Datum Woensdag 08-08-2018
Aanvang 19:30
Wedstrijdbeschrijving Zuiderzeecup

VVOG leidt tegen Urk nederlaag maar wel eentje met perspectief (2-3)

De Zuiderzee Cup krijgt dit jaar een andere winnaar. Zoveel is na vanavond zeker. VVOG wist zich in een leerzame en onderhoudende oefenpot tegen Urk niet te plaatsen voor de finale. Tegen Huizen dat met 2-0 van Ajax verloor zal aanstaande zaterdag om 13.30 uur om de 3de en 4de plaats gestreden worden. De finale vindt plaats om 15.30 uur en wordt dus gespeeld tussen Urk en Ajax.

De eerste 20 minuten lieten bij VVOG met name achterin een aantal kwetsbaarheden zien waaraan nog wel geschaafd zal moeten worden. Bij balverlies stond het niet goed. Naar de balans was het regelmatig zoeken. Na 8 minuten viel uit een kluts de eerste Urker-goal. Het leek een eigen goal, maar van een dader ontbreekt nog steeds elk spoor.

De 0-2 viel in de 18de minuut. Na een verloren kopduel op het middenveld kreeg Urker-spits Hessel Snoek vrij baan richting keeper Melvin Betzold en maakte geen fout. (0-2)

Het vervolg van de eerste helft was voor VVOG. Er werd prima gecombineerd, er werden ook regelmatig goede kansen gecreëerd maar het bleef slechts bij 1 tegentreffer, maar die was dan wel weer wonderschoon. Tim Muller speelde Mike Ahrens binnendoor aan, die van rechts komend met links de bal schitterend binnenschoot (1-2).

VVOG liet zien dat er veel voetbal in de ploeg zit. Zeker aanvallend zag het er vaak veelbelovend uit met Caifano Latupeirissa, Joshua Tijdens en Mike Ahrens als handenbinders. Met het creëren van kansen zat het wel goed. De afronding haperde vanavond nog teveel en het zoeken naar de juiste balans in het team is nog in volle gang.

Met Pernelly Biya voor Joshua Tijdens en Kevin Rijnvis voor Melvin Betzold ving de tweede helft aan.

Dat Urk weinig kansen nodig heeft om doeltreffend te zijn bleek in de 51ste minuut. Randje buitenspel (eroverheen zag menigeen, maar Urker trainer Karrenbelt, waarin mogelijk een uitstekend assistent-scheidsrechter schuilgaat, wist het zeker; geen buitenspel) vertrok de ingevallen spits William de Boer die Kevin Rijnvis kansloos passeerde. (1-3)

In de 69ste minuut leek de aansluittreffer een feit. De harde kopbal van Tim Muller werd echter op miraculeuze wijze uit de doelmond gewerkt. VVOG bleef de beter voetballende ploeg en beloonde zich in de 71ste minuut met de 2-3 via een werkelijk schitterende vloeiende combinatie over 7 schijven die Pernelly Biya doeltreffend afrondde. Ook in het vervolg van de tweede helft kreeg VVOG nog voldoende kansen op de gelijkmaker. Maar of het geluk of een precieze afronding ontbrak.

Het bleef 2-3.

In een botsing van speelstijlen won de meest gelukkige.

VVOG boekt ten opzichte van de voorgaande oefenwedstrijden duidelijk progressie. Maar er is nog wel werk aan de winkel om tot een goede balans in het elftal te komen. Dat er ten opzichte van vorig seizoen veel meer voetballend vermogen in de ploeg zit staat buiten kijf.

Het was een alleszins aantrekkelijke oefenpot op de weg “van Hier naar Beter".