Competitie
Datum Zaterdag 13-01-2018
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 913
Veld 1
Scheidsrechter C. (Colin) Prooi

VVOG ziet alle hoeken van de Strokel in kansloze derby tegen DVS’33 (0-6)

Over belangstelling had “de derby van de Veluwe” niet te klagen. Zeker 3000 toeschouwers kwamen er op de Strokel eens goed voor zitten en staan. Voor de toeschouwers uit Ermelo werd het een historische middag. Voor de Harderwijkers een om heel snel te vergeten.

Het begon vanuit Harderwijks perspectief nog redelijk. Het eerste kwartier werd er met veel inzet gestreden tegen een wat geïntimideerd spelend DVS’33. Uit dode spelmomenten ontstond af en toe wat gevaar voor het doel van de Ermeloers. In de 15de minuut bleek VVOG zich de grootste kans van de wedstrijd bijeen te voetballen na een goed lopende aanval en een spetter van Sam Doeve die door Paul Eppink uit de kruising werd geranseld ten koste van een corner. 

De wedstrijd kantelde echter volledig toen DVS’33 in de 21ste minuut zijn eerste kans meteen verzilverde. Benjamin Roemeon, op links doorkomend, verschalkte de uitlopende Frans Koornberg met een schuiver in de linkerhoek 0-1. 

De toon bleek meteen gezet. DVS’33 begon te combineren, gebruikte de door VVOG gegeven ruimtes uitstekend en scoorde in de 24ste minuut zijn tweede. Maurice de Ruiter kreeg vrij veld nadat Jan Jurriën Hop de bal op het middenveld aan hem verspeelde. Frans Koornberg was kansloos op zijn verwoestende uithaal. Twee kansen twee doelpunten. 

VVOG kreeg vanaf dat moment nooit meer enige grip op de wedstrijd. DVS’33 combineerde zich steeds dreigender richting het Harderwijkse doel. De 0-3 in de 32ste minuut was een uitvloeisel van het veel betere spel van de Ermeloers tegenover een zwoegend maar ook buitengewoon zwalkend VVOG.

Daniel van Warven vertrok randje buitenspel in de diepte en tikte de bal onhoudbaar achter Frans Koornberg (0-3). Drie kansen drie doelpunten.

VVOG sleepte zich naar het rustsignaal. Het bleef achter de tegenstander aanlopen zonder ook maar een keer zelf gevaarlijk te worden. Dat was voor een zeer groot deel de verdienste van DVS’33 waar de betere voetballers liepen. Maar het was ook te wijten aan het niet goed staan van het Harderwijkse middenveld waar Sam Doeve, Thomas Vossebelt, Jeffrey Snijders en de deze middag onzichtbare en aan de linkerkant verstopte Wesley de Klein geen partij bleken voor het wervelende middenveld van DVS’33.

Een Harderwijkse zucht op de tribune “ Nu nóg een helft..” vergezelde het rustsignaal.

De tweede helft was de opstelling van VVOG aangepast. Het werd nu 3-4-3 in plaats van het opzichtig falende 4-4-2 maar ook in die samenstelling zou het lek nooit bovenkomen. Wel was er nu wat meer balbezit, maar dat werd ook door DVS’33 gegund. In de omschakeling was DVS’33 levensgevaarlijk. In de 59ste minuut moest zo’n uitbraak verhinderd worden ten koste van een vrije trap randje 16. Daar wist Kay Velda als specialist wel raad mee. Hij liet de bal met de binnenkant van de rechter- en linkerpaal kennismaken alvorens Frans Koornberg hem voor de vierde keer uit het net kon vissen (0-4).

VVOG kreeg steeds meer de kenmerken van los zand. Ondertussen werden de breiwerkjes van de gasten steeds fraaier. Er kon genoten worden van uitstekend combinatiespel waartegen het machteloze VVOG geen enkel verweer had. En uit Harderwijks oogpunt werd ondertussen de stand steeds ondraaglijker. Maurice de Ruiter liet zijn individuele klasse gelden in de 84ste minuut en dat was 0-5. De 0-6 liet niet lang op zich wachten. Het uitgebluste VVOG kon in de 88ste minuut een uitbraak over links niet meer belopen. De voorzet van de nieuwe aanwinst van DVS’33 Genaro Snijders kon voor zijn afronding kiezen uit drie vrijstaande aanvallers. Mike Ahrens was degene die afrondde en zo de laatste korrels zout in de Harderwijkse wonden strooide (0-6).

Afgedroogd! Deze wedstrijd maar heel snel vergeten… Dat doen de supporters van DVS’33, die de eindstand op het scorebord vastlegde op hun telefoontje, natuurlijk nooit meer.

 

Opstelling

Koornberg
Kersten Hop Muller Sturing
Snijders (77, van Straaten) Doeve Vossebelt (46, Fadili) de Klein
Arends (46, de Graaf) Biya

Scoreverloop

0-1, Roemeon (21ste minuut)
0-2, de Ruiter (24ste minuut)
0-3, van Warven (32ste minuut)
0-4, Velda (59ste minuut)
0-5, de Ruiter (84ste minuut)
0-6, Ahrens (88ste minuut)

Voorbeschouwing VVOG - DVS'33 Ermelo

 Na een korte winterstop wordt de competitie in de Derde Divisie weer hervat. Voor u allen, de beste wensen voor 2018, met daarnaast ook een mooi en sportief voetbaljaar toegewenst.

Vandaag is DVS’33 Ermelo onze gast op De STROKEL.

Een korte terugblik

DVS’33 debuteerde seizoen, 2015-2016, in de toen nog geheten Topklasse. DVS’33 eindigde op een negende plaats in de eindstand: 30 10 9 11 39   (57-53 +4). Het uitstekende debuut in de topklasse, leverde echter geen promotie op naar de Tweede Divisie. (Eerste zeven teams in de stand promoveerden naar de Tweede Divisie).

De Topklasse werd Derde Divisie en omdat VVOG, einde seizoen 2015 – ‘16 promoveerde naar de Derde Divisie, stond de derby tussen VVOG en DVS’33 seizoen 2016 -’17 weer op de competitie rol. De eerste confrontatie, 5 november 2016 vond plaats op De Strokel. Het werd een gevoelige nederlaag, voor het als favoriet gestarte DVS’33. VVOG wist de derby met 2-1 te winnen. Scoreverloop: 14. Maurice de Ruiter 0-1, 22. Jan Jurriën Hop 1-1 en 30. Jeremy de Graaf 2-1.

Zaterdag 08-04-2017 was er de revanche in Ermelo voor DVS’33.  DVS’33 scoorde in de 44e minuut de 1-0 (Joran Pot) en koos er daarna voor, na de thee, de 1-0 voorsprong te verdedigen. DVS’33 was fitter en scherper in de duels en gaf VVOG niet de kans de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Deze matige uitvoering van de derby werd een verdiende overwinning voor de thuisclub

Seizoen 2017- ‘18

Trainer Bert van Hunenstijn, voor het eerst aan het roer bij DVS en afkomstig van SDC Putten, kon naast de twaalf vertrokken spelers, negen nieuwelingen in z’n selectie begroeten.

Mike Ahrens (Spakenburg), Dennis Hollart (IJsselmeervogels), Daniël van Warven (SC Cambuur), Gökhan Yasar (De Meern), Niels Buitenhuis (Spakenburg) Jeroen Buitenhuis (NEC), Kengo Ishikawa (AGOVV), Dean Bredewolt (PEC Zwolle) en Mark Bouwman (clubloos). Een duidelijke versterking van de selectie, waar kort voor de winterstop ook Genaro Snijders nog werd toegevoegd.

Doel, DVS’33 ambieert een plaats in de Tweede Divisie.

Gespeelde wedstrijden: Op eigen veld: vijf overwinningen op resp. ACV 2-0, Magreb’90 5-0, Scheveningen 1-0, Capelle 6-1en ONS Sneek 2-0. Gelijk tegen ASWH 0-0 en nederlagen tegen Harkemase Boys 0-1 en Quick Boys 0-3. Op vreemde bodem: drie overwinningen op resp. Almere City FC 1-4, J. FC Volendam 0-2 en ODIN’59 1-2.  Gelijk tegen Spijkenisse 2-2 en vier nederlagen resp. bij DOVO 1-0, J. FC Twente 1-0, Jong FC Groningen 3-2 en Spakenburg 2-1.

Na de thuisnederlaag 02/12 tegen Quick Boys 0-3, sloot DVS’33 het jaar 2017 sterk af met een 4-1 overwinning bij en tegen Jong Almere City en thuis tegen ONS Sneek 2-0.  Na 16 wedstrijden en nog 18 wedstrijden te gaan staat DVS ’33 op een keurige vijfde plaats met de cijfers: 16 8 2 6 26  (29-16 + 13).

VVOG begon de competitie sterk, was na vijf wedstrijden zelfs alleen koploper in de Derde Divisie. VVOG verloor die koppositie na zeven wedstrijden aan Spakenburg, mede door de 2-2 bij ACV en de onverwachte 0-2 nederlaag  op eigen veld tegen ONS Sneek. Na de 0-1 thuisnederlaag 25/11 tegen ODIN’59 sloot VVOG het jaar 2017 af met een 0- 2 overwinning bij en tegen Magreb’90 en een 1-2 overwinning bij en tegen Capelle. Na 15 wedstrijden en nog 19 wedstrijden te gaan staat VVOG op een keurige zevende plaats: Met de cijfers: 15 7 3 5 24  (20-15 + 5)

De derby zal ongetwijfeld weer veel publiek op de been brengen. Zowel binnen als buiten de lijnen brengt de rivaliteit tussen de “buren” altijd wat extra spanning met zich mee.

We hopen op een spannende en sportieve derby tussen de twee ploegen, die er hopelijk een mooie wedstrijd van weten te maken. Supporters van VVOG en DVS’33, maak er met zijn allen een sfeervolle en mooie voetbal middag van op De Strokel.

Iedereen veel plezier.

Programma