Datum Zaterdag 18-01-2020
Wedstrijdnummer 1587
Scheidsrechter mevr S. (Shona) Shukrula

VVOG strijdend ten onder tegen Harkemase Boys

Sommige wedstrijden worden onverdiend gewonnen en sommige wedstrijden verlies je onverdiend. In de wedstrijd tegen Harkemase Boys had VVOG zeker meer verdiend dan de 1-3 nederlaag.

Trainer Schuurman had een 5-3-2 formatie bedacht met daarbij basisplaatsen voor Milan Holstege (die zijn debuut maakte in de basis), Jaime Bruinier en Zakaria Fadili. Dit ging ten koste van Jeffrey Snijders (schorsing), Jan-Jurriën Hop en Bas Wobbes. Ook was er een basisplaats voor nieuwkomer Dean van Ooijen.

Harkemase Boys startte sterk en zette VVOG al vroeg vast. VVOG moest wennen aan de nieuwe formatie en dit leidde al snel tot een voorsprong voor Harkemase Boys, door een doelpunt van Stelpstra in de 7e minuut die chaos in de verdediging afstrafte.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam VVOG steeds beter in de wedstrijd. Vooralsnog leverde dit nog niet veel kansen op maar het veldspel was verzorgd.

In de 20e minuut bereikte een voorzet van Dean van Ooijen Rihairo Meulens. Deze werd echter van de sokken gelopen door een verdediger. Scheidsrechter Shukrula wilde van geen strafschop weten.

VVOG dicteerde steeds meer het spel en kreeg kansjes, maar moest ook opletten om de gevaarlijke spitsen van Harkemase Boys in toom te houden. Vlak voor rust kreeg Tim Muller nog een schotkans maar deze werd door keeper Huisman overgetikt.

Na rust twee ongewijzigde ploegen waarbij VVOG gelijk het initiatief pakte onder leiding van de vandaag uitstekend spelende Caifano Latupeirissa. In de 50e minuut kwam VVOG op gelijke hoogte door Rihairo Meulens. Nadat hij de eerste kans niet verzilverde kreeg hij daarna wederom een kans en nu liet hij keeper Huisman met een schuiver in de hoek kansloos en tekende de 1-1 aan.

VVOG dicteerde het spel steeds meer en maakte een prima indruk. Het veldspel was goed en verzorgd. Het was daarom jammer dat Harkemase Boys werkelijk uit het niets wederom op voorsprong kwam. Thomas Vossebelt (ingevallen voor Dean van Ooijen) raakte de bal ongelukkig waarna deze voor de voeten kwam van Bouius en deze schoot de bal binnen en zette HB op voorsprong in de 72e minuut.

VVOG legde zich echter niet neer bij deze achterstand. Mark Bottenheft verving Jaime Bruinier en VVOG zette nog maar eens aan. Maar in de 85e minuut werd de wedstrijd beslist door Berwout Beimers. Hij rondde een steekpass van Renken mooi af en bepaalde de eindstand op 1-3. In de slotfase redde Paul Eppink nog knap bij een overtal-situatie van Harkemase Boys. Een wedstrijd waarin zoals gezegd VVOG minimaal een punt verdiende.

Een wedstrijd ook waarin debutant Milan Holstege een prima indruk achterliet evenals Zakaria Fadili. Deze jongens geven aan (met ook Mark Bottenheft) dat er potentie aanwezig is en dat de wedstrijd tegen Harkemase Boys heeft aangeven dat er meer inzit dan het aantal punten wat VVOG tot op heden heeft verzameld. Of het genoeg is zullen de komende wedstrijden moeten uitwijzen. Beginnende met de wedstrijd uit tegen Excelsior ’31 aanstaande zaterdag.

Voorbeschouwing VVOG - Harkemase Boys

A.s. zaterdag alweer de 39e wedstrijd tussen beide rivalen, een wedstrijden reeks die begon in het seizoen 1971/72 met de uitslagen Harkemase Boys – VVOG 1-2 en VVOG – Harkemase Boys 2-2.

HARKEMASE BOYS

De selectie: Negen spelers vertrokken terwijl een tiental nieuwe spelers aan de selectie werden toegevoegd Trainer Hans de Jong, de opvolger van Tieme Klompe, werd kort voor de winterstop ontslagen. De selectie staat nu, sinds de winterstop, onder leiding van het interim-trainersduo Willem Brouwer en Klaas Schotanus.

Een overzicht prestaties, Harkemase Boys laatste seizoenen.
Seizoen 10-11 Topklasse, 10e plaats.
Seizoen 11-12 Topklasse, 13e plaats en na P/D wedstrijden tegen SVZW en Kozakken Boys; gedegradeerd naar de hoofdklasse.
Seizoen 15-16 Hoofdklasse C, kampioen na een spannende strijd met Staphorst en promotie naar de nieuwgevormde Derde Divisie.
Seizoen 16-17 Derde Divisie, 9e plaats, periodetitel, nacompetitie voor plaats Tweede Divisie, 2e ronde uitgeschakeld door FC Lisse.
Seizoen 17-18 Derde Divisie 12e plaats.
Seizoen 18-19 Derde Divisie 6e plaats. (H’ Boys-VVOG 4-1, VVOG-H ’Boys 0-0.

De verrichtingen van Harkemase Boys seizoen 2019-2020
KNVB Beker 1e KW Ronde VVSB – Harkemase Boys 2-4.
2e KW Ronde Scheveningen – Harkemase Boys 0-1.
Eerste Ronde Harkemase Boys – FC Groningen 1-2.
Derde Divisie:
Harkemase Boys gaat de strijd aan om één van de periodetitels te bemachtigen. Achter koploper en grote kampioenskandidaat Sparta (N) 45 punten, met een naar alle waarschijnlijkheid, de gewonnen eerste periodetitel in de aanbieding, gaan een aantal ploegen achter Sparta (N) de keiharde de strijd aan om één van die periodetitels te winnen, met de daaruit vloeiende deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de Tweede Divisie. Voorlopig hebben de ploegen, DVS’33 2e plaats, 35 punten, Harkemase Boys 3e plaats, 32 punten en op de plaatsen 4 t/m 6e plaats ODIN’59, Hoek en FC Lisse met resp. 31, 28 en 27 punten, hiervoor tot heden de betere kansen………

Harkemase Boys hervatte de competitie na de winterstop met een 3-2 overwinning op ONS Sneek. Harkemase Boys komt niet zomaar een middagje naar Harderwijk. Natuurlijk is het voor de Harekieten nog een lange weg (periodetitel en nacompetitie), de Tweede Divisie binnen te stappen, maar zolang er kansen zijn, zullen de Friezen met 100% inzet er alles aan doen om die kansen, te beginnen vanmiddag op De Strokel, te behouden.
Voor VVOG, in de stand op een degradatie plaats, is het andere koek. De hervatting van de competitie na de winterstop werd in en tegen Hoek een 6-0 nederlaag. De strijd om behoud van een plaats in de Derde Divisie wordt spannend voor de Groen Witten. De plaatsen 16 en 17 in de stand zijn de degradatie plaatsen naar de Hoofdklasse en voor de plaatsen 14 en 15 bestaat nog een mogelijkheid om te ontsnappen aan degradatie via de nacompetitie.

O.l.v. trainer Raymond Schuurman gaat de selectie alles in het werk stellen minimaal op de dertiende plaats, of hoger, de competitie te beëindigen. Dat betekent: Handhaven in de Derde Divisie. Met steun van onze supporters, ook deze middag, gaan we voor drie punten ! Wij wensen trainer Raymond Schuurman met zijn selectie heel veel succes.