Datum Zaterdag 21-09-2019
Wedstrijdnummer 1758
Vertrek supportersbus: 12:45

VVOG in slotfase onderuit

VVOG  heeft vandaag een verdiende 2-0 nederlaag geleden tegen Stedoco. VVOG moest zijn meerdere in Stedoco erkennen na de tweede gele kaart van Rhihairo Meulens in de 64e minuut door doelpunten in 85e en 88e minuut.

VVOG begon in dezelfde opstelling als afgelopen week tegen ON Sneek waar menigeen Jaime Bruinier had verwacht.
Stedoco kreeg in de 6e minuut al een grote kans via van Wanrooij maar Eppink dwong hem zover naar de buitenkant waardoor hij de buitenkant van de paal raakte.

Gedurende de eerste helft werd Stedoco steeds dreigender maar kreeg niet al teveel kansen of deze werden teniet gedaan door de verdediging van VVOG. In de 27e minuut kreeg Meulens een gele kaart met consequenties in de rest van de wedstrijd. De wedstrijd kenmerkte zich overigens door vele kleine overtredingen.

De rust brak aan met een 0-0 stand. Na rust twee ongewijzigde teams waarbij vvog iets beter voor de dag kwam. Met name Bas Wobbes liet zich wat meer gelden. Eerst scoorde hij maar werd afgefloten voor een overtreding en een paar minuten later werd zijn schot knap geblokt.

Inmiddels ging de wedstrijd naar een zeer bedenkelijk niveau. In de 64e minuut maakte Rhihairo Meulens een ogenschijnlijk lichte overtreding maar deze werd door scheidsrechter de Cock beloond met een tweede gele kaart en kon dus vertrekken. Nadien nam Stedoco het heft in handen en VVOG moest steeds verder terug. Trainer Mulders wisselde Jeroen Buitenhuis voor Caifano Latupeirissa. In de 74e minuut kreeg vvog nog een goede kans wederom via Wobbes maar hij schoot naast.

Uiteindelijk scoorde Stedoco toch via invaller Wesley Meeuwsen in de 85e minuut. Deze schoot keurig binnen en liet keeper Paul Eppink kansloos. In de slotfase werd Thomas Careman nog gebracht voor Fin Kluiver. Dit had echter geen effect want Stedoco scoorde in de eindfase de 2-0 via Joran Schroder. Een wedstrijd om gauw te vergeten. Volgende week speelt VVOG thuis tegen FC Lisse en is er weer ern kans om zich te revancheren. Vooraf speelt VVOG aanstaande dinsdag voor de beker tegen Ajax amateurs.

Voorbeschouwing SteDoCo - VVOG

Zaterdag speelt VVOG een uitwedstrijd in Hoornaar tegen SteDoCo.

SteDoCo, een korte terugblik.
Seizoen 2013-2014 SteDoCo Hoofdklasse B. periodekampioen, nacompetitie voor promotie naar Topklasse. Finale SteDoCo – Ajax 2-5. Geen promotie SteDoCo.
Seizoen 2014-2015 SteDoCo kampioen hoofdklasse A promotie naar topklasse.
Seizoen 2015-2016 Topklasse plaats veertien, 30 punten en blijft topklasser (3 e Divisie).
Seizoen 2016-2017 Derde Divisie, plaats zestien, nacompetitie voor klasse behoud. SteDoCo degradeert naar de hoofdklasse. (DOVO naar 3e Divisie).
Seizoen 2017-2018 SteDoCo Hoofdklasse A, derde plaats, nacompetitie. SteDoCo promoveert naar de Derde Divisie.
Seizoen 2018-2019 SteDoCo Derde Divisie: Sterk seizoen.

Eindstand achtste plaats, cijfers 34-17-4-13-55 (65-56).
VVOG veertiende plaats, cijfers 34- 9-8-17-35 (41-72).

Seizoen 2019-2020 Derde Divisie.
Van trainer Gijs Zwaan werd na één seizoen afscheid genomen en Frans Adelaar nam zijn functie over. (Frans Adelaar was in het seizoen 17-18 al eerder trainer van SteDoCo). Een zestal spelers vertrokken en de selectie werd versterkt met negen nieuwe krachten: Kijle Doesburg van Hoek, Michiel van Doggenaar MVV '19, Sam van Doremalen en Wesley Meeuwsen OJC Rosmalen, Bram van Eijk Capelle, Marc Ripmeester Sparta, Jason Wall KFC Zwarte Leeuw (Bel.), Jordy Zielschot RKC, Johan van der Werff, eigen jeugd.

Gespeelde wedstrijden tot op heden zijn voor beide teams beneden de verwachtingen gebleven. VVOG, na nederlagen bij Harkemase Boys (2-0), thuis tegen Sparta (N) 1-3 en de 7-5 soap bij DOVO scoorde VVOG zaterdag op De Strokel, de eerste drie punter tegen ONS Sneek. (3- 2). Toch een heerlijk gevoel jl. zaterdag, zo’n eerste overwinning, na de drie nederlagen.

SteDoCo, stelt tot nu toe zwaar teleur. SteDoCo werd getipt als een mogelijke outsider voor de titel, gezien de aanvulling (versterking) van de selectie, echter de ploeg scoorde pas één
punt uit de vier gespeelde wedstrijden. Drie nederlagen, eenmaal een gelijkspel in volgorde: DVS’33 Ermelo – SteDoCo 1-0, SteDoCo – Excelsior’32 0-2, ONS Sneek – SteDoCo 2-2 en jl. zaterdag SteDoCo – ODIN’59 2-3. Frans Adelaar is nog niet tevreden over zijn aanwinsten Kyle Doesburg en Wesley Meeuwsen, die bij hun vorige club garant stonden voor de nodige doelpunten, maar dat nog niet hebben laten zien bij SteDoCo.
Over de slechte reeks van SteDoCo zegt Adelaar: “Ik blijf kijken waar verbeteringen mogelijk zijn. Dat slechts één punt uit de eerste vier wedstrijden binnen SteDoCo niet tot tevredenheid stemt, mag duidelijk zijn.”

Beide teams willen zo snel mogelijk het een en ander gaan recht zetten. Er zal daarom zaterdag op Sportpark STEDOCO fel worden gestreden voor de punten om niet verder achterop te geraken in de competitiestand.