Competitie
Datum Zaterdag 24-08-2019
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 1532
Vertrek supportersbus: 12:30

VVOG doet zichzelf tekort in Harkema

De seizoensopening is voor de mannen van Pieter Mulders op een valse start uitgelopen. Uit bij Harkemase Boys werd met 2-0 verloren.

VVOG startte in nagenoeg dezelfde opstelling als de laatste twee wedstrijden, alleen ontbrak Zakkaria Fadili door een vervelende voetblessure. Hij werd verdienstelijk vervangen door Randy Onuoha.

VVOG kwam goed uit de startblokken en had pech dat de goal van Latupeirisse door buitenspel werd afgekeurd. VVOG was ook in het grootste deel van de eerste helft de bovenliggende partij en Harkema mocht haar handen dichtknijpen dat het met 0-0 mocht gaan rusten, want kansen voor Latupeirissa (paal), Snijders en Ahrens (2 x) leidden niet tot de gewenste voorsprong.

In de tweede helft een ongewijzigd VVOG. Harkema dwong al snel een corner af die niet goed verwerkt werd door de defensie van VVOG. De bal bleef hangen in het doelgebied en Harkema-aanvoerder Bouius was er als de kippen hij om de 1-0 in te schieten. Vijf minuten later gooide hij ook meteen de deur maar op slot nadat Paul Eppink een bal verkeerd inschatte: 2-0. VVOG was het daarna 10 minuten even helemaal kwijt en er kwam pas weer lijn in het spel na de entree van Jaime Bruinier. Ook het inbrengen van Meulens gaf VVOG weer wat kleur op de wangen. In de 75e minuut schoot Ahrens een vrije trap op de lat en de terugstuiterende bal kwam ongelukkig op de arm van Bakels. Maar ook de penalty was niet goed besteed aan VVOG: Kersten zag zijn inzet gered worden door de panter van Harkema, doelman Erwin Jansma wist de bal met een katachtige duik het doel uit te werken. 

In de slotfase nog een paar kansen over en weer, maar het bleef 2-0. Een nederlaag helaas, maar wel een met perspectief. Volgende week mag VVOG thuis aantreden tegen Spart Nijkerk.

Voorbeschouwing Harkemase Boys - VVOG

De samenstelling van de Derde Divisie A, is ten opzichte van vorig seizoen flink gewijzigd. Het aantal clubs is er 1 minder dan vorig seizoen, namelijk 17. Consequentie is dat iedere competitie ronde heeft één team een vrije wedstrijddag. Er zijn acht clubs niet meer aanwezig: Gepromoveerd naar de tweede Divisie: Noordwijk, Quick Boys, ASWH. De competitie verlaten: Jong FC Groningen. Gedegradeerd naar de Hoofdklasse Eemdijk, SJC, De Dijk, Achilles’29.

De zeven nieuwkomers zijn:
Gepromoveerd de kampioenen uit de Hoofklasse A en B zaterdag Ter Leede (Hoofdklasse A) en Excelsior’31 (Hoofdklasse B) en Sparta Nijkerk (Hoofdklasse B), winnaar nacompetitie (periodetitel). Gedegradeerd uit de tweede Divisie: Barendrecht, VVSB, Jong Almere City.
Overgekomen uit de Derde Divisie B (zondag) : vv Goes.

MUTATIES SELECTIE VVOG TEN OPZICHTE VAN VORIG SEIZOEN
Nieuw : Trainer-coach: Pieter Mulders en Ass. Trainers : Patrick Posthuma en Abdelkarim Yahiaoui.
Selectie: Thomas Careman (Harkemase Boys), Paul Eppink (DVS’33 Ermelo), Finn Kluiver (FC Twente), Randy Onuoha (Slavia Sofia), Marnix Tissingh (v.v. Nunspeet), Bas Wobbes (Hoogland).
Eigen jeugdopleiding: Mark Bottenheft, Jona de Bruin, Milan Holstege, Max Jansen en Mohammed Zekhnini.
Vertrokken : Pernelly Biya (DOVO), Wilko Braam (ASV Dronten) Yorick Hogetoorn (v.v. Hierden), Desmond Sturing (NSC Nijkerk), Johua Tijdens (SDC Putten), Gijs Keuning, (Hoogland), Kevin Rijnvis (gestopt), Roelof de Groot (FC Horst), Tijmen van Straten (gestopt), Oussama Labari (Zwart Wit’63).

DE COMPETITIE DERDE DIVISIE A (ZATERDAG)
Weer een mooie en sterke competitie indeling, Met een bezetting van een zevental andere/nieuwe clubs t.o.v. het vorige seizoen, gaan we ongetwijfeld een spannend voetbalseizoen tegemoet. Naast VVOG en DVS’33 Ermelo is het prachtig dat de clubs Sparta Nijkerk en Excelsior’31 (oude bekenden uit deze regio,) nu ook deel uit maken van de Derde Divisie. De zondag clubs Goes en VVSB (Noordwijkerhout) zijn verenigingen waar VVOG nooit eerder tegen heeft gespeeld.
DOELSTELLING VVOG : HANDHAVEN IN DE DERDE DIVISIE.
VVOG opent de competitie 2019-2020 met een uitwedstrijd tegen een oude bekende, Harkemase Boys. De eerste competitie ontmoeting tussen beide teams vond plaats in het seizoen 1971-1972, (eerste klasse B). Harkemase Boys – VVOG 1-2 en VVOG – Harkemase Boys 2-2.
Zaterdag a.s. volgt de 39e competitie ontmoeting tussen Harkemase Boys en VVOG. Vorig seizoen was VVOG op De Bosk in de eerste helft oppermachtig, echter vergat de ploeg zich te belonen door de vele opgelegde kansen te verzilveren.

Scoren deed in de tweede helft Harkemase Boys wel. De ploeg counterde, een te aanvallend ingesteld VVOG, naar een 4-1 nederlaag, Jeroen Buitenhuis redde de eer (?) nog voor VVOG. Harkemase Boys eindigde de competitie vorig seizoen op een keurige zesde plaats. Voor VVOG was de veertiende plaats het eindresultaat.
Harkemase Boys 34 – 17 – 6 – 11 – 57 – 68 – 59 + 9
VVOG 34 – 9 – 8 – 17 – 35 – 41 – 72 – 31
Ook Harkemase Boys heeft de selectie t.o.v. vorig seizoen danig gewijzigd.
Trainer Hans de Jong volgde Tieme Klompe op.
Nieuw in de selectie: Kevin Bakels (Jubbega), Frits Dantuma (ONS Sneek), Menno Dijkstra (Eastermar), Curty Gonzales (ONS Sneek), Roelof de Jong (SC Genemuiden), Max de Jong (SC Cambuur), Pim ten Have (Excelsior’31), Volken Huisman (zonder club), Kasper Oldenburger (FC Emmen) en Gerald Postma (Jong FC Groningen).

Harkemase Boys heeft zich evenals VVOG geplaats voor de Tweede Kwalificatie voorronde TOTO KNVB Beker. (VVOG – Minor 3-0) VVSB (nieuw in de Derde Divisie A) werd in de Eerste KW voorronde, op het vernieuwde hoofdveld, (kunstgras) van Sportpark Boekhorst, in Noordwijkerhout met 2-4 door Harkemase Boys uitgeschakeld. De eerste helft was VVSB de bovenliggende partij maar na de thee namen de fysiek sterke Friezen het initiatief over waarbij spits Berwout Beimers met zijn lengte en balvastigheid een plaag was voor de verdediging van VVSB.

We rekenen op een mooie en spannende competitie en wensen de selectie, trainer Pieter Mulders en zijn staf een mooi en succesvol voetbalseizoen toe. Maak er met en voor de supporters een mooi seizoen 2019-2020 van. Iedereen veel plezier en succes.

Programma

24 augustus 2019
14:30 DOVO Goes  
14:30 Ter Leede VVSB  
14:30 DVS'33 Ermelo SteDoCo  
14:30 Hoek FC Lisse  
14:30 Harkemase Boys VVOG  
14:30 Excelsior'31 ODIN 59  
15:00 Jong Almere City FC ONS Sneek  
15:00 Sparta Nijkerk Barendrecht  
31 augustus 2019
14:30 Barendrecht Ter Leede  
14:30 ODIN 59 Hoek  
14:30 FC Lisse Harkemase Boys  
14:30 SteDoCo Excelsior'31  
14:30 VVOG Sparta Nijkerk  
14:30 Ajax DVS'33 Ermelo  
18:00 VVSB DOVO  
18:00 Goes Jong Almere City FC

Locatie

Sportpark ’De Bosk’ De Bosk 20 9281 NR Harkema

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.