Wedstrijdnummer 1615

VVOG verliest door lucky goal van DVS ’33

Op een zonovergoten sportpark van DVS werd er voor de ogen van zo’n 2000 toeschouwers afgetrapt voor de derby tussen VVOG en DVS ’33.

Beide verenigingen hadden gezorgd voor een mooie ambiance en dus was de basis gelegd voor een mooie voetbalmiddag.

Trainer Pieter Mulders had zijn elftal iets aangepast. Randy Onuoha stond als rechtsback geposteerd om de gevaarlijke Roemeon af te stoppen. Jeffrey Snijders kwam hierdoor vlak voor de verdediging te spelen. Beiden deden het uitstekend.

VVOG kwam goed uit de startblokken. Finn Kluiver veroverde de bal op het middenveld en stoomde op naar het doel van Huiskamp. Zijn schot werd echter gepakt door keeper. Het eerste kwartier speelde zich daarna vooral af op het middenveld. Beide ploegen lieten niet het achterste van hun tong zien. Pas in de 18minuut moest Paul Eppink zijn klasse tonen. Een inzet van Pilon ranselde hij uit zijn doel. DVS ’33 werd wat sterker maar kreeg ook weinig kansen. Daarnaast waren ze ook op hun hoede voor de uitbraken van VVOG.

Een van de grootste kansen voor VVOG ontstond vlak voor rust. Een prachtige pass van Caifano Latupeirissa kwam op maat aan bij Bas Wobbes. Hij verschalkte keeper Huiskamp, maar vlak voor de lijn verwerkte Jonker de bal tot een hoekschop. Deze hoekschop werd na een inzet van een van de Harderwijkers van de lijn gehaald door De Vries.

Na de rust twee ongewijzigde ploegen. De wedstrijd was daarnaast meer in evenwicht. Na tien minuten in de tweede helft kreeg DVS ’33 in een paar minuten tijd twee grote kansen door Öztürk en Roemeon, maar even zoveel keren redde Paul Eppink VVOG.

Trainer Plug van DVS bracht in de 71e minuut Moro in het veld voor De Vries. Achteraf een gouden wissel. Een vrije trap van deze Moro werd in de 81e minuut halfhoog het strafschopgebied ingebracht, de bal werd door niemand aangeraakt en belandde in de verre hoek: 1-0 voor DVS.

Inmiddels was bij VVOG Thomas Careman de leeg gespeelde Bas Wobbes komen vervangen. VVOG ging op jacht naar de gelijkmaker, maar meer dan een vrije trap van Rihairo Meulens kwam VVOG niet. Met name Camara was een rots in de branding voor DVS.

In de laatste minuut was er nog enige opwinding nadat Öztürk onbesuisd inging op Mark Bottenheft. Öztürk kon terecht met zijn tweede gele kaart vertrekken waar ook rood op zijn plaats zijn geweest. De scheidsrechter was echter coulant voor hem. De debuterende Mark Bottenheft kon de resterende minuten gewoon uitspelen. Scheidsrechter Smit floot na drie munten blessuretijd voor het einde en hierdoor kon DVS ‘33 drie punten aan het totaal toevoegen, waar VVOG met lege handen huiswaarts moest keren. Beide trainers waren het erover eens dat het duel geen schoonheidsprijs verdiende.

Pieter Mulders gaf aan dat een gelijkspel verdiend zou zijn geweest en gaf de ploeg een compliment voor het vertoonde spel. We kunnen hier zeker mee verder gaf hij na afloop aan.

Volgende week speelt VVOG thuis tegen Excelsior ’31 uit Rijssen.

Voorbeschouwing DVS'33 Ermelo - VVOG

VVOG gaat zaterdag op bezoek bij DVS’33 Ermelo.
Wordt weer de eerste derby in het seizoen 2019-2020 tussen de buren.

Korte terugblik

Seizoen 15-16: DVS’33 Topklasse 9 e plaats. VVOG Hoofdklasse 4 e plaats - periodetitel
Seizoen 16-17: De Tweede en Derde Divisie wordt ingevoerd. Einde Topklasse. DVS’33, Topklasse, mist door die 9e plaats, de promotie naar de nieuwe Tweede Divisie en plaatst zich bij de clubs in de nieuwe Derde Divisie, seizoen 16-17. (eerste 7 ploegen promoveerden). VVOG, Hoofdklasse, promoveert, via de nacompetitie, (4e plaats en periodetitel) ten koste van DOVO, ook naar de nieuwe Derde Divisie, seizoen 16-17.
Seizoen 16-17: DVS’33 en VVOG Derde Divisie. Doelstelling DVS’33, promoveren naar de Tweede Divisie. Doelstelling VVOG, handhaven in de Derde divisie.
DVS’33-VVOG 1-0, VVOG-DVS'33 2-1. Eindstand : DVS’33 7e plaats, VVOG 10e plaats.
Seizoen 17-18: DVS’33 en VVOG Derde Divisie. Doelstelling DVS’33: promoveren naar de Tweede Divisie. Doelstelling VVOG: handhaven in de Derde Divisie.
VVOG – DVS’33 0-6, VVOG van de mat gespeeld. DVS’33 – VVOG 1-1. DVS’33 verloor, door het soms wisselvallige optreden, de kansen op een kampioenschap. De derde periodetitel werd de inzet, om via de nacompetitie, toch de promotie naar de Tweede Divisie af te dwingen. De beslissing viel 26 mei, de laatste competitie ronde, bij de wedstrijd DVS’33 - VVOG.
DVS’33 scoorde in de 86e minuut de 1-0. De periodetitel leek voor DVS’33 te zijn. Het feest kon beginnen, tot VVOG in de 89e minuut, alsnog de gelijkmaker scoorde, waardoor
concurrent Jong FC Volendam de derde periodetitel won. Een vreselijke domper voor DVS’33, geen nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. DVS’33 eindigde op de 3 e plaats achter kampioen Spakenburg en Scheveningen. VVOG eindigde op een tegenvallende 13e plaats.
Seizoen 18-19: Doelstelling DVS’33: promoveren naar de Tweede Divisie. Doelstelling VVOG: handhaven in de Derde Divisie.
VVOG – DVS’33 2-0, DVS’33 – VVOG 1-1 (4 wedstrijdpunten voor VVOG).
DVS’33 weer een te wisselvallig seizoen om de titel te winnen. DVS’33 eindigde op de 3e plaats achter kampioen Noordwijk en Quick Boys. Periodetitels gingen naar Quick Boys, Hoek en ASWH. Geen prijs voor DVS’33. DVS’33 scoorde deze competitie liefst 102 doelpunten, een geweldige prestatie.!!!
VVOG eindigde ondanks de 4 winstpunten op DVS’33, op een tegenvallende 14e plaats. De nummers 15 en 16 , Eemdijk en SJC degradeerden via de nacompetitie. De nummers 17 en 18, De Dijk en Achilles’29 degradeerden rechtstreeks.

Seizoen 2019-2020

In de competitiestand, na wedstrijddag 9, zien we DVS’33 weer deel uitmaken van de kopgroep in de Derde Divisie A.(zaterdag).
Stand : Sparta (N) 8-7-0-1-21 (19-8), Hoek 10-7-0-3-21 (30-17), DVS’33 8-6-1-1-19-(18-6).

De derby zal ongetwijfeld weer veel publiek op de been brengen. De rivaliteit tussen VVOG en DVS’33, zowel binnen als buiten de lijnen, staat garant voor een spannende voetbalmiddag op het sportpark van DVS’33. Gezien de stand op de ranglijst start de thuisclub als de favoriet. Maar we weten uit vroegere duels, dat de huidige stand, DVS ’33 3e plaats en VVOG 14e
plaats, doorgaans niets te maken heeft, met de uitslag van de komende wedstrijd.
Stand na drie seizoenen Derde Divisie:
DVS’33 6-2-2-2-8 (10-6) VVOG 6-2-2-2-8 (6-10)
Vorig seizoen waren de uitslagen: VVOG – DVS’33 2-0 en DVS’33 – VVOG 1-1.
Beide teams zullen zaterdagmiddag weer voor de volle winst gaan. We hopen op een spannende en sportieve derby tussen de twee ploegen, die er hopelijk een mooie wedstrijd van gaan maken. Supporters van VVOG en DVS’33, maak er zoals altijd, met zijn allen, een sfeervolle en mooie voetbal middag van op het sportpark van DVS’33.
Iedereen een prettig en mooie sportmiddag toegewenst. Veel sportief plezier.