Competitie
Datum Zaterdag 23-11-2019
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 1585
Veld 1
Scheidsrechter T.R. (Thom) Winkel

Jong Almere City maat te groot, VVOG steeds verder achterop

 
VVOG heeft haar vierde achtereenvolgende nederlaag geleden, hierdoor raken de groen-witten steeds verder achterop. Veel middenmoters wisten namelijk te winnen en ook laagvlieger Goes pakte verrassend drie punten in Harkema. 
 
Ten opzichte van de wedstrijd tegen Ajax voerde Mulders een verandering door in zijn basiself.  Bruinier raakte van de week namelijk geblesseerd aan zijn ribben, maar gelukkig was Rihairo Meulens wel weer wedstrijdfit. Na een opening waarbij Fred Moll (voorzitter VVOG) en Marcel Companjen (wedhouder gemeente Harderwijk) wat verstandige woorden zeiden over de zinloosheid van racistische en discriminerende uitlatingen kon de wedstrijd met 5 minuten vertraging beginnen.
 
Eerste helft: VVOG kan aardige start niet doortrekken
 
Het eerste kwartier ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op. VVOG wist enkele keren de opbouw van de jonge profs goed te verstoren, maar mistte vervolgens het ‘gochme’ om de 3 tegen 3 situaties slim uit te spelen. Ook kreeg VVOG vier corners, maar behalve een kopbal van Hop (ver over) leverde dit geen gevaar op. Aan de andere werd Jong Almere steeds gevaarlijker en creëerde het enkele goed uitgespeelde kansen. maar gelukkig hield Paul Eppink zijn doel nog schoon met enkele knappe reddingen. Halverwege de tweede helft was het echter alleen nog maar Jong Almere dat de klok sloeg en VVOG kon zich maar moeilijk ontworstelen aan de druk. Snijders pakte een gele kaart toen Jong Almere enkele rondo’tjes deed zonder dat VVOG de bal wist te veroveren. Dit illustreerde wellicht de onmacht van VVOG nog wel het beste. Jong Almere verprutste vervolgens de ene na de andere mooie kan en het was wachten op een doelpunt. Deze kwam er ook na ruim een half uur spelen. Een scherp aangesneden vrije trap van Mitchell Bergkamp werd door VVOG-doelman Eppink losgelaten en  middenvelder Victor van der Linde was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te schieten: 0-1. VVOG kon daar weinig tegenover zetten, behalve dan een schot (over) van Caifano Latupeirissa na een mooie combinatie met Meulens.  VVOG haalde met 0-1 de rust en mocht daar nog het meest tevreden over zijn.
 

Tweede helft: Jong Almere speelt eenvoudig de wedstrijd uit
 
In de tweede helft bleef Jeffrey Snijders vanwege een bilspierblessure in de kleedkamer achter en voor hem in de plaats mocht Mark Bottenheft invallen. Harrie Kersten ging vervolgens een linie terug en Mark kon met zijn goede loopwerk flink wat voorwaartse druk zetten. Het spelbeeld veranderde geleidelijk: VVOG was wat meer op de helft van de Almeerders te vinden, maar moest wel degelijk goed uitkijken voor de vlijmscherpe counters. Bij een van die counters was Mitchel Bergkamp VVOG-captain Tim Muller te snel af en zijn voorzet werd knap ingeschoten door Kenneth Aninkora, die overigens de hele wedstrijd al een plaag was voor de VVOG defensie: 0-2. Jong Almere deed het vervolgens wat rustiger aan, maar ondanks dat wist het hard werkende VVOG louter wat halve kansjes en corners te creëren. Ook Jona de Bruin viel nog in en zo maakte deze 2ejaars A1-junior zijn competitiedebuut. VVOG bleef hard werken, maar kwam domweg kwaliteit te kort tegen een technisch begaafd en slim spelend Almere City. In de slotfase maakte Aninkora ook nog de 0-3 en zo gooide hij de wedstrijd definitief op slot. Al met al een vrij kansloze nederlaag voor de groen-witten.
 
Matig herfstrapport
 
Hoe nu verder? Vier nederlagen op rij en een 16e positie een niet al te best ‘herfstrapport’. In de laatste vier wedstrijden is bovendien slechts één keer gescoord en dat was ook nog eens geen velddoelpunt. Hoewel de organisatie redelijk lijkt te staan weet VVOG voorin weinig te creëren. Heeft Pieter Mulders nog iets in petto om het tij te keren? Komt er wellicht nog wat ruimte voor routeniers als Vossebelt, Careman en Tissingh, geeft Pieter Mulders jeugdige talenten als Bottenheft, De Bruin en Fadilli meer speelruimte of houdt hij vast aan de basiself van de laatste weken? Het wordt hoe dan ook geen eenvoudige puzzel voor de staf van VVOG. 
 
Volgende week speelt VVOG uit tegen Goes dat met 13 punten op de 14e plaats staat, kortom het volgende 6-puntenduel. Een overwinning is broodnodig.

Voorbeschouwing VVOG - Jong Almere City FC

Jong Almere City FC is zaterdag onze gast op De Strokel.

Wij heten alle bezoekers alvast van harte welkom op ons sportpark De Strokel en hopen met u allen op een mooie en spannende wedstrijd in de Derde Divisie. In het bijzonder een hartelijk welkom aan bestuur, spelers, begeleiders en supporters van Jong Almere City FC, scheidsrechter de heer T.R. (Thom) Winkel en de assistent scheidsrechters de heren J.J. (Jeremy ) van der Ley en J. (Joey) Teders. 

Jong Almere City FC in de afgelopen jaren

Seizoen 2016/17
Aan de eerste confrontatie met Jong Almere City FC, seizoen 2016/17, heeft VVOG niet zo’n beste herinnering overgehouden. Een gehavend VVOG leed 10-09-16 een gevoelige nederlaag tegen de jongelingen van Almere City FC (8-1). In Harderwijk op De Strokel wist VVOG zich enigszins te herstellen van de nederlaag, door Jong Almere City FC met 1-0 te verslaan.
Seizoen 2017/18
Jong Almere City FC – VVOG 4-2.
De 0-2 voorsprong van VVOG ging verloren, mede door twee rode kaarten die VVOG incasseerde en een extra “cadeautje” in de vorm van eens strafschop tegen, te veel om de mooie voorsprong vast te houden.
VVOG – Jong Almere City FC 3-3. VVOG wist in de knotsgekke laatste minuten een 2-3 achterstand via een strafschop toch nog een 3-3 uit het vuur te slepen. De tijdrekkende doelman van Jong Almere City FC, maakte een domme overtreding op de VVOG spits Frank Hol. De strafschop, op aanwijzing van de assistent scheidsrechter, werd daarna door de koele Thomas Vossebelt benut. Jong Almere City FC won wel een periodetitel en promoveerde via de nacompetitie naar de Tweede Divisie door in die nacompetitie UNA en JVC Cuijk uit te schakelen.
Seizoen 2018/19
Het verblijf in de Tweede Divisie van Jong Almere City FC was echter van korte duur. Jong Almere City FC eindigde op de 16e plaats in de einstand van de Tweede Divisie en degradeerde naar de Derde Divisie.
Seizoen 2019/20
Jong Almere City FC :
De ploeg begon sterk aan de competitie door de eerste drie duels te winnen. Jong Almere City FC – ONS Sneek 6-0, Goes – Jong Almere City FC 0-3 en Jong Almere City FC – DOVO 4-2.
Na die drie overwinningen werden de resultaten ineens nogal wisselvallig. Bij ODIN’59 de eerste nederlaag 1-2, gevolgd door nog een 2-4 nederlaag, op eigen veld tegen Excelsior’31 en een 3-3 bij FC Lisse. Jong Almere City FC – SteDoCo werd een mooie 5-1 overwinning, overigens wel de laatste driepunter die Jong Almere City FC wist te scoren. De laatste vier wedstrijden leverden slechts één winst punt op :
Ter Leede – Jong Almere City FC 1-0, Jong Almere City FC – Ajax 1-3,
Barendrecht – Jong Almere City FC 2-2 en Jong Almere City – Harkemase Boys 0-3.
Jong Almere City FC bezet na 11 wedstrijden de elfde plaats in de competitiestand.
Cijfers 11 – 4 – 2 – 5 – 14 (27-21).
Thuis 6 – 3 – 0 – 3 - 9 (18-13)
Uit 5 – 1 – 2 – 2 – 5 ( 9 – 8)

Het huidige seizoen van VVOG

Het is niet zo moeilijk om te constateren dat de resultaten na 11 wedstrijden, zonder meer tegenvallen. De verwachtingen, een positie in de middenmoot van de competitiestand, is met een 16e plaats ver weg van die verwachtingen en een plaats die VVOG de laatste seizoenen niet kende.
Cijfers 11 – 2 – 2 – 7 – 8 (17-25)
Thuis 5 – 2 – 1 – 2 – 7 ( 9- 9)
Uit 6 – 0 – 1 – 5 – 1 ( 8-16)
Het is duidelijk, geen fraaie cijfers en om daar verbetering in aan te brengen zou het in ieder geval prettig zijn als er zaterdagmiddag punten worden gescoord, een driepunter dus, na de drie “kleine” nederlagen (1-0, 2-1, 2-1). We wensen de staf en spelers veel succes toe. Slim voetballen, met een juiste veldbezetting en taakuitvoering, elkaar steunen en gaan tot aan het gaatje. Op de steun van de supporters kunnen jullie rekenen !

Programma

23 november 2019
14:30 VVOG Jong Almere City FC  
14:30 Harkemase Boys Goes  
14:30 Excelsior'31 ONS Sneek  
14:30 Ter Leede DVS'33 Ermelo  
14:30 ODIN 59 FC Lisse  
14:30 SteDoCo Ajax  
14:30 Barendrecht VVSB  
15:00 Sparta Nijkerk DOVO  
30 november 2019
14:30 Ajax Ter Leede  
14:30 SteDoCo Harkemase Boys  
14:30 DVS'33 Ermelo Hoek  
14:30 FC Lisse DOVO  
15:00 Jong Almere City FC Sparta Nijkerk  
15:00 ONS Sneek Barendrecht  
18:00 VVSB ODIN 59  
18:00 Goes VVOG