Datum Zaterdag 12-01-2019
Wedstrijdnummer 3610
Scheidsrechter M.A. (Mike) de Bruijn

VVOG en Ajax houden elkaar in balans

VVOG is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd in de Derde Divisie van 2019 te winnen. De Harderwijkers speelden een helft lang met een man meer, maar kwamen niet tot scoren.

VVOG begon zonder Yasin Kurt aan de wedstrijd tegen de Amsterdammers, de middenvelder is nog herstellende van zijn blessure. Ajax begon sterk aan de wedstrijd op het regenachtige Sportpark de Strokel. Ricardo Fransberg kreeg de grootste kans, maar hij schoot op open doel op de paal.

VVOG creëerde weinig in de eerste helft. De grootste kans was voor Rihairo Meulens, die na een goede aanval via Caifano en Pernelly Biya de keeper op zijn weg vond. Net voor de rust veerden de supporters op. Rihairo Meulens ging alleen op de Ajax-doelman af, maar Jay Winter hield de spits opzichtig vast. De verdediger kreeg de rode kaart te zien en mocht gaan douchen.

Na de rust profiteerde VVOG niet van de man-meersituatie. De Harderwijkers hadden wel meer de bal, maar konden niet doordrukken. Mike Ahrens en Rihairo Meulens kregen beide nog een goede mogelijkheid, maar tot doelpunten leidde het niet. De wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0. De Harderwijkers liepen een puntje uit op concurrent SJC. Volgende week staat de wedstrijd tegen Achilles ’29 op het programma. De wedstrijd is te volgen via het Instagram- en Twitteraccount van VVOG.

Voorbeschouwing VVOG - Ajax

Ajax (am) is zaterdag a.s. onze gast op De Strokel.

Een korte terugblik : AJAX (am) sportief sinds 2006-2007.

Seizoen 2006-2007 was het enige seizoen waarin Ajax en VVOG tegen elkaar uitkwamen in competitie verband.
Uitslagen: Ajax – VVOG 1-1 en VVOG – Ajax 2-1, in de Hoofdklasse B.
Verdere verrichtingen van Ajax:
Seizoen 2008-’09 : hoofdklasse B, 13 e plaats, Ajax degradeert naar de eerste klasse.
Seizoen 2011-’12 : eerste klasse A, Ajax kampioen, promoveert naar de hoofdklasse.
Seizoen 2013-’14 : hoofdklasse A, 2 e plaats, periodetitel, nacompetitie promotie topklasse.
07 juni 2014 : Finale nacompetitie Ajax - SteDoCo 5-2 Ajax promoveert naar topklasse.
Seizoen 2014-’15 : topklasse 14 e plaats Ajax degradeert naar de hoofdklasse.
Seizoen 2017-’18 : hoofdklasse B, 4 e plaats, periodetitel, nacompetitie extra wedstrijd : Ajax Capelle 2-1 Ajax promoveert naar de Dede Divisie.

Wedstrijden tussen VVOG en Ajax tijdens het Zuiderzeecup toernooi.
Toernooi 2016 : Finale VVOG – Ajax 3-2
Toernooi 2017 : Finale VVOG – Ajax 2-1

Ajax in het seizoen 2018-2019

Ajax bezet na 16 wedstrijden de 14 e plaats in de competitiestand met de cijfers :16 – 5 – 3 – 8 – 18 – (20-30).
VVOG 13 e plaats met de cijfers 16 – 6 – 1 – 9 – 19 – (23-34).
Thuiswedstrijden 8 – 3 – 3 – 2 – 12 ( 8 – 7)
Uitwedstrijden 8 – 2 – 0 – 6 – 6 (12 – 23)

De twee laatste wedstrijden voor de winterstop, met overwinningen resp. bij ODIN’59 1-3 en thuis tegen Jong FC Groningen 1-0, brachten Ajax, met een ongetwijfeld goed gevoel uit de gevarenzone naar de 14e plaats in de stand en 18 punten, kort achter de drie ploegen met elk 19 punten in volgorde VVOG, ASWH en ONS Sneek. Bij VVOG daarentegen, gingen die laatste twee wedstrijden ongelukkig verloren, waardoor de ploeg dicht bij de gevarenzone is gekomen. VVOG voelt zich niet gelukkig met de plaats in de competitiestand (zo zal het ook zijn bij Ajax) en gaat zaterdagmiddag dus voor de drie punten, als eerste stap naar een betere tweede competitiehelft en in wat rustiger vaarwater te komen.

Het verschil in punten met de ploegen “boven” VVOG is nu nog gering, maar moet niet groter gaan worden. Een overwinning kan zo maar een aantal plaatsen verder van de gevarenzone opleveren en geeft de ploeg het nodige vertrouwen voor het verdere verloop van de competitie. Er is werk aan de winkel voor de gewijzigde technische staf, om de ploeg in een betere positie te manoeuvreren.

Wij, VVOG’ers, rekenen daarop en hebben ook het volste vertrouwen in de staf en selectie om dat te gaan waar maken. Veel succes. Te beginnen met de wedstrijd van zaterdagmiddag. Wij wensen alle bezoekers op De Strokel een mooie en sportieve voetbal middag toe. Maak er met de voetballers een sfeervolle middag van. Naast geluk en gezondheid, een mooie en sportief 2019 toegewenst.