Oefenwedstrijd
Datum Zaterdag 30-06-2018
Aanvang 15:00

VVOG verliest tegen Urk bij haar eerste schuchtere schreden op weg naar een nieuw spelconcept (0-2)

Drie trainingen gingen vooraf aan de wedstrijd van vanmiddag tegen SV Urk. Met een niet volledige selectie - Kevin Rijnvis, Tim Muller, Desmond Sturing, Caifano Latupeirissa, Wilko Braam op vakantie en Roelof de Groot, Rihairo Meulens en Joshua Tijdens geblesseerd - werd de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2018-2019 afgewerkt.

Er moeten zowel nieuwe spelers worden ingepast als een andere manier van voetballen aangeleerd. Trainer Hennie in ’t Hof met zijn staf is als een smid begonnen met smeden. En smeden doe je als het heet is. Nou, dat was het vanmiddag. Op een gloeiende kunstgrasmat werd Urk bestreden vanuit de nieuwe intenties.

VVOG greep dit oefenduel aan om alle aanwezige selectiespelers te laten spelen, waardoor in de tweede helft uiteindelijk 7 wisselspelers in het veld verschenen. Het ging vandaag duidelijk nog niet om de winst maar om hetgeen in de drie voorafgaande trainingen was geoefend.

Achterin was het zeker in het eerste kwartier onwennig en kwetsbaar. De overbekende diepe ballen van Urk stichtten regelmatig onheil. Uit een van die aanvallen werd al na 7 minuten een corner weggegeven en was het meteen raak. Een corner verdedigen zat blijkbaar nog niet bij de oefenstof van de eerste trainingen en op 1 meter van de doellijn kon doeltreffend worden binnen geknikt door Jelle de Boer (0-1).

De 0-2 lag er na 11 minuten in door Klaas Romkes. Hij kreeg vrij baan na slordig balverlies op het middenveld. De wisseling van Thomas Vossebelt naar achteren en Jaime Bruinier een linie naar voren zorgde ervoor dat VVOG de rest van de wedstrijd achterin zonder noemenswaardige kleerscheuren doorkwam.

Het tweede deel van de eerste helft moet meer tot tevredenheid hebben gestemd. Het combinatievoetbal nam vastere vorm aan wanneer via de rechterkant Jeroen Buitenhuis en Mike Ahrens zich prominent met de opbouw bemoeiden. Met Yasin Kurt, Harrie Kersten en Tijmen van Straten (na 35 minuten ingevallen voor Jaime Bruinier die de kunstgrasgrond onder de voeten te heet werd) op het versterkte middenveld werd getracht Pernelly Biya in stelling te brengen. Hoewel er enkele kansen werden afgedwongen kwam er geen verandering in de stand.

Ook niet nadat er in de 2de helft 7 nieuwe krachten te velde trokken. VVOG veel in balbezit, af en toe enkele fraaie combinaties, zelfs enkele goede kansen maar in de stand kwam geen verandering meer.

Oefening zal de komende weken Kunst moeten baren. Vandaag was het - alleszins begrijpelijk - nog kunst met een kleine k’tje.