Oefenwedstrijd
Datum Donderdag 12-07-2018
Aanvang 20:00
Veld 1

VVOG oefent zich naar 1-0 zege op Go Ahead Kampen

Oefenwedstrijden in zo’n in twee delen opgeknipte voorbereiding zijn voor de trainingsstaf een mooie schouw van het aanwezige potentieel, voor de liefhebbers van een leuke voetbalwedstrijd is het toch een beetje behelpen. 

Vanavond stond er een onvolledige selectie aan de start van de tweede oefenwedstrijd. En dat was te merken. Het was voor veel spelers onwennig. Niet iedereen stond op de positie waar zijn kwaliteiten het best tot uiting komen en dan wordt er ook nog een ander spelletje voetbal verlangd door trainer Hennie in ’t Hof. Dat bleek een behoorlijke opgave. 

De eerste helft was de beste. Daarin had VVOG veel balbezit zonder tot echte doelrijpe kansen te komen. Go Ahead Kampen kwam er soms gevaarlijk uit en had in de eerste 10 minuten na balverlies op het middenveld al een goede scoringskans. Kort daarna werd een vrije kopkans uit een corner rakelings over gekopt. VVOG nam vervolgens het heft in handen en gaf dat in de eerste helft niet meer af. 

Wanneer Rihairo Meulens in het spel betrokken werd had VVOG aanvallend dreiging. Daaruit ontstonden mogelijkheden waarvan er een door Oussama Labari niet werd benut. Zijn schot ging net naast. Spits Joshua Tijdens (terug van een blessure) speelde een half uur, net genoeg om te laten zien dat hij beweeglijk was, balvast en diepgang had. Rihairo Meulens nam daarna de spitspositie in. Hij werd geflankeerd door de ingevallen Jeffrey Snijders en nieuwkomer Gijs Keuning, die in enkele individuele acties liet zien over potentieel te beschikken. 

In de tweede helft stond er een bijna volledig gewijzigd elftal aan de aftrap. De gewijzigde samenstelling zorgde voor nieuw elan maar niet voor beter voetbal. Toch wisten deze verse manschappen de winnende te scoren in de 68ste minuut. Een fraaie combinatie tussen Rihairo Meulens en de als linksbuiten ingevallen Yorick Hogetoorn bracht laatst genoemde alleen voor de keeper. Hij vond met rechts de uiterste hoek met een bekeken schuiver 1-0.

VVOG voetbalde tegen het einde van de tweede helft nog een enkele grote kans (Bruinier) en een paar kleine (Hogetoorn, van Dijk) bij elkaar maar in de score kwam geen verandering meer.

Het eerste deel van de voorbereiding zit erop. Op maandagavond 30 juli begint deel 2; op weg naar een definitieve selectie. Woensdag 1 augustus a.s. speelt VVOG om 19.00 uur op de Veluwade de volgende oefenwedstrijd. Tegenstander is VV Hierden.

Opstelling

Opstelling 1ste helft;
Polhoud
Vossebelt Hop Muller Sturing
van Straten Braam Labari
Keuning Tijdens (28, Snijders) Meulens

Opstelling 2de helft;
Betzold
Fadili Hop Muller Labari
Tekin Bruinier (73, Braam) Zekhnini
Snijders Meulens (68, van Dijk) Hogetoorn

Scoreverloop

1-0, Yorick Hogetoorn (68ste minuut)