Scheidsrechter F.R. (Frank) de Winter

Wedstrijd sponsor

Voorbeschouwing VVOG - Sparta Nijkerk

De kop is er af. De eerste schermutselingen van de competitie in de Derde Divisie seizoen 2019-2020 zijn achter de rug.

Acht teams openden met een driepunter, Ajax had een vrije middag en de overige acht teams begonnen de competitie dus met een nederlaag. Sparta (N) behoorde tot de winnaars, scoorde de eerste driepunter door op De Ebbenhorst Barendrecht met 3-2 te verslaan, terwijl VVOG op De Bosk tegen Harkemase Boys met een ongelukkige 2-0 nederlaag werd geconfronteerd. Beide clubs plaatsten zich inmiddels voor de 2 e Kwalificatie Ronde TOTO KNVB Beker: Sparta (N) – UNA 3-2 en VVOG – Minor 3-0.

Sparta Nijkerk, een korte terugblik:
Sparta (N) behoorde seizoen 2009-2010 tot de 16 ploegen, die uit de Hoofdklasse promoveerden naar de nieuw ingevoerde Topklasse seizoen 2010-2011.
Seizoen 2010-2011 Sparta (N) Topklasse: 14 mei 2011, gedegradeerd naar de Hoofdklasse.
Seizoen 2011-2012 Hoofdklasse A 5e plaats.
Seizoen 2012-2013 Hoofdklasse C : was de laatste competitie confrontatie tussen VVOG en Sparta (N). (Sparta (N) – VVOG 6-0 en VVOG – Sparta (N) 1-4). Sparta (N) eindigde op de 6e plaats en VVOG 8e plaats.
Seizoen 2013-2014 Hoofdklasse A, kampioen, promotie (terug) naar de topklasse.
Seizoen 2014 -2015 Topklasse: 02 mei 2015, gedegradeerd naar de Hoofdklasse.
Seizoen 2015-2016 Hoofdklasse A 7e plaats. (VVOG Hoofdklasse C promotie Derde Divisie)
Seizoen 2016-2017 Hoofdklasse B 7e plaats.
Seizoen 2017-2018 Hoofdklasse B 11e plaats.
Seizoen 2018-2019 Hoofdklasse B werd voor Sparta (N) een uitermate spannend slot. Met vijftien zeges uit de laatste zeventien duels, behoefde Sparta (N) in de laatste competitieronde alleen nog maar te winnen bij ACV om de kampioensschaal in ontvangst te nemen. In de 58 e minuut leek Frank Heus met de 0-1 Sparta (N) naar de Derde divisie te hebben geschoten. ACV scoorde echter 8 minuten voor het eindsignaal de 1-1. Weg titel, die ging naar Excelsior’31, waarna Sparta (N) en ACV met de gewonnen periode titel zich konden gaan concentreren op de nacompetitie, om alsnog de promotie naar de Derde Divisie af te dwingen. In de nacompetitie bekroond Sparta Nijkerk het geweldige seizoen 2018-2019 o.l.v. trainer Eric Speelziek, met 6 overwinningen op resp. Jodan Boys, Eemdijk en Volendam en op 15 juni 2019, de meer dan verdiende promotie naar de Derde Divisie.

Sparta (N) debuteerde vorige week in de Derde Divisie met een prima 3-2 overwinning op het uit de Tweede Divisie gedegradeerde Barendrecht. Adriaan Kruisheer en Maurice de Ruiter (strafschop) zorgden voor een 2-0 ruststand, en Jesse Buitenhuis scoorde na de thee de derde treffer.

VVOG deed zichzelf te kort op de Bosk in Harkema. VVOG was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar wist de gecreëerde kansen niet in doelpunten om te zetten. Kort na de pauze strafte Harkemase Boys misverstanden in de Harderwijker defensie af door de score op 2-0 te brengenen. VVOG kreeg, vooral in het laatste kwartier, nog wel wat mogelijkheden om verandering in de stand te brengen, (schot op de lat en het niet benutten van een strafschop), gaven aan dat Vrouwe Fortuna deze middag niet bepaald op de hand was van VVOG.

En nu maar afwachten wat Sparta(N) en VVOG de toeschouwers hebben te bieden deze middag. Hopelijk gaan we genieten een mooie en spannende derby.