Competitie
Datum Zaterdag 07-03-2020
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 1590
Veld 1
Scheidsrechter R.N. (Roel) de Cock

VVOG kan voorsprong weer niet vasthouden: 1-1

 

In een wedstrijd met veel kansen over en weer heeft VVOG gelijkgespeeld tegen Hoek. Dat was al een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de 6-0 oorveeg uit bij Hoek in januari.

Vandaag kon Raymond Schuurman geen zitting nemen op de bank vanwege een begrafenis. De honneurs werden waargenomen door assistent-trainer Patrick Posthuma.  VVOG startte in een 4-3-3 opstelling met Zakaria Fadilli als rechtsback en Jeffrey Snijders controlerend op het middenveld, samen met Caifano en Kersten. In de voorhoede werd de voorkeur gegeven aan het trio Ahrens, Bouw en Meulens, waardoor van Ooijen en Wobbes op de bank moesten starten.

Hoewel Hoek wel een veldoverwicht opbouwde waren de eerste kansen toch voor VVOG, dat met name in de omschakeling telkens gevaarlijk werd. Maar Meulens (voorlangs) en Kersten (slap schot) hadden het vizier nog niet op scherp. Uit het niets kreeg Hoek in de 19e minuut een strafschop na een vermeende duwfout van Hop, maar eigenlijk leek daar niets aan de hand. Gelukkig keerde Paul Eppink met een schitterende redding. 

Even daarna kreeg VVOG een corner en Mike Ahrens krulde de bal vlak onder de lat en de keeper van HSV Hoek verkeek zich op deze inswinger. Harrie Kersten was er als de kippen bij om de bal van dichtbij in te koppen: 1-0.

In de tweede helft een ongewijzigd VVOG. Hoek bleef het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar VVOG kreeg op de counter diverse kansen op de 2-0. Eerst lobde Snijders de bal over het doel en stuitte Mike (hij was een grote plaag voor de verdediging van Hoek) vanuit een moeilijke hoek op de doelman van HSV Hoek. Daarna brak een lastige fase aan voor VVOG. De linies sloten niet meer goed aan en Hoek liep daar steeds makkelijker doorheen. Dat leidde tot grote kansen (op de lat, van de lijn gehaald, op de vuisten van Eppink en nogmaals een schitterende redding van Eppink). Het was buigen of barsten. Kersten soleerde nog een keer door het strafschopgebied van Hoek, maar zijn inzet ging net voorlangs. Daarna een dubbele wissel bij VVOG. Meulens en Snijders werden gewisseld voor van Ooijen en Wobbes en daardoor zakte Kersten een linie. Het mocht echter niet baten, want de druk van Hoek bleef groot. In de 84e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Eén van de beste spelers uit de derde divisie – Rik Impens -  bleef rustig in de 16 en kapte enkele verdedigers van VVOG uit. Zijn droge schot van dichtbij was onhoudbaar voor de verder fantastisch keepende Paul Eppink.

In een hectische slotfase waren er nog kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer. Het gelijke spel was terecht, al had 3-3 ook niet misstaan gezien de vele kansen over en weer. Wellicht was het spelniveau niet al te hoog vandaag, maar een spektakel was het wel op de Strokel. Ook laat VVOG de laatste wedstrijden zien weer een competitief team te zijn dat verder niet misstaat in de 3e divisie. Alleen vergeten de groen-witten telkens om de trekker over te halen.

Voorbeschouwing VVOG - Hoek

HSV HOEK is zaterdag onze gast op De Strokel.

HSV HOEK sportief sinds 2010 - 2011
Seizoen 10-11, Invoering Topklasse, met Hoek, 16e plaats gedegradeerd naar Hoofdklasse.
Seizoen 13-14, Hoofdklasse B, kampioen, gepromoveerd naar Topklasse.
Seizoen 14-15, Topklasse, 13e plaats, nacompetitie, gedegradeerd naar Hoofdklasse.
Seizoen 17-18, Hoofdklasse A, 4e plaats, nacompetitie, gepromoveerd naar Derde Divisie.
Seizoen 18-19, Derde Divisie 4e plaats, nacompetitie voor plaats 2e Divisie. Hoek – VVSB 2-3 en VVSB – Hoek 4-2. Hoek uitgeschakeld.
Seizoen 19-20, Derde Divisie: Doestelling, met een danig gewijzigde selectie, promoveren naar de tweede Divisie.
Tien spelers verhuisden naar een andere vereniging, met o.a. spits Kyle Doesburg naar SteDoCo. Negen nieuwe spelers kwamen Hoek versterken, waaronder de oud clubtopscorer van het beloftenteam van FC Twente, Ruben de Jager. Inmiddels is Kyle Doesburg weer aangesloten bij de selectie van Hoek (tussentijds terug van SteDoCo).

De competitiestart was uitstekend. Drie overwinningen, in eigen huis tegen FC Lisse 1-0 en bij ODIN’59 ook 1-0 winst, waarna Ajax met een 6-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. Het vervolg van de competitie werd nogal wisselvallig voor Hoek, met soms verrassende en merkwaardige uitslagen. O.a. de eerder genoemde uitslag Hoek-Ajax 6-1 en Hoek-Goes 6-1, Hoek-VVOG 6-0, Barendrecht-Hoek 0-4, maar ook Harkemase Boys-Hoek 6-0, Hoek-DOVO 1-3, Hoek-Ter Leede 1-4, Almere City FC-Hoek 4-1 en de laatste twee wedstrijden, direct na de prachtige 5-2 overwinning bij Sparta (N), Goes-Hoek 2-0 en Hoek-ter Leede 1-4.

We vinden Hoek nu, na 22 wedstrijden, op de 7e plaats in de competitiestand met 33 punten, op ruime achterstand van de koplopers Sparta(N), ODIN’59, Harkemase Boys, DVS’33 en FC Lisse resp. met 49,44,42,39 en 38 punten. De doelstelling promoveren naar de Tweede Divisie lijkt ook dit seizoen een utopie te worden voor Hoek, mede doordat de eerste periode in handen is van Sparta (N) en ook voor de tweede en derde periode lijken de kansen voor Hoek moeilijk te realiseren.

Voor VVOG lijkt de doelstelling, handhaven in de Derde Divisie, een moeilijke zaak te gaan worden. De reken kunstjes om de handhaving alsnog te realiseren, “het wonder”, gezien de competitiestand, wordt in alle maten en vormen uitgeprobeerd. De kreet “ hoop doet leven” , wordt de laatste tijd veel gehoord in VVOG kringen. Dus blijven strijden voor een goed resultaat. Zo hoort het in de sport, ook deze middag tegen
Hoek. Succes, maak er en mooie wedstrijd van met als resultaat een driepunter.

Programma

07 maart 2020
14:30 DOVO FC Lisse  
14:30 VVOG Hoek  
14:30 Goes VVSB  
14:30 Barendrecht ODIN 59  
14:30 Ter Leede Ajax  
14:30 Excelsior'31 SteDoCo  
15:00 Jong Almere City FC DVS'33 Ermelo  
15:00 Sparta Nijkerk ONS Sneek  
14 maart 2020
14:30 Ajax DOVO  
14:30 ODIN 59 VVOG  
14:30 SteDoCo Ter Leede  
14:30 FC Lisse Goes  
14:30 Hoek Jong Almere City FC  
14:30 DVS'33 Ermelo Harkemase Boys  
15:00 ONS Sneek Excelsior'31  
18:00 VVSB Sparta Nijkerk