Datum Woensdag 02-08-2017
Aanvang 19:00
Wedstrijdbeschrijving Veluwade

VVOG wint ongelijke strijd tegen Hierden (1-6)

VVOG is al enige tijd in voorbereiding op de eerste KNVB-bekerronde op 19 augustus a.s. en de openingswedstrijd de week daarna. Voor Hierden daarentegen begint de competitie pas op 23 september en is dus met zijn voorbereiding nog maar net gestart. En dat was te merken!

VVOG domineerde vanaf het begin. Het nam het heft in handen en gaf het de hele wedstrijd niet meer af.

Al in de 4de minuut was het bijna raak. De fraaie steekbal van Wesley de Klein (weer uitblinkend; niet te vroeg in vorm? ; )) op de snelle beweeglijke Frank Hol leverde slechts een corner op, maar de toon bleek gezet. In de 8ste minuut vond Wilko Braam met een prachtige diepe bal Oussama Labari, die echter recht in de handen mikte van de keeper. VVOG bleef komen. Het had veelvuldig balbezit waarbij de bal lekker rondging. In de 37ste minuut heel fraai via Hein Kort en Oussama Labari, en zodanig dat met de pass breed op Wesley de Klein de ruimte gevonden werd om de 0-1 hard binnen te kegelen.

De juiste afspiegeling van de krachtsverhouding kwam in de 42ste minuut op het scorebord. Een fraaie voorzet van Hein Kort werd door spits Frank Hol, de “Jeremy de Graaf” van de toekomst, koppend afgerond (0-2).

De tweede helft werd een kopie van de eerste. In de 50ste minuut was het weer raak. Met vereende krachten zorgde Frank Hol met Oussama Labari (hij in allerlaatste instantie) dat de bal achter de goalie van Hierden over de doellijn verdween 0-3.

De 0-4 was de mooiste van de avond. Frank Hol ging na een afspeelfout in de verdediging van Hierden alleen op de keeper af en rondde af met een puik Bergkamp-lobje over de keeper.

Van Hierden werd ook in de tweede helft weinig vernomen. Een (de hele wedstrijd) attent verdedigend VVOG - met o.a. de prima spelende jeugdige Zakaria Fadili en de gelukkig weer geheel herstelde Thomas Vossebelt in het centrum - smoorde zo goed als ieder gevaar. VVOG liep in de 60ste minuut nog uit naar 0-5 via een voorzet op maat van de goed uit de zomer gekomen Roelof de Groot. De inlopende Wilko Braam knalde de bal beheerst tegen de touwen.

Het grote krachtsverschil werd in de 65ste minuut nog onderstreept door een doeltreffende verwoestende kopbal van Jan Jurriën Hop uit een lekkere strakke corner van Jeffrey Snijders (0-6).

De nul glipte keeper Melvin Betzold letterlijk door de eigen vingers bij een hoge Hierdense voorzet waardoor Vermeulen in de 85ste minuut de ere-treffer kon laten aantekenen (1-6).

Aanstaande zaterdag met een goed gemoed op naar het vervolg van de Veluwade!  VVOG speelt dan tegen ODIN'59, aanvang 14.00 uur.