Beker
Datum Zaterdag 19-08-2017
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 1691
Veld 1
Scheidsrechter B.R. Annegarn

VVOG bekert verder na 2-0 zege op Gemert

Scoreverloop

1-0, Jeffrey Arends (56ste minuut)
2-0, Frank Hol (69ste minuut)

Van klasseverschil tussen hoofdklasser Gemert en 3de divisionist VVOG was in de eerste helft niets te bespeuren. De gasten uit Gemert begonnen fel aan de wedstrijd. Het verplichtte VVOG mee te gaan in de strijd. Na 8 minuten had Carlos David al de eerste gele kaart te pakken. VVOG speelde in een samenstelling waar de onderlinge afstemming zeker nog niet optimaal was. De altijd in beweging zijnde spits Frank Hol werd zelden op de juiste wijze bediend. De afstand tussen 10 en 9 was vaak veel te groot. Dat zou pas in de tweede helft door enkele omzettingen een stuk beter worden.

In de 16de minuut was er het eerste gevaar van de kant van VVOG. Een verdwaalde voorzet van Wilko Braam belandde op de lat. Veel doelrijpe kansen wisten de beide teams zich niet te creëren in de eerste helft. Gemert had kort voor de rust nog de grootste. Met een geweldige reflex wist Frans Koornberg VVOG voor een achterstand te behouden door het schot van dichtbij van spits Ron Jansen uit de hoek te halen.

Meteen na rust was het eerst nog Gemert dat met een kopbal gevaar stichtte. Kort daarop wist Wilko Braam Frank Hol weg te steken maar de uitlopende doelman keerde zijn inzet. De terugspringende bal belandde voor de voeten van Oussama Labari die voor een behoorlijk leeg doel hard naast schoot terwijl een beheerst geplaatste schuiver kansrijker zou zijn geweest. 

Er ontspon zich een aantrekkelijker schouwspel, waarin VVOG gaandeweg de bovenliggende partij werd. Frank Hol was dichtbij de openingstreffer na een goede actie van Oussama Labari, maar hij werd gestuit door de doelman van Gemert. In de 56ste minuut was het dan toch raak. Een vrije trap van Oussama Labari wist de ijverige Jeffrey Arends keurig binnen te knikken (een lang verborgen gehouden kwaliteit van de druistige snelle buitenspeler). (1-0)

VVOG nam het heft definitief in handen en in de 69ste minuut was het weer raak. Oussama Labari’s schot werd van richting veranderd en belandde op de paal. Spits Frank Hol was er als de kippen bij om de terugspringende bal in het doel te werken. (2-0)

In de laatste 20 minuten kwam de voorsprong nooit meer in gevaar. De verdediging gaf helemaal niks weg (de weer van zijn blessure herstelde Tim Muller kwam de laatste 25 minuten ook nog een handje helpen). De wekelijks uitblinkende Wesley de Klein vrat zijn zoveelste kilometer op het heersende middenveld, waar Wilko Braam in een meer verdedigende rol en Jeffrey Snijders in een meer aanvallende rol (later Tijmen van Straten) beter tot hun recht kwamen. VVOG bleek conditioneel iets verder te zijn dan hoofdklasser Gemert en speelde de wedstrijd geconcentreerd en op routine uit.

Aanstaande dinsdagavond wacht in Barendrecht de gelijknamige 2de divisionist in de 2de voorronde voor de KNVB Beker. 

 

Opstelling

Koornberg
Fadili (van Straten) Hop de Klein de Groot
Doeve (Muller) Braam Snijders
Arends Hol Labari (de Graaf)

Voorbeschouwing VVOG - vv Gemert

Opzet KNVB Beker

Voor de eerste kwalificatieronde zijn 54 amateurclubs gekwalificeerd:  24 halve finalisten uit de districtsbeker competities. (v.v. Gemert) en  30 teams uit de Derde Divisie. (VVOG).

Van deze 54 clubs zijn 26 clubs vrijgeloot voor deelname aan deze ronde. De andere 28 clubs spelen in een onderling duel zaterdag 19 augustus a.s. om een plek in de tweede kwalificatie ronde. In die tweede kwalificatie ronde stromen ook 14 teams uit de tweede Divisie in. De 3 (plaatsvervangend ) periodekampioenen uit de Tweede Divisie van afgelopen seizoen zijn automatisch geplaatst voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi.

Gekwalificeerd voor de eerste kwalificatieronde (28 clubs)

Zaterdag 19-08-2017

Buitenpost - ZSV Capelle - Nuenen
Ter Leede - DHC VVOG - Gemert
Dongen - DOVO Sparta(N) - Purmerstein
ADO’20 - Spakenburg Chevremont - Swift
ACV - Hercules BVV - Staphorst
EVV Echt - d’Olde Veste ‘54 JVC Cuijk - SDC Putten
Groene Ster - Scheveningen Ajax (zat) - OJC Rosmalen

Gekwalificeerd voor 2e kwalificatieronde (54 clubs)

Vrijgelote teams 1e kwalificatie ronde : 26 teams
Winnaars 1e kwalificatie ronde : 14 teams
De gekwalificeerde teams tweede divisie : 14 teams

Voor programma zie: http://www.voetbalopzaterdag.com/beker/knvb/KNVB-beker of NOS-Teletekst 812 en 813

De winnaar wedstrijd VVOG – Gemert speelt in deze 2e kwalificatieronde een uitwedstrijd bij en tegen Barendrecht. (Tweede Divisie)

Gekwalificeerde clubs voor 1e ronde (Hoofdtoernooi)

3 Periodekampioenen Tweede Divisie
De Treffers, Katwijk en Kozakkenboys
27 Winnaars 2e kwalificatie ronde
34 Betaalde clubs
Totaal 64 clubs

Hoofdtoernooi

In de eerste ronde van de KNVB Beker krijgen de betaald voetbalclubs, die Europees voetbal spelen (Feyenoord, Ajax, FC Utrecht en Vitesse) een beschermde status. Zij kunnen niet tegen elkaar loten. Dat geldt ook voor die ploegen in de tweede ronde, als zij op donderdag 21 september (laatste speeldag eerste ronde) nog actief zijn in Europa. Als een amateurclub een betaaldvoetbalclub treft in de eerste ronde, zal de amateurclub altijd thuis spelen. De loting voor de eerste ronde vindt, onder voorbehoud, op 26 augustus plaats.

Speeldata

Eerste kwalificatie ronde 19 augustus
Tweede kwalificatie ronde woensdag 23, zaterdag 26 en zondag 27 augustus
Hoofdtoernooi  

Eerste ronde

dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 september
Tweede ronde dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 oktober
Achtste finales dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 december
Kwart finales dinsdag 30, woensdag 31 januari en donderdag 1 februari
Halve finales dinsdag 27, woensdag 28 februari en donderdag 1 maart
Finale zondag 22 april

Voorbeschouwing VVOG - vv Gemert

Kennismaking met de zondag hoofdklasser GEMERT

Een hartelijk welkom aan bestuur, spelers, begeleiders en supporters van v.v. Gemert. We hopen met jullie een fijne sportmiddag te gaan beleven. Voetbalvereniging Gemert is een amateur voetbalclub uit het dorp Gemert in de provincie Noord Brabant.

Opgericht 15 oktober 1912. De clubkleuren zijn zwart-wit. V.v. Gemert heeft 1400 leden en speelt op het sportpark Molenbroek. Hier zijn vier wedstrijdvelden en twee trainingsvelden, waaronder sinds 2005 een kunstgrasveld dat voor wedstrijden en trainingen gebruikt wordt. Het hoofdveld heeft kunstgras en verlichting. Bij thuiswedstrijden komen gemiddeld ongeveer 1.000 bezoekers.

Prestaties laatste jaren

Zo maar een greep. Sinds seizoen 1995/1996 speelt Gemert in de top van het zondag amateurvoetbal. Seizoen 97/98, Kampioen hoofdklasse B . Seizoen 98/99, Winnaar Districts beker, de Nationale Amstel Amateurcup en de Amateur Supercup door de landskampioen van het Amateurvoetbal, HSC’21 te verslaan.

Seizoen 09/10, Kampioen hoofdklasse B. Promotie naar de topklasse, Kampioen van Nederland zondag amateurvoetbal (poule met AFC en De Treffers). De strijd om de titel Algemeen Amateurkampioen van Nederland moest aan IJsselmeervogels worden gelaten. De tweekamp werd in Gemert 0-1 en in Spakenburg 4-0.
Seizoen 10/11 gedegradeerd uit de topklasse naar de hoofdklasse.
Seizoen11/12 gepromoveerd naar de topklasse.
Seizoen 12/13 gedegradeerd uit de topklasse.
Overige seizoenen daarna hoofdklasser
Vorig seizoen eindigde Gemert in de hoofdklasse B met de cijfers; 30-10-11-9-41 (57-45). De finale Districtsbeker Zuid 2 werd met 1-2 verloren van Blauw-Geel’38.
Trainer Dennis Dekkers.

VVOG won vorige week het eigen Zuiderzeecup toernooi door overwinningen op de hoofdklassers Huizen, 2-1 en Ajax (zaterdag), 2-1. Ook Gemert werd vorige week winnaar van het mini voetbal toernooi op het eigen sportpark Molenbroek, met als deelnemers behalve Gemert, RKHVV, SC Woezik en Dongen. Gemert won overtuigend met 7-2 van de hoofdklasser RKHVV en wist door een knappe 5-1 overwinning op Derde divisionist v.v. Dongen, toernooi winnaar te worden.

Beide trainers zullen ongetwijfeld deze bekerwedstrijd zien als een uitstekende test voor de aftrap van de competitie volgende week. Doorgaan in deze bekercompetitie is voor beide clubs ook belangrijk. We zullen het zaterdag middag zien, hoe de zaken er voor staan. We hopen natuurlijk op een sportief en spannend bekerduel.