Datum Zaterdag 10-02-2018
Wedstrijdnummer 912
Scheidsrechter M.J. (Menno) Kloet

Een kans, een goal en drie punten (1-0)

VVOG speelde de inhaalwedstrijd tegen Jong Groningen weer in de meer vertrouwde 4-3-3 opstelling; twee echte vleugelaars en een spits in de persoon van Frank Hol die van een blessure was teruggekeerd. Het liet het eerste kwartier een aanvallend VVOG zien dat zijn stempel op de wedstrijd trachtte te drukken. Toch was na een kwartier al wel duidelijk dat VVOG deze middag een moeilijke tegenstander trof met veel jeugdig talent; dartel, frivool, beweeglijk en technisch uitstekend. Toch bleken die kwaliteiten niet voldoende om dat meteen in de score tot uitdrukking te brengen.

VVOG deed incidenteel van zich spreken, bijvoorbeeld in de 20ste minuut. In een combinatie opgezet door de vanmiddag uitblinkende Thomas Vossebelt vond de bedrijvige Jeffrey Arends Wilko Braam, maar zijn schot werd in de doelmond geblokt. Met de beweeglijke Frank Hol in de punt van de aanval was VVOG af en toe gevaarlijk in de diepte.

Naarmate de eerste helft vorderde werd het wel duidelijk dat VVOG het moeilijk kreeg wanneer Jong Groningen het tempo opvoerde.

VVOG kon aanhaken, maar wel met moeite. Door geconcentreerd en georganiseerd te blijven spelen bleef VVOG in de wedstrijd. In de 40ste minuut was het Frans Koornberg die zijn team op de been hield na een slippertje in de sterke defensie.

VVOG haalde de rust zodoende ongeschonden.

De thuisclub begon de tweede helft weer scherp. In de 51ste minuut wist VVOG door vroeg te storen de bal te veroveren op het middenveld. Frank Hol ontving - met de rug naar de vijandelijke goal - de bal en tikte die prachtig door in de loop van Wilko Braam. De doorgelopen spits ontving de bal retour en op maat van Wilko Braam en scoorde de belangrijke 1-0. Een schitterende combinatie waaruit de enige echte Harderwijkse kans van de wedstrijd en, naar later zou blijken, de enige goal van de wedstrijd ontstond.

Onmiddellijk zette Jong Groningen hem in de versnelling. De druk ging erop en VVOG kon aan de bak. Het werd naar achter gedrongen en moest vol in de verdediging. Die liet de rest van de tweede helft wederom zien, dat er achterin zeer weinig te halen is. Ook op het middenveld werd keihard gewerkt en in de goal stond de vanmiddag onpasseerbare roze panter Frans Koornberg.

De voorhoede van VVOG had het vanmiddag lastig. Er was teveel onrust aan de bal met als gevolg teveel balverlies.

Denkt u niet dat Jong Groningen het erbij liet zitten. Het bleef de tweede helft met prima opbouwend voetbal zijn voorwaartsen zoeken. Maar als die eenmaal gevonden waren, was het toch vooral breien geblazen tot en zelfs in de 16 meter. Daar stond het bij VVOG als een huis. Hoge ballen waren kansloos en over de grond zat er altijd wel een been tussen dat de weg versperde richting Frans Koornberg.

En als er eens een muizengaatje gevonden werd stond of lag de roze panter te wachten op zijn prooi zoals in de 79ste minuut. De doorgebroken spits van Jong Groningen werd uitlopend met bal en al verslonden. Frans Koornberg voorkwam daarmee een zeker schijnende gelijkmaker. Die had er ook nog kunnen komen als de scheids voor een overtreding binnen de 16 op de spits van Jong Groningen zou hebben gefloten. Twijfelgevalletje. VVOG kwam goed weg.

De laatste 10 minuten was het alle hens aan dek. Nou, die bleken er te staan! Een onvermoeibaar VVOG behaalde met een uitstekende teamprestatie een belangrijke driepunter. Het vindt zichzelf nu als subtopper op de ranglijst terug.

Voorbeschouwing VVOG - Jong FC Groningen

Zaterdag is Jong FC Groningen onze gast op De Strokel.

Jong FC Groningen en VVOG vorig seizoen

In Groningen leed VVOG op 08-10- 2016 een onfortuinlijke nederlaag. Kansen om te scoren kreeg VVOG voldoende. Helaas werden geen van die kansen benut. Gijs Jasper benutte in de 66e minuut wel één van de sporadische kansen van de jonge Groningers (1-0) en vertrok VVOG puntloos uit Groningen. Het thuisduel op De Strokel (18-02-2017), was VVOG gelukkig met de 0-0 uitslag. Een sterker Jong FC Groningen was VVOG de baas. Tot aan de “zestien” ging alles goed bij de Groningers. Daar stuitte de ploeg echter op een uitstekend georganiseerde verdediging van VVOG en creëerde Jong FC Groningen nauwelijks scoringskansen. Zelfs was het VVOG, dat nog de beste kansen kreeg, uit de spaarzame aanvallen. Een overwinning van VVOG zou echter onverdiend zijn geweest. Jong FC Groningen eindigde de competitie na 34 wedstrijden op de achtste plaats met 45 punten. VVOG tiende plaats en 44 punten.

Seizoen 2017-2018

Jong FC Groningen is aan een sterk seizoen bezig. De ploeg bezet na 18 wedstrijden de vierde plaats in de stand. Met 33 punten.
De cijfers van Jong FC Groningen 18-9- 6-3- 33 (39-18 +21).

Thuiswedstrijden : 18 punten

5 overwinningen ACV 5-1, DVS’33 3-2, J.FC Twente 3-0, J.FC Volendam 2-1, Magreb 9-0
3 gelijk DOVO 2-2, Quick Boys 1-1, ODIN’59 0-0
1 nederlaag Harkemase Boys 2-3

Uitwedstrijden : 15 punten

4 overwinningen ASWH 0-1, Magreb’90 0-3, Scheveningen 1-2, Capelle 0-2
3 gelijk ONS Sneek 1-1, Spijkenisse 2-2, DVS’33 0-0
2 nederlagen J. Almere City 2-0, Spakenburg 2-1

Grootste thuisoverwinning 9-0 tegen Magreb’90. Grootste uitoverwinning 0-3 bij Magreb’90
Zaterdag jl. werd de thuiswedstrijd tegen Capelle afgelast.

Mutaties

Afgelopen zomer zag FC Groningen een aantal spelers vertrekken die vorig seizoen actief waren bij de beloften. Nieuw in de selectie o.a. Pelle Boevink (FC Twente, Loël Donald (Telstar) Lars Kramer (NEC). Trainer Alfons Arts staat sinds 2015 voor de groep bij de beloften van FC Groningen. De 52-jarige ex-prof, die als voetballer onder meer de shirts van MVV, Go Ahead Eagles en FC Emmen droeg, was in het verleden hoofdtrainer bij SC Cambuur.

VVOG heeft zaterdag op eigen veld tegen Quick Boys een kleine 0-1 nederlaag geleden. VVOG kan ondanks de 0-1 terugzien op een goed gespeelde wedstrijd. Beide teams zorgden voor een spannend en boeiend duel, met Quick Boys als de gelukkige winnaar, waar VVOG minimaal een gelijkspel had verdiend.

Tegen de goed voetballende Jonge B.V.O.-teams, weet VVOG zich dit seizoen uitstekend staande te houden. Er waren overwinningen (1-0) tegen J. FC Volendam en J. FC Twente, terwijl bij J. Almere City FC, een met goed voetbal verkregen 2-0 voorsprong, helaas de mist
in zag gaan, na het ontvangen van twee rode kaarten. (4-2 nederlaag). Met de enorme, nodige steun, van onze supporters moeten er zaterdag punten worden binnengehaald. Iedereen een fijne sportmiddag toegewenst met een mooie en spannende wedstrijd.