Toernooi
Datum Zaterdag 05-08-2017
Aanvang 14:00
Wedstrijdbeschrijving Veluwade
Deze wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van v.v. Hierden

Werk aan de winkel na 2-1 oefen-nederlaag tegen ODIN’59

Scoreverloop

0-1, Ahmed Al Mahdi (36ste minuut)
1-1, Frank Hol (49ste minuut)
1-2, Jeffrey Klijbroek (55ste minuut)

Vaak wordt er meer geleerd van een verloren wedstrijd dan van een winstpartij. VVOG was afgelopen woensdagavond op de Veluwade een maat te groot voor Hierden. De zaterdagwedstrijd maakte duidelijk dat ODIN’59 een maatje te groot was voor de niet volledige selectie van VVOG.

De trainersstaf zal ongetwijfeld in zijn zoektocht naar de basis-elf het een en ander hebben opgestoken van de volledig terechte verliespartij.

Na 2 minuten was het al bijna raak voor 3de divisie-genoot ODIN’59. Spits Levi van Nispen speelde zich, recht voor de goal, helemaal vrij. Gelukkig bleek Frans Koornberg zijn specialiteit in de vakantie goed onderhouden te hebben. In de een-tegen-een situatie bleek Frans weer onklopbaar. 

Al snel werd duidelijk dat VVOG aan de bak moest tegen de strijdlustige en fysiek sterke Heemskerkers. 

ODIN’59 werd naarmate de eerste helft vorderde het beter spelende team. Het won veel persoonlijke duels en in de voorhoede liepen een paar goed voetballende handenbinders. VVOG hanteerde noodgedwongen meermaals de lange bal en kon dan enig gevaar stichten door voornamelijk Jeffrey Arends en Frank Hol in stelling te brengen. 

Verdedigend hoorde je het regelmatig kraken/rammelen. Denilcon Ramazan kon de 1-0 nog net voorkomen met een uitstekende ultieme ingreep. Een met een fraaie solo over links voorbereide ODIN-goal, waar drie Harderwijkse verdedigers het Flevomeer werden ingestuurd, werd voor buitenspel afgekeurd. En als het echt helemaal mis dreigde te gaan stond er altijd de roze sluitpost, die VVOG bij grote nood op de been houdt.

De verdiende 1-0 voor ODIN’59 kwam er uiteindelijk toch, in de 36ste minuut. Een fraai opgezette aanval via Nigel Hardenberg en Levi van Nispen werd door Ahmed Al Mahdi doeltreffend afgerond. ODIN’59 verzuimde daarna om de bij het spelbeeld passende 2-0 te maken.

VVOG probeerde de tweede helft wat meer op de helft van de tegenstander te spelen. Dat lukte meteen en bracht in de 49ste minuut de gelijkmaker. Na goed doorzetten bereikte Zakaria Fadili - de jeugdige aanwinst die liet zien op dit hogere nivo uitstekend mee te kunnen - de snelle Jeffrey Arends op links. Zijn voorzet werd door Frank Hol bij de eerste paal prima ingetikt (1-1).

Na weer een aantal wissels van de zijde van ODIN’59 werd de druk op VVOG wat opgevoerd. Het leidde in de 55ste minuut, na een solo van Jeffrey Klijbroek dwars door de defensie van VVOG, tot de 1-2. 

VVOG trachtte nog aan te zetten door enkele wissels in te brengen, waaronder de van vakantie teruggekeerde Sam Doeve en Guido de Graaf. Het bracht echter geen verandering meer in de score.

Eerst aanstaande maandagavond nog flink wat werken aan de winkel en woensdagavond het vervolg van de oefencampagne. Op de Strokel speelt VVOG om de Zuiderzeecup tegen SV Huizen; aanvang 19.30 uur.

 

Opstelling

Koornberg
Snijders Hop Vossebelt (Fadili) Ramazan (de Groot)
Braam Kersten de Klein (Doeve)
Arends Hol (de Graaf) Labari (Kort)

Locatie

Sportpark Mheenzicht
Dorpshuisweg 9-a
3849 BL Hierden

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop "Routebeschrijving".