Competitie
Datum Zaterdag 03-03-2018
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 1137
Vertrek supportersbus: 12:30

VVOG verliest kansloos van Jong FC Volendam

Na een paar wisselvallige optredens van de Groen Witten mochten de Harderwijkers dit weekend op pad naar Volendam. In de heenwedstrijd won VVOG door een late goal van Biya en dus gingen de mannen van Hans van Arum vol goede moed richting het Vissersdorp.

Volendam begon direct sterk aan de wedstrijd. Onder aanvoering van aanvallende middenvelder Mertens en spits Hilterman combineerde Volendam er lustig op los. Mertens was met twee schoten het dichtst bij een goal in de openingsfase. VVOG kwam, mede door het vele balverlies, niet in de wedstrijd. De spitsen werden niet bereikt.

Na een aantal kansen in het koude vissersdorp was het na zesentwintig minuten wel raak. Na een corner van Berenstein scoorde Jari Vlak. VVOG leek niet wakker geschut door de treffer, want een minuut later lag de bal alweer in het net achter Koornberg. Na slordig balverlies op het middenveld werd aanvoerder Hilterman weggestuurd. Oog in oog met Koornberg maakte de spits geen fout, 2-0.

Volendam creëerde nog een aantal kansen maar verder dan twee doelpunten kwam de ploeg niet. Na de rust kwam er een ander VVOG uit de kleedkamer. Bruinier verving Vossebelt en dat deed de ploeg goed. De Groen Witten kregen meer controle over de wedstrijd en kwamen er hier en daar gevaarlijk uit.

Aanvallend ontbrak het wel aan echte stootkracht. Alleen hekkensluiter Magreb scoort dit jaar minder dan de Harderwijkers, en dat was ook tegen Volendam weer goed zichtbaar. Ondanks dat VVOG beter speelde, scoorde Volendam de 3-0. De Volendamse uitblinker Mertens scoorde met een uitstekend lobje de beslissende treffer.

Volendam kwam niet meer in moeilijkheden en speelde de wedstrijd simpel uit. Volgende week moet VVOG op bezoek bij Spakenburg. Hopelijk bent u er daar ook weer bij om de spelers te steunen.

 

Voorbeschouwing Jong FC Volendam - VVOG

Zaterdag staat de uitwedstrijd bij Jong FC Volendam op het programma. Vorig seizoen eindige Jong FC Volendam na 34 wedstrijden op de zesde plaats in de eindstand. De cijfers 34-16- 8-10- 56 (60-56+4). VVOG eindigde na die 34 wedstrijden op de tiende plaats in de eindstand.
De cijfers 34-12- 8-14- 44 (49-55 -6).  Op de STROKEL werd de uitslag een 3-1 overwinning voor de jonge Volendammers en in Volendam werden de punten gedeeld, na een 1-1 eindstand.

Dit seizoen (2017-’18) eindigde de wedstrijd op De Strokel in een 1-0 overwinning voor VVOG. Met de 1-0 zege kreeg VVOG, toen nog koploper, meer dan het verdiende. Voetballend was Jong FC Volendam de baas op de Strokel. Met de ijzersterke verdediging van VVOG en uitblinkende doelman Frans Koornberg hield VVOG de “0’ op het scorebord. Pernelly Biya scoorde koppend, in blessuretijd (91.), de 1-0 achter doelman Jordi van Stappershoef, na een prachtige voorzet van Jeffrey Snijders. Het geluk van de koploper. 

Stand van zaken seizoen 2017-2018 (24-02- 2018) voor Jong FC Volendam en VVOG.
VVOG bezet met de cijfers 21-9- 4- 8 -31 (22-25 -3) de achtste plaats in de stand.
J. FC Volendam met de cijfers 22-9- 2-11 -29 (40-38 +2) de tiende plaats in de stand.
Jong FC Volendam thuis cijfers 11-6- 1- 4 -19 (23-18 +5)
Jong FC Volendam uit cijfers 11-3- 1- 7 -10 (17-20 - 3)

Jong FC Volendam hervatte de competitie na de winterstop met drie nederlagen. J. FC Volendam – Scheveningen 0-1, J. J. FC Twente – J. FC Volendam 4-0 en ONS Sneek – J. FC Volendam 3-2.
Na de drie nederlagen herstelde de ploeg zich uitstekend door in de volgende drie wedstrijden de volle buit binnen te halen.
J. FC Volendam Harkemase Boys 1-0, J. FC Volendam – Spijkenisse 2-1 en vorige week DOVO – J.FC Volendam 1-3.
Met andere woorden de ploeg is aan een sterke periode bezig! De negen punten hebben Jong FC Volendam op een mooie tiende plaats in de stand gebracht. Het verlies van Capelle tegen Magreb’90 was een bijkomstige aardige leuke verrassing, ook voor VVOG, gezien de punten afstand tot de ploegen in de gevarenzone. Vorig seizoen waren er 38 punten nodig om uit die gevarenzone te blijven. Er zijn zowel voor Jong FC Volendam en VVOG resp. nog twaalf en dertien wedstrijden te gaan, waarin nog een aantal overwinningen moeten worden bijgeschreven. Jong FC Volendam is in the winning mood. VVOG liet zich zaterdag jl. piepelen door degradatiekandidaat Spijkenisse. De 0-3 nederlaag was voor VVOG het dieptepunt van deze competitie.  Het vraagt om revanche op het eigen falen.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter de heer R.H. Hensgens en assistent-scheidsrechters de heren T. Heuvelmans en R. Miedema.

Stand tweede periode

1 Scheveningen 10 – 8 – 1 – 1 – 25 – (22 – 12 + 10)
2 Spakenburg 10 – 7 – 1 – 2 – 22 – (23 – 10 + 13)
Overige teams uitgeschakeld

Programma

 

Locatie

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.