Oefenwedstrijd
Datum Dinsdag 30-07-2019
Aanvang 19:30

Nipte nederlaag tegen landskampioen AFC

Dinsdag 30 juli stond alweer de derde oefenwedstrijd op het programma na Berkum thuis (2-1 winst) en HHC uit (met 7-0 de bietenbrug op). Ditmaal reisde de selectie van Pieter Mulders af naar Amsterdam voor een ontmoeting met regerend landskampioen AFC.

Op het terrein van AFC aan de Zuidas (de grond alleen schijnt al een paar honderd miljoen waard te zijn) lag een prima geprepareerde grasmat waarop het heerlijk voetballen was. Na een aftastend begin was het AFC dat het eerste gevaar stichtte met een afstandschot van ongeveer 25 meter. VVOG-doelman Eppink had moeite om de harde bal onder controle te krijgen en bokste de bal weg, maar deze kwam prompt voor de voeten van een van de AFC-aanvallers terecht. Die wist daar wel raad mee, maar gelukkig bleek het buitenspel te zijn. Ook VVOG trok de eerste helft veelvuldig ten aanval. Vaak was spits Careman daarbij betrokken, die zich een keer vrijspeelde en tot een schot vanaf de 16 kwam (rollertje) en zich een keer met een Tadic-achtige move van twee verdedigers ontdeed maar door een derde werd gestuit. Ook linksback Randy Onuoha was erg actief en kwam veelvuldig op. Helaas bereikten zijn voorzetten niet het juiste hoofd. Met gecontroleerd spel bereikte VVOG de rust met de brilstand, ondanks dat wel een aantal corners werd weggegeven.

In de tweede helft kwam een felle Thomas Vossebelt in de ploeg voor Harrie Kersten en ook bij AFC een aantal wissels, waaronder de fysiek sterke Kenny Teijsse die werd ingebracht. VVOG werd verder teruggeduwd, maar hield het centrum goed gesloten waardoor AFC steeds vaker de zijkanten moest zoeken. De meeste voorzetten waren echter een prooi voor Eppink, Muller, Hop, Zakka of Onouha. Een geweldige kans voor AFC werd in twee instanties schitterend gered door Eppink die vandaag lekker op dreef was. VVOG wisselse gedurende de tweede helft flink door en ook Kluiver, Latupeirissa, Tissingh, Jansen, Polhoud, Tekin en Van Dijk kregen speeltijd. AFC bleef echter de bovenliggende partij, ondanks dat VVOG via uitbraken met de handige Jona de Bruin en de hardwerkende Wobbes af en toe gevaarlijk kon worden. Toch ontbraak de nodige finesse bij de omschakelingen en ging VVOG vaak onzorgvuldig om met de geboden ruimte.

In de slotfase wist AFC het veldoverwicht toch nog uit te drukken in een doelpunt. Een prachtige steekbal was een prooi voor  de behendige Fouad Belarbi die uit de rug van Max Jansen was gelopen en met een geplaatst schot Wouter Polhoud wist te verschalken. In blessuretijd kreeg VVOG nog een grote kans op de gelijkmaker na een vrije trap van Caifano Latupeirissa, maar helaas wist Marnix Tissingh zijn debuut voor de groen-witten net niet te bekronen met een doelpunt. AFC won uiteindelijk verdiend, maar VVOG liet ook zien dat het op de goede weg is en het team over een brede en kwalitatief goede selectie beschikt. As zaterdag oefent VVOG uit tegen zondag derde divisionist Hercules uit Utrecht. 

Opstelling

Basisopstelling VVOG: Eppink, Hop, Muller, Onuoha, Fadili, Kersten (1 x geel), Buitenhuis, Ahrens, Wobbes, De Bruin en Careman

Wissels tweede helft: Vossebelt, Tissingh, Latupeirissa (1 x geel), Jansen, Polhoud, Tekin, Van Dijk.

Locatie

Sportpark Goed Genoeg
De Boelelaan 50
1082 LR Amsterdam