Vertrek supportersbus: 12:45

Voorbeschouwing ASWH - VVOG

Zaterdag speelt VVOG een uitwedstrijd tegen ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Een korte terugblik.

ASWH debuteerde, evenals VVOG, seizoen 2016-’17 in de toen nieuwe Derde Divisie. Het werd een uitstekend debuut voor ASWH. De ploeg eindigde op een mooie vierde plaats, met 58 punten, achter de kampioen IJsselmeervogels. Uitslagen tegen VVOG in dat seizoen : ASWH – VVOG 2-5 en VVOG – ASWH 1-1.
VVOG eindigde op een tiende plaats met 44 punten.

Seizoen 2017-‘18

VVOG-ASWH 1-1, koploper VVOG incasseerde in deze zesde competitiewedstrijd het eerste tegendoelpunt. Bij ASWH sleepte VVOG een gelukkige 0-0 uit het vuur tegen een beter ASWH. ASWH eindigde in de eindstand op een elfde plaats met 47 punten en VVOG eindigde op plaats dertien met 42 punten.

Seizoen 2018-‘19

Selectie ASWH:
12 spelers vertrokken en 12 nieuwe spelers werden aan de selectie toegevoegd. Bij ASWH loopt het v.w.b. de competitie tot nu toe niet helemaal naar wens. Wel zijn de Ambachters geplaats voor de eerste ronde KNVB Beker.
Uitslagen;
Eerste KW-ronde ASWH – MASV (3 e kl. Zondag) 5-0.
Tweede KW-ronde Hercules (3 e Div. zondag) – ASWH 0-4.
Eerste Ronde KNVB Beker, 26/9, Eemdijk – ASWH.
De seizoen opening van de competitie was uitstekend. Een sterk gespeelde tweede helft zorgde voor de verdiende overwinning op ONS Sneek (1-0). Bij Ajax (am) werden door ASWH, voor de pauze veel scoringskansen onbenut gelaten. Ajax scoorde voor de pauze wel, (2-0). Na de pauze werd een sterker en hardwerkend ASWH beloond met een 2-2 eindstand. (Gelijkmaker in de laatste minuut).
Op eigen veld werd ASWH verrast door een sterk SteDoCo (2-3). ASWH zit in een moeilijke fase. Zaterdag jl. verloor ASWH voor de tweede keer op rij in het nog jonge seizoen. De ploeg van trainer Cesco Agterberg keerde puntloos huiswaarts na een bezoek aan promovendus Hoek (2-1). De Zeeuwen legden de basis voor hun overwinning in de eerste helft, toen zij een 2-0 voorsprong namen. ASWH creëerde voor rust nauwelijks kansen. In de tweede helft herstelde ASWH zich enigszins. Na de aansluitingstreffer van Lars Bosscha zochten de Ambachters nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar die zoektocht bleek tevergeefs. Door het verlies zakte ASWH naar de dertiende plaats op de ranglijs met 4 punten. Extra pech was het uitvallen van Yassine Belghar. De linksback brak bij een val zijn pols en is voorlopig uit de roulatie.

Na de vier gespeelde wedstrijden vinden we VVOG op een mooie gedeelde derde plaats (negen punten) met Harkemase Boys en Hoek, achter het op de tweede plaats staande Noordwijk (10 punten) en de ongeslagen koploper Quick Boys (12 punten).

Het is duidelijk. ASWH gaat tegen VVOG voor de drie punten. De lage plaats in de competitiestand past niet bij de ambities van de Ambachters. Voor VVOG geldt eveneens strijden voor de driepunter en de mooie plaats in de
competitiestand vasthouden. Zaterdag om kwart voor 5 weten we de afloop van deze ongetwijfeld spannende wedstrijd.