Datum Zaterdag 05-05-2018
Wedstrijdnummer 920
Scheidsrechter M.A. (Mike) de Bruijn

Matig VVOG verliest in dying seconds

Definitieve handhaving in de 3e divisie is nog geen gelopen koers voor de mannen van Hennie in ’t Hof. Theoretisch gezien kunnen ze nog worden ingehaald door de ploeg waar ze de wedstrijd tegen begonnen, Capelle. Capelle begon enigszins gehandicapt aan de wedstrijd, doordat de eerste keeper wegens persoonlijke omstandigheden niet kon starten. VVOG begon ook gehavend aan de strijd. Tim Muller ontbrak door een blessure en Jeffrey Snijders bleef langs de kant door een schorsing.

Vanaf de eerste minuut was te zien dat Capelle was gekomen voor drie punten. Spits Olaf van de Sande was een plaag voor de verdediging van VVOG en dit resulteerde in een aantal kansen. In de 31ste minuut was het raak en stond de 0-1 op het bord. De naar Spakenburg vertrekkende spits werkte bij de 2e paal een voorzet binnen. Een zeer matig spelend VVOG was niet bij machte om het tij te keren.

Na rust tapte VVOG uit een ander vaatje en met het inbrengen van Jeffrey Arends kwam er meer beleving in de ploeg. Er werden een aantal kansen gecreëerd van waaruit in de 63ste minuut Pernelly Biya de 1-1 scoorde. Na een goede aanval over rechts werd de voorzet van de aanvaller van richting veranderd en verdween deze achter de goalie van Capelle. Capelle was rijp voor de slacht en VVOG probeerde door te drukken. Prima doorzetten van Harry Kersten zorgde bijna voor de 2-1 maar een speler van Capelle haalde de bal miraculeus van de lijn.

VVOG trachtte de overwinning binnen te slepen maar vergat hierbij de wedstrijd in het slot te gooien en een punt veilig te stellen. In de 91ste minuut zorgde de compleet vrijstaande Dave van der Steen voor een enorme domper op de Strokel. De 1-2 was een feit en scheidsrechter de Bruin floot vrijwel direct af. Directe handhaving is nog geen feit en dit besef kwam keihard aan bij de aanhang van de groenwitten. We zullen nog een week moeten wachten op het bevrijdende punt of puntverlies van andere teams. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij Scheveningen.

Voorbeschouwing VVOG - Capelle

Zaterdag is Capelle onze gast op De STROKEL.
Capelle :
Seizoen 2010-2011, bij invoering van de topklasse, behoorde ook Capelle tot die topklasse deelnemers. Capelle bleek zich uitstekend, doorgaans als goede middenmoter, thuis te voelen in de topklasse. Capelle moest bij de invoering van de Tweede Divisie (was de topklasse) en Derde Divisie, een stapje terug doen en behoort nu vanaf seizoen 2016-‘17 evenals VVOG, (promotie uit de hoofdklasse), tot de Derde Divisie.
Seizoen 2016-’17, de Derde Divisie, startte Capelle de competitie vol ambitie en hooggespannen verwachtingen, met als doel, een plaats permanent in het linker rijtje. Capelle eindige op een 12e plaats in de eindstand, dat viel wat tegen. 34-11- 8-15- 41 (42-52). VVOG eindigde op een 10e plaats. 34-12- 8-14- 44 (49-55). Voor VVOG was er geen succes weggelegd tegen Capelle. De confrontatie leverde twee verdiende overwinningen op voor Capelle. In Harderwijk 0-3, Bij Capelle 1-0.
Dit seizoen aanvang winterstop d.d. 16-12-2017, eindigde de eerste ontmoeting tussen Capelle en VVOG op sportpark ’t Slot in Capelle in een 1-2 overwinning voor VVOG. Bij Capelle was het aantal punten bij aanvang van de winterstop niet in overeenstemming met het verwachtingspatroon bij de start van de competitie. Plaats 15 in de competitiestand; een P/D plaats in de gevarenzone. Een tegenvaller zonder meer.

De thuisbalans begon voor Capelle dramatische vormen aan te nemen. In die eerste helft van de competitie (zeven wedstrijden) sprokkelde Capelle slechts vijf schamele punten bij elkaar (één overwinning en tweemaal gelijk). De zeven wedstrijden op vreemde bodem, drie
overwinningen en vier nederlagen, waren ook niet om vrolijk van te worden. Voor het eerst na de vele redelijk succesvolle seizoenen loopt het duidelijk wat minder bij Capelle. Nu op dit moment bevindt Capelle zich nog steeds in de gevarenzone, P/D plaats 15. Capelle deed jl. zaterdag wel goede zaken door op eigen veld DOVO met 2-0 te verslaan. De afstand tot ACV, degradatieplaats, is opgelopen naar vijf punten. Met nog vier wedstrijden te gaan blijft het bloedspannend in de onderste regionen. VVOG kan rekenen op een Capelle dat met volle inzet zal proberen de drie punten mee te nemen naar sportpark ’t Slot.
Overigens VVOG heeft t.o.v. Capelle nog één punt nodig om helemaal zeker te zijn van het behouden van een plaats in de Derde Divisie volgend seizoen. VVOG moet dus zaterdag ook aan de bak, ten eerste, om zich te revancheren voor de 5-0 nederlaag bij Jong FC Groningen en ten tweede, zich definitief te plaatsen voor de Derde Divisie volgend seizoen. Het wordt een spannend middagje op De Strokel.

15:00 Jong FC Groningen Spijkenisse

De laatste spannende competitie weken (Restant wedstrijden)

Nog vier wedstrijden waarin de beslissingen gaan vallen. Titelkandidaat Spakenburg, op weg naar de titel, heeft een voorsprong van acht punten op de naaste concurrent Scheveningen. Quick Boys, geen kampioenstitel en zo goed als zeker uitgeschakeld voor een periodetitel,
zien we volgend seizoen daarom weer terug in de Derde Divisie.
De periode titels:
Eerste periode (12 wedstrijden) : Jong Almere City FC
Tweede periode (11 wedstrijden) : Scheveningen
Derde periode (11 wedstrijden) : ?

Resterend programma van de 4 kanshebbers op de derde periodetitel:

Volendam (18 punten) DVS'33 Ermelo (16 punten) Jong FC Twente (15 punten) Spakenburg (12 punten)
Groningen (t) ONS Sneek (u) Scheveningen (t) ACV (u)
Quick Boys (u) DOVO (t) Capelle (u) ASWH (t)
Capelle (t) ACV (u) Quick Boys (t) ONS Sneek (u)
Scheveningen (u) VVOG (t) ODIN’59 (u) Almere (t)

Degradatie / nacompetitie

De onderste twee ploegen degraderen naar de Hoofdklasse. Magreb'90 is al gedegradeerd. Wie op de voorlaatste plaats einidigt degradeert ook. De twee ploegen die daarboven eindigen spelen promotie/degradatie wedstrijden. Hier het resterende schema voor de ploegen vanaf plek 10 in de stand waarvoor nog iets op het spel staat.

VVOG (40 punten) ASWH (38 punten) ONS Sneek (36 punten)
Capelle (t) ODIN'59 (t) DVS'33 Ermelo (t)