Competitie
Datum Zaterdag 02-09-2017
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 854
Vertrek supportersbus: 12:00

VVOG en Harkemase Boys vermaken maar scoren niet

Na een overtuigend begin van het seizoen tegen Scheveningen traden de mannen van Hans van Arum deze zaterdag aan tegen Harkemase Boys, een ware topper in speelronde 2. Onder het genot van een nazomers zonnetje probeerde de Groen Witten de winning mood vast te houden.

VVOG en Harkema begonnen allebei fris en frivool aan de wedstrijd. Door het open begin creëerde beide ploegen al snel een aantal goede kansen. Eerst had Harkema twee mogelijkheden en uit de daaropvolgende razendsnelle counter van VVOG kon Frank Hol alleen op de keeper de Harderwijkers net niet op voorsprong zetten.

Na de grote kans van Hol leek Harkema wakker geschut. De Friezen hadden meer de bal in bezit en dat leverde een paar kleine kansjes op voor de goal van Koornberg. Een mooie uithaal van Dennis van Duinen werd stijlvol gered door Koornberg en een knappe omhaal van Hooiveld belandde net naast. Na een intensieve eerste helft gingen beide ploegen aan de thee met een 0-0 stand.

VVOG kwam direct na de rust met de schrik vrij. Na een fout van Wesley de Klein kreeg Harkemase Boys de kans om de brilstand te doorbreken maar Koornberg en de Groot herstelde de fout van de Klein uitstekend.

De wedstrijd bleef net zoals in de eerste helft aantrekkelijk om naar te kijken en beide ploegen probeerde met aanvallend voetbal kansen te creëren. Harkema kreeg meer kansen om te scoren en na een foutje op het middenveld van VVOG kregen de Friezen bijna de 1-0 in de schoot geworpen.

In de slotfase gebeurde er nog van alles. Na een uitstekende vrije trap van Schrijver kon Koornberg de pal nog net op de paal tikken. Harkema rook hierdoor natuurlijk bloed en Beimers was in de kluts nog dicht bij de Frieze voorsprong. Het slotakkoord kwam wel op naam van VVOG. Guido de Graaf vuurde hard op de goal van Harkema maar Jansema keerde de bal prima.

Na een leuke en aantrekkelijke wedstrijd was VVOG de ploeg die het meest tevreden was met het gelijkspel. De mannen van van Arum lieten regelmatig mooie dingen zien en leverde daarnaast ook veel strijd, een terecht gelijkspel.

 

 

Opstelling

Koornberg
Muller
Hop
de Groot
de Klein
Braam
Biya
Hol
Sturing (Labari)
van Straten (de Graaf)
Snijders (Fadili)

Voorbeschouwing Harkemase Boys - VVOG

Harkemase Boys een overbekende tegenstander van VVOG. Het aantal ontmoetingen tussen Harkemase Boys en VVOG staat inmiddels op 34. Zaterdag a.s. volgt de 35e ontmoeting.
Seizoen1971-1972 was de eerste maal dat de clubs elkaar in competitie verband tegen kwamen, toen, in de in de eerste klasse B. Harkemase Boys – VVOG 1-2 en VVOG – Harkemase Boys 2-2.
Vorig seizoen was er de 1-0 winst op De Bosk voor Harkemase Boys. In Harderwijk op De Strokel speelde VVOG zijn beste wedstrijd van het seizoen en boekte een 4-1 overwinning op Harkemase Boys.
Na 34 wedstrijden: 16 overwinningen voor VVOG, 12 overwinningen voor Harkemase Boys en zes wedstrijden die in een gelijke stand eindigden.

Een overzicht prestaties, Harkemase Boys laatste seizoenen.
Seizoen 10-11 topklasse, 10e plaats.
Seizoen 11-12 topklasse, 13e plaats en na P/D wedstrijden tegen SVZW en Kozakken Boys gedegradeerd naar de hoofdklasse.
Seizoen 15-16 kampioen hoofdklasse C, na een spannende strijd met Staphorst en de promotie naar de nieuwe gevormde Derde Divisie.

Seizoen 2016-2017 Derde Divisie

De start van Harkemase Boys in de Derde Divisie was prima. Bij Huizen werd een 0-2 overwinning gescoord en omdat VVOG zijn eerste wedstrijd ook met 0-2 won (bij FC Rijnvogels) waren beide gepromoveerde clubs zo maar koploper in de Derde Divisie (zie de huidige stand in de Derde Divisie na één wedstrijd. Toch leuk.).
Harkemase Boys won ook zijn tweede competitie wedstrijd. De ploeg van trainer Henk de Herder was met 2-0 de baas over Jong Almere City FC. Daarna ging het helemaal mis met de Friezen.
Zo erg zelfs, dat Harkemase Boys na tien wedstrijden, met de twee overwinningen, acht nederlagen en dus slechts zes punten, drager werd van de rode lantaarn in de Derde Divisie.
Het herstel van De Harekieten was spectaculair. De ploeg werd winnaar van de tweede periode. Een geweldig herstel van het geplaagde Harkemase Boys en uiteraard van trainer Henk Herder. Grote klasse!
Eindstand competitie na 34 wedstrijden 9e plaats met 45 punten en nacompetitie (periodetitel) voor een plaats in de Tweede Divisie.
De nacompetitie tussen de nrs (15 en 16), UNA en Spakenburg van de Tweede Divisie en de zes periodekampioenen van de Derde Divisie A en B, om twee plaatsen in de Tweede Divisie werd gewonnen door FC Lisse en Rijnsburgse Boys.
Spakenburg en UNA degradeerden naar de Derde Divisie. Harkemase Boys bleef Derde Divisionist.

Seizoen 2017-2018

De eerste schermutselingen seizoen 2017-2018 zijn achter de rug. Harkemase Boys won in Almere van Jong Almere City FC, uitslag 2-4. Jong Almere City FC was voor de pauze heer en meester. Bij de rust keek Harkemase Boys tegen een 2-0 achterstand aan. Na de pauze toonde Harkemase Boys veerkracht en waren de rollen in het veld volkomen gewijzigd. Nu waren het De Harekieten die de lakens uitdeelden. Middenvelder Berwout Beimers en aanvaller Henny Bouius ruilden van positie en Harkemase Boys begon aan de achtervolging.
Binnen 20 minuten was de achterstand van 2-0 omgezet in een 2-3 voorsprong. Kort voor tijd werd het nog 2-4 en keerde Harkemase Boys voldaan terug naar De Bosk. Een geslaagde competitiestart van de ploeg van trainer Henk Herder.

VVOG beleefde eveneens een prima start van de competitie door het gerenommeerde Scheveningen met een forse 3-0 nederlaag naar huis te sturen.
Harkemase Boys – VVOG een topper op De Bosk. We zien de strijd tussen de koplopers met spanning tegemoet.

Iedereen een fijne sportmiddag toegewenst.

Programma

 

Locatie

Sportpark ’De Bosk’ De Bosk 20 9281 NR Harkema

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.