Datum Zaterdag 23-03-2019
Wedstrijdnummer 3614
Scheidsrechter M.A. (Marcel) Roeleveld

VVOG niet langs hekkensluiter De Dijk

VVOG is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen ASV De Dijk te winnen. De Harderwijkers begonnen nog goed aan de wedstrijd, maar mochten uiteindelijk tevreden zijn met een punt.

VVOG begon met één wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen DVS’33. Thomas Vossebelt zat geblesseerd op de tribune. Zijn vervanger was spits Joshua Tijdens. Kevin Rijnvis was op het laatste moment niet fit genoeg bevonden om plaats te nemen op de bank. Hierdoor mocht Richard Schweitz zijn debuut maken op de bank van de Groen Witten. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Pernelly Biya door voorzitter Fred Moll gehuldigd voor zijn 150 wedstrijden in het groenwit van VVOG.

De ploeg van Hennie in ’t Hof begon slordig aan de wedstrijd. VVOG wist de bal niet lang in de ploeg te houden en creëerde bijna geen kansen. Een van de eerste kansen voor de Groen Witten leverde wel direct een goal op. Mike Ahrens kreeg de bal op zo’n 25 meter van het doel voor zijn voeten, hij bedacht zich geen moment en volleerde de bal fantastisch over de doelman van De Dijk: 1-0.

VVOG leek na de voorsprong door te drukken, maar De Dijk liet het niet zo ver komen. De Amsterdammers kwamen een kleine tien minuten na de openingstreffer op 1-1. Wouter Polhoud keerde in eerste instantie nog een inzet van De Dijk, maar Mick Christophersen maakte geen fout en ronde rustig af, 1-1.

VVOG wist het na deze tegenslag even niet meer en De Dijk kreeg een aantal kansen om brutaal de leiding te nemen op De Strokel. Kort voor de rust lukte dit ook. Na slecht verdedigend werk aan de kant van VVOG kon Christophersen de 1-2 binnenschieten voor de Amsterdammers.

Na de rust moest VVOG uit een ander vaatje tappen. Het duurde echter wel lang voordat de Harderwijkers uitgespeelde kansen creëerden. Rechtsback Jeffrey Snijders was aanvallend nog het gevaarlijkst. Met zijn rushes en voorzetten was hij goed op dreef.

Uiteindelijk kwam VVOG toch nog op 2-2. Na een prima actie van Pernelly Biya kon Joshua Tijdens makkelijk binnentikken. Een belangrijke goal van de spits die in de zomer de overstap maakt naar SDC Putten. VVOG probeerde nog de winnende treffer te forceren, maar verder dan een gelijkspel kwam de ploeg van Hennie in ’t Hof niet.

Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen concurrent SJC op het programma. VVOG staat nu nog 6 punten voor op de ploeg van Sjaak Polak. Hopelijk bent u er volgende week zaterdag bij om VVOG te steunen tijdens deze cruciale wedstrijd.

Voorbeschouwing VVOG - De Dijk

ASV De Dijk is zaterdag onze gast op De Strokel.

De Dijk, met een zondag en zaterdag afdeling, is een fusieclub ontstaan 1 juni 1999 door het samengaan van de verenigingen Rood Wit A en de ASV Schellingwoude. De fusieclub mocht starten in de derde klasse van de KNVB. Na het kampioenschap van de derde klasse seizoen 2008-2009, werd de start naar de top, met de hulp van een grote sponsor ingezet. Kampioenschappen en promoties volgden elkaar redelijk snel op en na o.a. de drie seizoenen hoofdklasse, promoveerde De Dijk naar de nieuwe Derde Divisie (zondag) seizoen 2016-2017. De Dijk vierde het debuut in de Derde Divisie met het behalen van het kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de Tweede Divisie, seizoen 2017-2018.
Seizoen 2017-2018: Kort na de competitiestart trok de hoofdsponsor zich terug en dat had grote financiële gevolgen voor de club. Veel spelers (geen geld), verlieten De Dijk waardoor de club, danig verzwakt, uiteindelijk degradeerde naar de Derde Divisie.
Seizoen 2018-2019: De Dijk ging akkoord met een plaats in de Derde Divisie Zaterdag. Met een bijna geheel, vernieuwde, vooral jonge selectie proberen trainer Kees Oostermeijer
en zijn assistent Viggo Waas De Dijk te behouden voor de Derde Divisie. Nu na 25 wedstrijden vinden we De Dijk op de laatste plaats (18e ) in de competitiestand met de cijfers : 25-2-6-17-12-(34-73 – 39).
Gedurende de gehele competitie bivakkeerde De Dijk op één van de degradatie plaatsten (17 en 18). (Na 23 wedstrijden één week op de 16 e plaats na de 3-1 overwinning op SJC).
Strijden tegen rechtstreekse degradatie of het bereiken van de nacompetitie is nu nog het doel van het, in de problemen verkerende, De Dijk. De vooruitzichten zijn, gezien de stand in de competitie, nogal somber.

Vorige week incasseerde De Dijk alweer de zeventiende nederlaag. Tegenstander Eemdijk behaalde een kleine maar, voor de Bunschoters, heel belangrijke 0-1 overwinning op sportpark De Dijk in Amsterdam. De Dijk zag geen kans doelman Gerben Ruizendaal van Eemdijk te passeren. Mounir Darrazi, (De Dijk) trof bij een doelpoging nog wel de lat boven Gerben Ruizendaal, maar verder kreeg De Dijk weinig scoringsmogelijkheden tegen de hechte verdedigingsmuur van Eemdijk.

VVOG scoorde vorige week een meer dan verdiende 1-1 bij de buren in Ermelo. Met de 2-0 nederlaag op de Strokel, eerder in het seizoen, verspeelde DVS’33 deze competitie vijf competitie punten, in de twee ontmoetingen tegen VVOG. Een belangrijk punt zaterdag jl. voor VVOG, mede gezien de uitslag ONS Sneek-SJC (4-3), diezelfde middag in Sneek. De afstand tussen VVOG 14e plaats en SJC 15e plaats, is nu opgelopen tot 8 punten, waarbij het doelsaldo van VVOG ook veel gunstiger is. VVOG -16 en SJC – 34.

Zaak is dus dat er zaterdag drie punten moeten worden bijgeschreven. De wedstrijd 20-10-2018, eerder in Amsterdam verzaakte VVOG duidelijk. Na de 0-1 voorsprong in de 30 e minuut (Henri Kersten), dacht VVOG een makkie aan De Dijk te gaan krijgen. Dat werd het dus niet. Zie het score verloop: 50. Kubilay 1-1, zelfde minuut weer Kubilay 2-1, 64. Harrie Kersten 2-2, 88 Randill Verwey 3-2. Waarna VVOG met het nodige geluk in de 90e minuut, via de ingevallen Caifano Latupeirissa de 3-3 op het scorebord wist te krijgen.

Onderschatting…. Mag deze middag niet gebeuren! Met dezelfde instelling, 90 minuten bij de les, zoals vorige week in Ermelo. De drie te verdienen punten zijn van groot belang. Ga er voor. Veel plezier.