Aanvang 20:00
Wedstrijdnummer 883
Vertrek supportersbus: 18:00

VVOG na knappe comeback toch onderuit in Sneek

Na de overwinning op ACV en het gelijkspel tegen Jong FC Twente wilde VVOG de winning mood vasthouden. Tegen ONS moest de goede reeks van de Groen Witten een gevolg krijgen. Dit keer niet op de vaste zaterdagmiddag, maar om acht uur op Goede Vrijdag.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de Friezen. Curty Gonzales schoot ruim naast. VVOG begon ook redelijk goed aan de wedstrijd en kreeg via Frank Hol twee kansen. ONS nam steeds meer het heft in eigen handen en kreeg via Ale de Boer een grote kans, hij schoot in het zijnet. De openingstreffer hing in de lucht en viel uiteindelijk ook in de 19de minuut. Genridge Prijor zette sterk door en kreeg de bal plotseling voor zijn voeten, hij schoot beheerst raak.

VVOG leek van slag te zijn na de openingstreffer, want drie minuten later lag de bal voor de tweede keer achter Koornberg. Een makkelijk gegeven strafschop werd binnengeschoten door Michael Lanting. Het eerste halfuur was duidelijk voor ONS, de Friezen waren feller en scherper dan de Harderwijkers.

ONS rook bloed en ging op jacht naar de beslissende 3-0, maar het was VVOG wat uit het niets de aansluitingstreffer scoorde. Pernelly Biya miste in eerste instantie de penalty, maar schoot de rebound raak.

Na de rust kwam ONS weer in zijn eigen spel. Ale de Boer en Fatima misten grote kansen om de wedstrijd vroegtijdig over de streep te trekken. VVOG toonde veel doorzettingsvermogen en kwam in de 67ste minuut op gelijke hoogte. Harrie Kersten schoot hard en laag de bal langs de doelman van ONS, 2-2. Biya kreeg daarna zelfs dé kans op de 2-3, maar schoot op de paal. Daarna kwamen de frustraties los. Na een handsbal van Ale de Boer kregen eerstgenoemde en Jeffrey Snijders het met elkaar aan de stok. Het resulteerde in twee rode kaarten.

ONS dwong VVOG in de slotfase steeds verder het eigen strafschop gebied in en dat resulteerde in een aantal grote kansen. In de 89ste minuut schoot Merraki een vrije trap via Prijor en Jamie Bruinier in het doel, 3-2. Een pijnlijke nederlaag voor de Groen Witten na een sterke comeback.

Voorbeschouwing ONS Sneek - VVOG

Naast het vastgestelde wedstrijdprogramma 26, voor a.s. zaterdag, heeft de competitieleider de paasmaandag benut, door een ruim inhaalprogramma vast te stellen. Gevolg, een zwaar dubbelprogramma in het paasweekend voor een aantal clubs. Mede op verzoek van ONS Sneek is de wedstrijd ONS Sneek - VVOG verplaatst van a.s. zaterdag naar a.s. vrijdag om 20.00 uur.

Seizoen 2015 -’16 miste ONS Sneek de promotie uit de topklasse naar de Tweede Divisie en werd ONS Sneek ingedeeld in de nieuwgevormde Derde Divisie. Datzelfde seizoen promoveerde VVOG uit de hoofdklasse naar de Derde Divisie Eerdere uitslagen, wedstrijden in die derde Divisie.
Seizoen 2016-’17 : 17/ 09 VVOG-ONS Sneek 3-3, 18/01 ONS Sneek-VVOG 6-0 !!
Seizoen 2017-’18: 14/10 VVOG-ONS Sneek 1-2, 30-03 ONS-Sneek- VVOG ?-?

ONS Sneek had een moeilijke competitie start. Na zes wedstrijden bezette ONS Sneek de laatste plaats in de stand 6-0- 1-5- 1 (5-14). De uitslag Spakenburg-ONS Sneek 1-1 (knap), bracht ONS Sneek de ene punt op de teller. De wedstrijden zeven en acht brachten even wat lucht voor ONS Sneek door overwinningen op Spijkenisse 5-1, bij VVOG 1-2 en klom ONS Sneek naar de veertiende plaats in de stand, net boven de “gevarenzone”. Het bleef echter moeilijk punten sprokkelen voor ONS Sneek, waardoor de ploeg de eerste periode (12 wedstrijden) afsloot met een zestiende plaats, weer in de “gevarenzone”. Er volgde een flitsende start in de tweede periode. Na drie wedstrijden koploper in de tweede periode en na 15 wedstrijden de twaalfde plaats in de competitiestand.

Toch bleven de prestaties nog al wisselvallig (Scheveningen-ONS Sneek 7-2, Quick Boys- ONS Sneek 7-1, maar ook ONS Sneek-Spijkenisse 5-1) en de gevaren zone bleef in het verder verloop van de competitie steeds in de omgeving van ONS Sneek. Stand ONS Sneek, nu, na 24 wedstrijden, veertiende plaats, met de cijfers: 24-7- 5-12- 26- (44-63) -19

Thuiswedstrijden ONS Sneek 12-5- 3-4- 18 (26-22)
Grootste thuisoverwinning 5-1 tegen Spijkenisse
Grootste thuisnederlaag 1-4 tegen Quick Boys
Uitwedstrijden ONS Sneek 12-2- 2-8- 8-(18- 41)
Grootste uit overwinning 2-3 bij Harkemase Boys
Grootste uitnederlaag 7-0 bij Quick Boys
Topscorer Curty Gonzales 13 treffers

ONS Sneek staat in de stand nog steeds op de veertiende plaats, dicht tegen de gevarenzone aan. De competitiestand laat zien dat het, vooral in de onderste regionen, voor een aantal ploegen, dus ook voor ONS Sneek, duimendraaien gaat worden. ONS Sneek gaat voor de volle winst tegen VVOG, dat is gezien de plaats in de competitiestand, een nogal vanzelfsprekend zaak.

VVOG behaalde uit de laatste twee wedstrijden 4 punten. Een knap herstel na de drie,”3-0” nederlagen. Ook VVOG gaat voor de volle buit. Het vertrouwen is weer terug bij de ploeg. De 6-0 nederlaag van vorig seizoen ligt ook nog zwaar op de maag……..