Veld 1
Scheidsrechter V.S. (Victor) Ris

VVOG verliest van Excelsior ‘31

Vooraf was het duel tegen Excelsior ’31 betiteld als een zes punten duel. VVOG was gewaarschuwd want Excelsior had het merendeel van de punten buitenshuis behaald.

De winnaar zou aanhaken bij de middenmoot en de verliezer van het duel zou in de degradatiezone blijven zitten. VVOG startte in dezelfde opstelling als vorige week tegen DVS ’33. Dus met Randy Onuoha als rechtsback en Jeffrey Snijders als aanjager op het middenveld.

VVOG begon zeker niet slecht aan de wedstrijd. In de eerste minuut werd een doelpunt al afgekeurd doordat de bal bij de voorzet van Mike Ahrens de achterlijn al had gepasseerd. In de 15e minuut was VVOG weer dicht bij een doelpunt, wederom een voorzet van Mike Ahrens die door Harrie Kersten maar net werd naast gekopt.

Daarna nam Excelsior ’31 het initiatief langzaam over en Ezafzafi was dicht bij de openingstreffer maar Paul Eppink redde keurig. Een paar minuten later was het wederom Ezafzafi maar nu ging de bal over het doel. In de 33e minuut werd Harrie Kersten goed weggestuurd, maar keeper Koetsier redde prachtig. Het resultaat was een hoekschop voor VVOG. Maar een paar minuten later gebeurde wat VVOG juist wilde voorkomen. Een goede aanval met een voorzet van Mulkes werd van dichtbij binnengekopt door Boeloerditi. Hij bracht de 0-1 op het scorebord.

Het wedstrijdbeeld veranderde niet veel en dus brak de rust aan met 0-1. Na rust twee ongewijzigde ploegen. Ook hier kreeg VVOG de eerste kans maar Rihairo Meulens had zijn vizier niet op scherp staan. De wedstrijd kabbelde voort zonder echte kansen voor beide teams. VVOG wel veel in balbezit maar was in de zestienmeter niet doortastend en Excelsior liet zich gewillig inzakken. De wedstrijd werd er niet beter op, er waren veel slordigheden aan beide kanten.

Trainer Pieter Mulders ging wisselen en Mark Bottenheft kwam voor Jan Jurriën Hop. Dit had echter niet het gewenste effect. Verder had hij niet veel aanvallende mogelijkheden op de bank zitten. In de 80e minuut had Excelsior het duel op slot kunnen gooien maar Paul Eppink tikte de bal prachtig over de lat na een inzet van Penterman.

In de slotfase kregen Jeffrey Snijders nog geel na een onbesuisde actie tegen Diks en ook Tim Muller kreeg nog een gele print voorgeschoteld. In de ultieme slotfase drong VVOG nog wel aan maar ook hier kwam niet het gewenste resultaat uit. VVOG ging onderuit met 0-1 en deze klap kwam hard aan. VVOG blijft hierdoor hangen in de onderste regionen van de ranglijst en zal volgende week in de wedstrijd tegen het ook onderin hangende Ajax de draad weer moeten oppakken.

Voorbeschouwing VVOG - Excelsior '31

Excelsior’31 is zaterdag onze gast op De Strokel.

Een terugblik, Excelsior’31:

Seizoen 2009/10 Hoofdklasse C, kampioen, promotie naar de nieuwe Topklasse.
Seizoen 2010/11 Topklasse 5e plaats.
Seizoen 2011/12 Topklasse 8e plaats.
Seizoen 2012/13 Topklasse 10e plaats, periode titel.
Seizoen 2013/14 Topklasse 15e plaats, degradatie naar de hoofdklasse.
Seizoen 2014/15 Hoofdklasse B 2e plaats achter kampioen DVS’33. Periodetitel, nacompetitie; Harkemase Boys-Excelsior’31 5-2 en Excelsior’31-ACV 0-1. Geen promotie naar de Topklasse.
Seizoen 2015/16 Hoofdklasse C 7e plaats.
Seizoen 2016/17 Hoofdklasse B 5e plaats.
Seizoen 2017/18 Hoofdklasse B 9e plaats. Periodetitel, nacompetitie, Excelsior’31-Capelle 1-4 en Capelle Excelsior’31 1-2. Exelsior’31 uitgeschakeld. Blijft hoofdklasser.
Seizoen 2018/19 Hoofdklasse B, kampioen en promotie naar de Derde Divisie.
De laatste speeldag 25 mei 2019, bij een overwinning van Sparta (N) bij ACV was de titel voor Sparta (N). Bij een overwinning van Excelsior’31 op de eigen Koerbelt, tegen Flevo Boys en punt(en) verlies van Sparta (N) bij ACV ging de titel naar Excelsior’31. ACV-Sparta (N) 58. Frank Heus 0-1, 82. Arjen Hagenauw 1-1 (ook eindstand).
Excelsior’31 kampioen en promotie naar de Derde Divisie. (Sparta (N)) promoveerde via de nacompetitie, ook naar de Derde divisie.

Seizoen 2019/20 Derde Divisie

Na de promotie komt de volgende stap, aldus trainer Peter Wesselink. Het is een prachtige vervolgstap voor Excelsior’31. We zijn naar dit niveau toegegroeid. Het overgrote deel van de selectie is gebleven en we hebben ons goed versterkt. Mijn ambitie is, met Excelsior’31, een rol van betekenis te gaan spelen in de Derde Divisie. De cijfers na 10 wedstrijden : 10 – 3 – 1 – 6 – 10 (17-18).
Excelsior’31 wacht nog steeds op de eerste thuis overwinning.
Op de Koerbelt vijf nederlagen: ODIN’59 0-1, VVSB 0-2, Harkemase Boys 2-3 Hoek 2-3, DVS’33 1-3 en een 2-2 tegen Ter Leede (één punt).
De resultaten op vreemde bodem zijn uitstekend, met overwinningen bij SteDoCo 0-2, J. Almere City 2-4 en Goes 0-4. Alleen bij koploper Sparta (N) werd met 2-0 verloren (negen punten).

Zaterdag de hernieuwde kennis making met Excelsior’31. De laatste ontmoeting dateert alweer uit het seizoen 2015/16. Hoofdklasse C, Excelsior’31-VVOG 3-0 en VVOG-Excelsior’31 3-2.
Beide ploegen verkeren in de onderste regionen van de competitiestand, Beide ploegen willen zich zo snel mogelijk aansluiten bij de middenmoot. De resultaten van de wedstrijden op vreemde bodem van Excelsior’31 zijn uitstekend en het is dus oppassen geblazen voor het team van Pieter Mulders. Na de uitstekende wedstrijd van VVOG vorige week bij de “buren”, een gelijkspel was meer dan verdiend geweest, gaat VVOG met vertrouwen zaterdag de strijd aan met Excelsior’31. Dat vertrouwen is er ongetwijfeld, gezien de resultaten bij de ”uitwedstrijden“, ook bij Excelsier’31.
De “zespunten” wedstrijd kan zaterdag een spannend en boeiend duel worden op De Strokel. Iedereen een mooie sportmiddag toegewenst.