Competitie
Datum Zaterdag 07-09-2019
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 1597
Vertrek supportersbus: 13:00

VVOG nog op nul na knotsgekke pot

Vandaag heeft DOVO na een bijzonder spectaculair duel met 7-5 gewonnen van VVOG. Daardoor zijn de groen-witten ook na drie wedstrijden de drager van de rode lantaarn.
 
Trainer Pieter Mulders voerde twee belangrijke wijzigingen in zijn basiself door: de beide ‘Thomassen’ (Vossie en Careman) mochten vandaag zitting nemen op de bank, en Muller en Meulens kregen beiden een basisplaats en met name die laatste deed deze wedstrijd veelvuldig van zich spreken. 

In het begin een bijzonder onwennig VVOG. DOVO kon naar hartelijkst combineren tot in de 16 en dat leidde binnen 9 minuten tot een 2-0 achterstand. DOVO-spits Gokhan Yasser werd twee keer op de rand van de 16 aangespeeld en mocht zonder al te veel weerstand draaien en schieten. Een paradijs voor iedere spits. Daarna kreeg VVOG haar eerste kansjes met een paar scherpe uitvallen waarbij met name Bas Wobbes en Rio Meulens mooie dingen lieten zien.  Dat leverde VVOG een strafschop op en Caifano scoorde de aansluitingstreffer. Lang kon VVOG hier niet van genieten, want na een fout in de 16 van Hop bracht Bakkenes de stand alweer op 3-1. Wat was hier allemaal gaande? Menig toeschouwer ging er eens goed voor zitten. VVOG zat echter niet bij de pakken neer. Eerst werd Meulens nog een strafschop onthouden na zuiver haken, maar even later was het vanuit een corner toch raak. Doelman van der Sman van DOVO kon deze niet goed verwerken en Meulens kopte attent de 3-2 in. Even later bracht DOVO de stand weer op 4-2 via een droog schot van Quincy Arends (het broertje van voormalig VVOG-speler Jeffrey Arends). Toch was het VVOG dat snel weer terugkwam, want Meulens maakte zijn tweede van dichtbij. Met 4-3 gingen beide ploegen aan de thee.
 
Een ongewijzigd VVOG in de tweede helft en ook een ongewijzigd spelbeeld. Beide ploegen speelden vol op de aanval. In de 47eminuut werd Arends op de rand van de 16 eenvoudig ingespeeld, draaide en schoot de bal schitterend in de bovenhoek: 5-3. Even later greep Mulders in. In de 60eminuut mocht Buitenhuis invallen voor Caifano en die was het daar duidelijk niet mee eens. Even later soldeerde Meulens vanaf links door het strafschopgebied en een van de DOVO-verdedigers trok hem met twee armen naar achteren. De toegekende pingel werd door Mike Ahrens loepzuiver in de linkerhoek geschoten en het was alweer 5-4. Daarna een sterke fase van VVOG, waarbij Mike Ahrens en Rio Meulens de 5-5 op de schoen hadden, maar doel Van der Sman was twee keer attent. VVOG-doelman Eppink was vervolgens aan de andere kant minder goed op dreef, want een vrije trap vanaf de zijkant van de 16 viel in een keer binnen. Toch was VVOG ook nu nog niet verslagen. Een mooie steekbal van Kersten op de Ahrens werd door de laatste tot treffer bekroon. Koelbloedig schoof de ‘Drielander’ de bal onder de DOVO-doelman door. VVOG deed er vervolgens van alles aan om de 6-6 te forceren. Ook Careman kwam nog in het veld voor Kluiver, maar dat mocht allemaal niet baten. Quincy Ahrens bekroonde een ijzersterke wedstrijd met een hattrick: 7-5. Kansen in de slotfase voor Mike en Rihairo leverden geen aansluitingstreffer en zo won DOVO deze spectakelwedstrijd met 7-5.
 
Voor Pieter Mulders en zijn staf een leerzame wedstrijd en voor toeschouwers een zeer vermakelijke. Toch blijft VVOG op de nul punten onderaan staan en wordt de druk met de week groter om punten te pakken. Wellicht dat dit gaat lukken tegen mede-laagvlieger ONS Sneek, waar VVOG haar volgende wedstrijd tegen speelt.

Voorbeschouwing DOVO - VVOG

Zaterdag speelt VVOG een uitwedstrijd in Veenendaal tegen DOVO.

Een korte terugblik prestaties DOVO

Seizoen 2015-2016, door loting werden VVOG en DOVO (resp. winnaar 2 e periode Hoofdklasse A en C,) voor de nacompetitie aan elkaar gekoppeld om te strijden voor een plaats
in de Derde Divisie. VVOG werd de gelukkige winnaar en promoveerde naar de Derde Divisie.
VVOG – DOVO 4-3 en DOVO – VVOG 1-1.
Seizoen 2016-2017, DOVO promoveerde vanuit de Hoofdklasse B, naar de Derde Divisie. DOVO eindigde op de tweede plaats achter ACV en wist als winnaar van de tweede periode, via de nacompetitie, door het uitschakelen van Noordwijk en SteDoCo, nu wel te promoveren naar de Derde Divisie)
Seizoen 2017-2018, debuteerde DOVO in de Derde Divisie met een mooie negende plaats in de eindstand. DOVO – VVOG 1-0 (Joshua Patrick) en VVOG – DOVO 1-0 (Desmond Sturing).
Eindstand: DOVO 9 e plaats 34-13-10-11- 49 (54-52).
Eindstand: VVOG 13 e plaats 34-11- 9 -14- 42 (36-51).
Seizoen 2018-2019, De ambities DOVO : Op termijn promoveren naar de Tweede Divisie. De selectie werd met een tiental nieuwe spelers “versterkt” om die ambitie waar te gaan
maken. Helaas vielen, gezien de ambities, de prestaties van DOVO in het verloop van het seizoen enigszins tegen. Mooie uitslagen en tegenvallers kenmerkten een wisselvallig optreden van de Veenendalers. De weg naar de Tweede Divisie bleek voor de Veenendalers duidelijk een brug te ver.
VVOG – DOVO 2-1 Joshua Patrick 0 -1, Tim Muller 1-1 Thomas Vossebelt 2-1(strafschop).
DOVO – VVOG 1-1 Pernelly Biya 0-1, Joshua Patrick 1-1
Eindstand DOVO 11 e plaats 34-14-6-14-48-(76-66) +10
VVOG 14 e plaats 34- 9-8-17-35-(41-72) -31
Seizoen 2019-2020 : Nieuwe kansen. DOVO “versterkte” zich weer met een tiental nieuwe spelers w.o. Pernelly Biya van VVOG. De doelstelling van DOVO deze competitie? Eerst maar eens afwachten hoe de eerste vijf competitie wedstrijden verlopen en hoe de verhoudingen liggen o.a. met de vele nieuwkomers die hun kunsten komen vertonen in de Derde Divisie. De start van de competitie is voor DOVO evenals voor VVOG niet bepaald rooskleurig te noemen. DOVO moest met de competitie opening, op eigen veld, toezien, hoe nieuwkomer GOES,
( Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk), overgekomen uit de Derde Divisie -zondag, met een 3-2 overwinning terug keerde naar Zeeland. Man of the match deze wedstrijd oud VVOG-er Pernelly Biya.
Het tweede competitie duel, ook al tegen een ploeg overgekomen uit de zondag Derde Divisie, VVSB, wist DOVO bij een 2-1 achterstand, vier minuten voor het eindsignaal toch nog de gelijkmaker te scoren. Eén punt uit de twee duels. Bij VVOG waren de resultaten bij de eerste twee competitie wedstrijden zelfs nog minder. Met twee nederlagen, 1-0 bij Harkemase Boys en 1-3 op De Strokel tegen Sparta Nijkerk is VVOG nog zonder punten en bezet na de twee wedstrijden de laatste plaats in de competitiestand. Beide teams presteren zonder meer en duidelijk, ver onder de verwachtingen en willen zich zaterdag revancheren t.a.v. het eigen optreden tot nu in de derde Divisie seizoen 2019-2020.
Kan dus een spannend en mooi duel worden op sportpark Panhuis.

Programma

07 september 2019
14:30 DVS'33 Ermelo Goes  
14:30 DOVO VVOG  
14:30 Excelsior'31 VVSB  
14:30 ODIN 59 Barendrecht  
14:30 Ter Leede Harkemase Boys  
14:30 Hoek Ajax  
15:00 Sparta Nijkerk FC Lisse  
15:00 ONS Sneek SteDoCo  
14 september 2019
14:30 Barendrecht FC Lisse  
14:30 Harkemase Boys DVS'33 Ermelo  
14:30 Ter Leede Hoek  
14:30 VVOG ONS Sneek  
14:30 SteDoCo ODIN 59  
15:00 Jong Almere City FC DOVO  
15:00 Sparta Nijkerk Excelsior'31  
17:00 Goes Ajax

Locatie

Sportpark Panhuis Verlengde Sportlaan 3905 AE Veenendaal

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.