Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 1715
Vertrek supportersbus: 12:45

VVOG onderuit bij Ter Leede

VVOG is er op bezoek bij Ter Leede niet in geslaagd om de drie punten mee naar Harderwijk te nemen. Interim-trainer Henk Drost zag zijn team twee keer op voorsprong komen, maar Ter Leede knokte zich terug: 4-3.

VVOG miste de geschorste Finn Kluiver en de geblesseerde Caifano Latupeirissa. Jeffrey Snijders was daarentegen wel weer beschikbaar. Ook was er een basisplaats voor Mark Bottenheft. Ter Leede startte voortvarend en zette VVOG al vroeg vast op eigen helft. Maar de eerste de beste aanval van VVOG leverde een hoekschop op. Mike Ahrens legde deze precies op het hoofd van Rihairo Meulens. De aanvaller kon vrijstaand de 0-1 binnenkoppen.

Ter Leede ging verder met aanvallen zonder echt gevaarlijk te worden. VVOG kwam zelfs op een 0-2 voorsprong in 34e minuut. Een verdediger van Ter Leede kopte de bal keurig over zijn eigen doelman heen en scoorde in eigen doel. VVOG leek met deze voorsprong de rust in te gaan, maar niets was minder waar. In de 42e minuut speelde Onuoha iets te kort terug op Tim Muller en deze moest ten koste van een overtreding een doelpunt voorkomen. De toegekende strafschop werd door Omar Limon benut. Nog geen drie minuten later werd een cornerbal van Ter Leede niet goed weggewerkt. Vanaf de 16-meter kon Jan van Otterloo met een puntertje de 2-2 binnenwerken.

De rust werd ingegaan met een gelijke stand. Na rust een ongewijzigd VVOG. In de 50e minuut kwam VVOG wederom op voorsprong. Een voorzet van Rihairo Meulens kwam bij Bas Wobbes terecht, hij kapte zijn tegenstander goed uit en schoot de 2-3 binnen. Vlak voor de 2-3 werd de geblesseerde Mark Bottenheft vervangen door Jeroen Buitenhuis.

Ter Leede drong daarna weer aan. Paul Eppink redde met een geweldige reflex en de paal bracht ook redding voor VVOG. In de 59e minuut viel wederom uit een strafschop de gelijkmaker. Na een overtreding van Hop benutte Omar Limon de strafschop. VVOG had het moeilijk in deze periode. Ter Leede rook bloed en in de 74e minuut kon Joey van den Berg na een goede aanval binnentikken: 4-3.

De wedstrijd werd grimmiger en de irritaties namen toe, over en weer werden overtredingen gemaakt. Bij een overtreding op Bas Wobbes kreeg Ter Leede-speler Mike Boelee zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Paarhuis. VVOG had nog 15 minuten om een doelpunt te maken met een man meer. Ondanks de man meer situatie bleef VVOG op dezelfde manier voetballen, hierdoor bleef Ter Leede redelijk makkelijk overeind.

Tevens werd duidelijk dat het VVOG ontbrak aan een echte centrumspits die gevaar in het strafschopgebied van de tegenstander kan brengen. VVOG werd in de 85e minuut nog wel een duidelijke penalty onthouden. Bas Wobbes werd duidelijk vastgehouden in het strafschopgebied van Ter Leede maar scheidsrechter Paarhuis, die verder goed floot, deed alsof zijn neus bloedde en liet het spel verder gaan.

Uiteindelijk eindige de wedstrijd in 4-3 en bleef VVOG met lege handen achter. Volgende week speelt VVOG de laatste wedstrijd voor de winterstop om 14:30 uur thuis tegen Odin.

Voorbeschouwing Ter Leede - VVOG

Op naar Sassenheim voor een uitwedstrijd tegen Ter Leede.

De seizoenen 1964/1965, 1979/1980 en 1980/1981, de seizoenen waarin VVOG en Ter Leede eerder in competitie verband tegen elkaar uitkwamen.
Seizoen 1964/1965 ( 26 wedstrijden, oude punten telling, overwinning 2 punten).
2e klasse B : Ter Leede – VVOG 2-0 en VVOG – Ter Leede 2-1.
Eindstand: onderste drie plaatsen: VVOG 21, Ter Leede 12, en SDC Putten 8 punten. SDC Putten gedegradeerd.
Seizoen 1979/80 (24 wedstrijden, oude punten telling)
2e klasse C, GVVV kampioen, (36 punten) en promoveerde naar de Eerste (hoogste klasse.) VVOG tweede plaats 35 punten. Marken en Ter Leede eindigden op de derde en vierde plaats met beide 31 punten.
Ter Leede – VVOG 0-0 en VVOG – Ter Leede 2-1 (Eti Jansen 1-0 en 2-0. Wim Koster (Ter Leede) 2-1).
Seizoen 1980/81 (24 wedstrijden, oude puntentelling).
2e klasse C, Competitie waarin VVOG en Ter Leede streden om de kampioenstitel. VVOG eerste plaats (kampioen), 36 punten. Ter Leede tweede plaats, 31 punten.
VVOG – Ter Leede 0-1 (Pieter v.d. Plas) en Ter Leede – VVOG 1-4. Renger de Groot, Koen Bruining, Eti Jansen en Heimen Jansen. De 1-2 werd gescoord door Piet v.d. Plas.

Topscorer: Heimen Jansen 20,Eti Jansen 16
Trainer : Kees van Pijkeren
Verzorger/Leider : Gerrit Vermeulen
Selectie Hans Jansen, Hein van Os, Renger de Groot, Nico Verzijl, Gerrit van Dijk, Emiel Eleveld, Herman Dekker, Jaap Umans, Jan Jacob de Zwaan, Ety Jansen, Henk Drost, Heimen Jansen, Coen Bruining, Jan Jansen, Kars Foppen, Henri de Graaf, Otto Kelderman. De 35-jarige Koen Bruining nam aan het eind van het seizoen afscheid als speler.
16 mei 1981 VVOG - NSC 1-2 VVOG kampioen promotie naar de (hoogste) Eerste klasse.

Een korte terugblik TER LEEDE
Seizoen 1999/2000 t/m 2012/2013, Hoofdklasse A.
Seizoen 12/13, Hoofdklasse A, kampioen, promotie naar de Topklasse.
Seizoen 13/14, Topklasse , laatste plaats, degradatie naar de Hoofdklasse.
Seizoen 18/19, Hoofdklasse A , kampioen, promotie naar de Derde Divisie.
Seizoen 19/20, Derde Divisie: Trainer Henk Wisman verruilde Ter Leede voor Rijnsburgse Boys (Tweede Divisie). Stefan Roodakkers nam het stokje van hem over. Er vertrokken heel wat spelers bij Ter Leede en Stefan Roodakkers zag op sportpark Roodemolen een aantal nieuwe spelers komen : de keepers Clé Vos de Mooij (Legmeervogels) en Danny Zwaan (eigen jeugd), verdedigers Mounir Darazzi (De Dijk), Onno Loeliger (eigen jeugd) en Martijn Wooter (eigen jeugd), middenvelders Rami Abdirab (eigen jeugd), Stijn van der Biezen (eigen jeugd) en Zohaib Echahbouni (Zeeburgia), en aanvallers Benjamin van Aken (eigen jeugd), Joël van der Graaf (eigen jeugd) en Noah Marti (sv Hoofddorp).

Na 13 wedstrijden vinden we Ter Leede op de 13e plaats in de competitiestand. “Heel dicht bij de “gevaren zone”. Ter Leede opende de competitie op De Roodemolen met een 2-0 overwinning op VVSB. Bij Barendrecht volgde een 4-1 nederlaag en Harkemase Boys verliet Sassenheim met een 0-2 overwinning. Ter Leede-Hoek 3-2 (knappe winst) en vier gelijke spelen resp. bij ONS Sneek 3-3, Ter Leede -ODIN’59 2-2, bij Excelsior’31 2-2 en bij DOVO 1-1. Na de knappe 1-0 overwinningen op J. Almere City FC en de 0-2 overwinning bij FC Lisse, volgden een drietal nederlagen resp.0-4 bij Sparta (N), in eigen huis 1-2 tegen DVS’33 en ten slotte vorige week bij Ajax 2-1. Door drie laatst gescoorde nederlagen is Ter Leede teruggevallen van de 7e naar de 10e plaats.

De Cijfers : 13 – 4 – 4 – 5 – 16 – (19-24).
Thuis 7 – 3 – 1 – 3 – 10 – ( 9-12).
Uit 6 – 1 – 3 – 2 – 6 – ( 10-12).
Uit de cijfers is het duidelijk dat Ter Leede met volle overgave zaterdag de strijd tegen VVOG zal ingaan om de nederlagenserie een halt toe te roepen en de aansluiting bij de middenmoot in de competitiestand vast te houden. Ter Leede kreeg driemaal achtereen met een nederlaag te maken.

VVOG deed het nog slechter. Vijf nederlagen achtereen, daar had niemand in de VVOG familie rekening mee gehouden, bij de aftrap van het seizoen. Trainer Pieter Mulders en VVOG zijn per direct uit elkaar gegaan. Henk Drost neemt tijdelijk de taken van Mulders over. Met de massale steun van de supporters hopen we zaterdag op een ommekeer en dat deze keer de punten meegaan naar De Strokel.