Datum Zaterdag 24-02-2018
Wedstrijdnummer 916
Scheidsrechter W.H. (Wim) Bronsvoort

Het was vanmiddag bar en boos (0-3)

En dat gold beslist niet alleen voor het weer. VVOG voetbalde vanmiddag degradatie-waardig. Het was de degradatiekandidaat Spijkenisse dat VVOG de hele wedstrijd geen schijn van kans gaf. Het combineerde beter, was dreigender, won meestentijds de duels, bezat de betere spelers en won dan ook volkomen verdiend.

Spijkenisse liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het vooruit wilde voetballen. VVOG had duidelijk moeite met het spelletje dat Spijkenisse speelde. Een manier van voetballen die veel ruimtes op het middenveld en achterin weggeeft en waarvan blijkens de stand op de ranglijst veel teams kunnen profiteren. Niet VVOG vanmiddag. Dat stak deze gure zaterdagmiddag in een zeer miserabele vorm.

Nadat Spijkenisse meteen zijn aanvallende intenties had laten zien was toch de eerste mogelijkheid voor VVOG. Jeffrey Arends brak door over rechts maar controleerde de bal onvoldoende om de keeper van Spijkenisse te kunnen verschalken. Ook de combinatie tussen Jeffrey Arends en Frank Hol in de 17de minuut strandde in handen van de keeper.

Spijkenisse zag in de 25ste minuut, na een onnauwkeurige opbouw van achteruit waarbij Tim Muller uitgleed, een fraaie lob op de lat eindigen achter de al geslagen Frans Koornberg. De degradatiekandidaat was niet van de helft van VVOG te branden. Het voetbalde steeds snel combinerend richting Frans Koornberg, die in de 33ste minuut weer sta/lig in de weg was bij een doorbraak van de mannen uit Spijkenisse. Het lag volkomen in lijn van het spelbeeld dat die eerste goal aan die kant zou vallen. In de 35ste minuut was het raak. Een combinatie dwars door de Harderwijkse verdediging, die vandaag ook niet aan de misère ontkwam, bracht de bal bij topscorer Michael van Dommelen. Die wist er wel raad mee. (0-1)

Na de rust ging Spijkenisse gewoon verder waar het in de eerste helft was gebleven. Niks de voorsprong verdedigen. Gewoon uitbouwen. Kon ook gemakkelijk want VVOG leek al op de rug te liggen. Er lukte niets. De veldbezetting, toch een eerste vereiste om onder de druk van de tegenpartij uit te voetballen, was allerbelabberdst. Er werden in de 61ste minuut 20 spelers op 50 vierkante meter geteld..

Toch had VVOG er nog een wedstrijd van kunnen maken toen Pernelly Biya in de 48ste minuut door een mooie dieptepass van Harrie Kersten alleen voor de keeper opdook. Echter hij schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Die kans bleek het laatste aanvallende Harderwijkse wapenfeit.

Spijkenisse maakte er in de 52ste minuut na gestuntel achterin via Serginio van Axel Dongen 0-2 van. De wedstrijd was gespeeld. Bij VVOG ontbrak de echte beleving. Het leek de hele wedstrijd verlamd door de kou. Het leed ontzettend veel balverlies en voetbalde zich nooit onder de druk vandaan. Spijkenisse deed het veel beter. Het bleef op de helft van VVOG spelen. Ondertussen werd de keeper van Spijkenisse gloeiende chocolademelk gebracht om warm te blijven.

Kortom; het was van VVOG zijde huilen met de winterpet op. Er lukte niets. Ook niet toen Pernelly Biya nog een klein kansje kreeg. Naast dus.

Complimenten aan Spijkenisse dat tot het laatst bleef knokken en daarvoor werd beloond met een derde treffer van wederom Serginio van Axel Dongen.

Zo’n wedstrijd doet je overigens eerder naar onderen kijken dan naar boven…dus maar snel uit het geheugen wissen.

Voorbeschouwing VVOG - Spijkenisse

Zaterdag is Spijkenisse onze gast op De Strokel.
Eerder gespeelde wedstrijden tussen Spijkenisse en VVOG.
Seizoen 1976-1977. Eerste klasse B (hoogste klasse)
27-09- 1976 Spijkenisse – VVOG 3-1 (doelpunt Jaap Umans).
29-01- 1977 VVOG – Spijkenisse 0-0.
Seizoen 1987-1988. Eerste klasse B (hoogste klasse)
28-11- 1987 Spijkenisse – VVOG 1-3 (Heimen Jansen 2 maal en Cees de Groot 1 maal).
14-05- 1988 VVOG – Spijkenisse 1-0 (Heimen Jansen).
Seizoen 2017-2018 Derde Divisie
16-09- 2017 Spijkenisse – VVOG 0-3 (Frank Hol 2 maal en Pernelly Biya 1 maal).
24-02- 2018 ……..
Korte terugblik Spijkenisse.
Seizoen 2016 - 2017, eindigden Spijkenisse en Ter Leede met een gelijk aantal punten op de bovenste plaats in de hoofdklasse A.  De cijfers: Spijkenisse 28-17- 5-6- 56 (62-35 + 27),  Ter Leede 28-17- 5-6- 56 (55-38 + 17)

Kampioenstitel voor Spijkenisse op basis van een beter doelsaldo en de promotie naar de Derde Divisie. Seizoen 2017-2018 het debuut van Spijkenisse in de Derde Divisie. Spijkenisse verkeert bijna de gehele competitie in de “gevarenzone “. De eerste periode (12 wedstrijden) eindigde Spijkenisse op plaats zeventien met de cijfers 12-1- 6-5- 9 (21-37- 16). En nu na 21 wedstrijden, een zeventiende plaats, met de cijfers 21-2- 10-9- 16 (34-53 – 19).
Thuiswedstrijden : 9 punten.
1 overwinningen : Harkemase Boys 3-0
6 gelijk : DOVO 2-2, J. FC Twente 2-2, ASWH 0-0, J. FC Groningen 2-2, DVS’33 Ermelo 2-2, Capelle 2-2.
4 nederlagen : J. Almere City 1-2, VVOG 0-3, J.FC Volendam 2-1, Spakenburg 0-2.

Uitwedstrijden : 7 punten.
1 overwinningen : J. FC Twente 0-1.
4 gelijk : DOVO 2-2, Magreb’90 5-5, Scheveningen 1-1, ODIN’59 1-1.
5 nederlagen : ONS Sneek 5-1, J. Almere City 8-1, ACV 5-3, Quick Boys 3-1, J. FC Volendam 2-1

Zaterdag j.l. werd bij Jong FC Volendam een 2-1 nederlaag gescoord. De beslissingen, ook in de onderste regionen van de competitiestand naderen met rasse schreden. Voor Spijkenisse wordt handhaven in de Derde Divisie best nog een zware opgave. Het is duidelijk dat debutant Spijkenisse, wil het de plaats in de Derde Divisie behouden, er punten gescoord moeten worden. Er resten nog wel heel wat wedstrijden om die degradatie of nacompetitie te ontlopen, echter het alarm lampje begint aardig te flikkeren. Vervelend voor Spijkenisse zijn ook nog de transfer perikelen. Een flink aantal spelers heeft te kennen gegeven volgend seizoen naar een andere vereniging te vertrekken.

VVOG heeft zich door de goede resultaten van de laatste weken op een keurige zevende plaats in de stand genesteld. Met de inzet en speelwijze van de laatste wedstrijden en de steun van de supporters gaan we voor een driepunter.
Veel plezier. De leiding deze middag is in handen van scheidsrechter de heer W.H. (Wim) Bronsvoort en de assistent-scheidsrechters de heren D. (Danny) van Velzen en M.A. (Mick) Bronts.