Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 1050
Vertrek supportersbus: 12:45

VVOG sleept gelijkspel uit het vuur op bezoek bij ASWH

Voor de Groen Witten stond dit weekend de wedstrijd op het programma tegen ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. De Harderwijkers hadden zich vorige week tegen DOVO knap hersteld van de zeperd tegen DVS. De stijgende lijn moest tegen ASWH een vervolg krijgen.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. In de 5de minuut kon Koornberg een schot maar net naast tikken. Een paar minuten later was ASWH voor de tweede keer dicht bij de openingstreffer, een afstandsschot ging rakelings over de goal. In de 17e minuut kwam VVOG voor de derde keer goed weg. Jeffrey Snijders kon de bal met het nodige kunst- en vliegwerk maar net voor de doellijn wegwerken.

De Groen Witten kwamen niet van de eigen helft af en ASWH had de wedstrijd volledig in handen. Toch creëerden de thuisploeg weinig kansen doordat de hechte defensie van VVOG telkens goed stond. De Groen Witten braken net voor de rust voor de eerste keer goed uit, maar Braam kon Biya niet bereiken.

Na de rust kroop VVOG iets meer uit zijn schulp. Dat resulteerde echter nog niet in grote kansen. ASWH bleef de betere ploeg maar kwam niet door de VVOG-muur heen. In de 75ste minuut schreeuwde het thuispubliek om een penalty maar de scheidsrechter wuifde het moment terecht weg. In de allerlaatste minuut kreeg Biya nog een enorme kans, maar zijn kopbal belandde niet in de goal.

VVOG vertrok met een goed gevoel terug naar Harderwijk en is nu twee wedstrijden op rij ongeslagen. Volgende week staat er een prachtige wedstrijd op het programma tegen Quick Boys. Een mooie mogelijkheid om een goed resultaat te behalen.

Voorbeschouwing ASWH - VVOG

ASWH debuteerde evenals VVOG, seizoen 2016-’17, in de toen nieuwe Derde Divisie. Het werd een uitstekend debuut voor ASWH.
De ploeg eindigde op een mooie vierde plaats, met 58 punten, achter de kampioen IJsselmeervogels en op de 2e en 3e plaats FC Lisse en Rijnsburgse Boys, resp.70, 65 en 61 punten, de drie ploegen die aan het eind van de competitie promoveerden naar de Tweede Divisie. M.a.w. ASWH was met de vierde plaats en 58 punten heel dicht bij de promotie naar de Tweede Divisie. Trainer Jack van den Berg zag zijn team in de Derde Divisie vorig seizoen moeiteloos meedraaien, waarbij hij het gevoel had dat er zelfs misschien wel meer had ingezeten dan de vierde plaats. Hij is ook trots op zijn selectie en is ervan overtuigd met deze groep zelfs mee te kunnen draaien in de Tweede Divisie.
ASWH kan echt een topamateurclub worden is zijn mening. Voor het nieuwe seizoen zijn, waren, de verwachtingen dan ook hooggespannen.
Trainer Jack van den Berg wil verdere stappen zetten na het uitstekend verlopen seizoen 2016- 2017.
Uitslagen wedstrijden tussen VVOG en ASWH in het seizoen 2016-’17 : ASWH – VVOG 2-5 en VVOG – ASWH 1-1.

Seizoen 2017-2018

Mutaties selectie ASWH: Zes spelers gingen naar een andere club. Nieuw in de selectie: Akin Arslan, Kyle Doesburg, Kevin de Geus, Jerson Anes Ribeiro, Ruben Post en Ismael Yidirim.
Ondanks de aanvulling, versterking, van de selectie moet het de ambitieuze Jack van den Berg toch tegenvallen dat zijn selectie tot nu toe nog niet heeft gebracht wat hij ervan had verwacht. De start was goed met een 2-2 tegen Spakenburg en een 2-5 overwinning bij Magreb’90. Daarna liep het niet meer zo vlotjes en na zeven wedstrijden bezette ASWH zelfs plaats vijftien (PD plaats), in de stand.
De eerste periode 18/11’17 werd afgesloten met een tiende plaats, cijfers 12-3- 6-3- 15 (16-16). Score tweede periode na zes wedstrijden 6-3- 1-2 10 (8-8)
ASWH heeft zich door de score in de tweede periode inmiddels opgewerkt naar een stevige plaats in de middenmoot.
Voor de statistieken.
De cijfers van ASWH na 18 wedstrijden: 18-6- 7-5- 25 (24-24 0).

Thuiswedstrijden : 13 punten.
4 overwinningen : ONS Sneek 4-1, DOVO 3-2, ACV 2-0, Capelle 1-0
1 gelijk : Spakenburg 2-2
4 nederlagen : J. FC Volendam 0-5, J. FC Groningen 0-1, Harkemase Boys 1-3, Quick Boys 0-1.

Uitwedstrijden : 12 punten.
2 overwinningen : Magreb’90 2-5, Capelle 1-2, (vorige week)
6 gelijk : VVOG 1-1, J.FC Twente 2-2, Spijkenisse 0-0, DVS’33 0-0, Scheveningen 1-1, ODIN’59 0-0.
1 nederlaag : J. Almere City 2-0.

Na de 1-2 winst j.l. Zaterdag bij Capelle, gaat ASWH tegen VVOG, voor de eerste “thuis” overwinning in 2018. Bij winst wordt de plaats in de middenmoot dan wat steviger en passeert ASWH VVOG ook in de competitiestand. VVOG heeft ook zijn plannen. Bij een overwinning een nog veiligere plaats in de middenmoot, met 30 punten.

Een gemotiveerd VVOG heeft vorige week zaterdag zichzelf een goede dienst bewezen en zich tevens gerevancheerd voor de eerder opgelopen grote nederlaag tegen DVS’33, door de knappe 1-0 overwinning op DOVO. Een strijdlustig VVOG kreeg na afloop van de wedstrijd terecht een dankbaar applaus van de meelevende Harderwijker supporters.

De thuiswedstrijd tegen ASWH eindigde in een 1-1 uitslag Voor de pauze een licht overwicht voor ASWH. Na de pauze een sterker VVOG. Een terechte uitslag. Doelpunten 41. Ismael Yildirim 0-1. 68. Guido de Graaf 1-1.
ASWH en VVOG hebben in de competitiestand een plaats in de middenmoot, dicht bij elkaar. Er is een duidelijke overeenkomst bij ASWH en VVOG. Sterke verdedigers en moeilijk tot scoren komende aanvallers. ASWH na 18 wedstrijden doelsaldo 24-24 (0) VVOG na 17 wedstrijden 21-21 (0). Het kan op sportpark Schildman zaterdag een spannende wedstrijd worden door twee teams die voor de volle winst willen gaan. VVOG rekent op de steun van de meegereisde supporters.