Competitie
Datum Zaterdag 23-09-2017
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 907
Veld 1
Scheidsrechter J.J.M. (Jerôme) Vries

VVOG blijft koploper na “gestolen” zege op Jong Volendam (1-0)

Het was vanmiddag voor de koploper wederom buffelen, strijden, tegenhouden, bal-afpakken en inleveren, heel veel zweten en af en toe een plaagstootje uitdelen. VVOG trof opnieuw een tegenstander die grote delen van de wedstrijd balbezit had. Maar zoals in alle voorgaande wedstrijden werd het gat in de granieten verdediging van VVOG niet gevonden. Ook vanmiddag werd voor de 5de keer de nul gehouden. Daarbij moet wel aangetekend worden dat er in de laatste fase van de wedstrijd een plaatsje voor Vrouwe Fortuna was ingeruimd in de groen-witte defensie. Zij zorgde er persoonlijk voor dat vlak voor tijd de Volendamse lob over de uitlopende Frans Koornberg op de paal belandde. 

En zoals zo vaak gebeurt, als je hem zelf niet maakt doet de tegenstander en in dit geval VVOG het wel. Al was het op het nippertje, in de allerlaatste minuut!

Het begon allemaal wat aftastend. Jong Volendam trok na een kwartiertje het initiatief naar zich toe en had in het verdere verloop van de wedstrijd het betere van het spel. Tot echt doelrijpe kansen kwamen de wijdbroeken (viel overigens wel mee) nauwelijks. In de 18de minuut een kopbal uit een vrije trap die net naast verdween. In de 21ste minuut een schot na een afvallende bal die op de zijkant van de kruising belandde. 

Van de aanval van VVOG vernamen we pas echt iets in de 37ste minuut. De goed doorgaande Frank Hol bereikte Guido de Graaf met een voorzet. Maar tot een doeltreffende kopbal kwam het niet.

De eerste helft was voor Jong Volendam dat op slag van rust zich nog een grote kans creëerde uit een corner, maar de trekker werd niet overgehaald, waardoor de rust werd gehaald zonder goals.

In het eerste gedeelte van de tweede helft werd door een paar omzettingen Volendam wat verder van de goal gehouden. Desmond Sturing ging spelen op de plaats van de geblesseerd geraakte Roelof de Groot (lies) en Sam Doeve kwam het middenveld versterken. VVOG vertoonde zich nu wat meer op de helft van Jong Volendam. Zo ontstond er een goede mogelijkheid voor Frank Hol na een prima combinatie tussen Sam Doeve, Pernelly Biya en Wesley de Klein. Zijn doelpoging eindigde echter in de handen van de keeper van Volendam. Toch waren de doelpogingen van VVOG schaars. 

Jong Volendam trok in het verdere verloop van de tweede helft het initiatief weer naar zich toe. Gelukkig was de roze panter ook vanmiddag uiterst waakzaam. Als er eens een Volendamse aanvaller door de verdediging glipte voorkwam Frans Koornberg erger zoals uitlopend in de 69ste minuut.

VVOG kreeg nooit de druk erop bij Jong Volendam. Het was voornamelijk; achter de bal aan, onderscheppen en na een haastige poging om tot een lopende combinatie te komen, toch weer inleveren. Het hielp ook al niet mee, dat de veldbezetting uiterst matig verzorgd was.

Een kwartier voor tijd leek de eerste tegentreffer van dit seizoen een feit. Op randje buitenspel vertrok een aanvaller van Jong Volendam alleen richting Frans Koornberg. Met een fraaie boogbal passeerde hij hem, maar Vrouwe Fortuna had dit keer geen engeltje op de lat maar op de paal geposteerd en die hield de Harderwijkse nul.

Vrouwe Fortuna kreeg er blijkbaar schik in. Ze was zo vriendelijk tegen iedere verhouding niet 1 maar 3 punten in Harderwijk te bezorgen. In de 91ste minuut werd een prachtige voorzet van Jeffrey Snijders steenhard binnengekopt door Pernelly Biya (1-0). Misschien was dat het geluk van de koploper met die steengoeie verdediging.

Maar snel die drie punten in de tas stoppen, de tv aanzetten en op teletekst kijken. Mooi toch?

 

Opstelling

Koornberg
Snijders Hop Muller de Groot (45, Doeve)
Braam Biya de Klein
Hol de Graaf (81, Labari) Sturing

Scoreverloop

1-0, Pernelly Biya (91ste minuut)
Geel; Wesley de Klein

Voorbeschouwing VVOG - Jong FC Volendam

Zaterdag is jong FC Volendam onze gast op DE STROKEL
Evenals vorig seizoen is ook Jong FC Volendam ingedeeld in de Derde Divisie A (zat). Vorig seizoen eindigde Jong FC Volendam na elf nederlagen, elf overwinningen en twaalfmaal een puntendeling, op de zesde plaats in de eindstand.
Op de STROKEL werd de uitslag een 3-1 overwinning voor de jonge Volendammers en in Volendam werden de punten gedeeld, na een 1-1 eindstand.

Seizoen 2017-2018

Na vier wedstrijden is VVOG-koploper in de Derde Divisie met de mooie cijfers 4-3- 1-0- 10 en een doelsaldo 7-0. Verrassend, ja.
Een geweldige competitie start voor VVOG. Genieten en proberen deze positie in de stand vast te houden. Het punten verschil tussen de bovenste ploegen is gering en het blijft een mooi gezicht VVOG op de bovenste plaats in de stand te zien staan.
Jong FC Volendam staat na de vier wedstrijden op de vijfde plaats in de stand, met de cijfers 4-2- 2-0- 8 en een doelsaldo 8-6, evenals VVOG nog ongeslagen.

De wedstrijden van Jong Volendam

Jong Volendam opende de competitie, in eigen huis, met een keurige 3-2 overwinning op Quick Boys. Jong Volendam kreeg na de pauze de beste kansen op een wat ruimere overwinning, echter de scherpte ontbrak bij de voorwaartsen van de thuisclub.
Bij Capelle heersten de doelverdedigers en bleef het score bord op 0-0 staan. In Spijkenisse kwam Jong FC Volendam na een half uur op een 3-0 voorsprong. Spijkenisse kwam halverwege de tweede helft nog terug tot 2-3, maar 5 minuten voor tijd maakte Volendam een einde aan de spanning door op 2-4 te komen In de laatste minuut kwam de eindstand op het scorebord : 3-4.
Jong Volendam – DOVO eindigde vorige week na een aantrekkelijk duel in 1-1 en bij beide partijen werd de uitslag als een juiste uitslag verwoord.

Beloftenteams

Opvallend in de Derde Divisie dit seizoen is, dat de jonge belofte teams, aanmerkelijk beter presteren dan in dezelfde periode vorig seizoen. Vorig seizoen na vier wedstrijden:
Jong FC Groningen 12 e plaats, 4 punten, nu 3 e plaats en 8 punten.
Jong FC Volendam 16 e plaats, 3 punten, nu 5 e plaats en 8 punten
Jong Almere City FC 18 e , laatste plaats, 0 punten, nu 2 e plaats en 9 punten.
Jong FC Twente degradeerde uit de Tweede Divisie naar de Derde Divisie met de cijfers
34-6- 7-21- 25 (32-64). Toen, na 4 wedstrijden 4 punten en in de degradatiegevaren zone.
Nu, Derde Divisie na 4 wedstrijden 8 e plaats en 6 punten.

De wedstrijd van zaterdag

VVOG en Jong FC Volendam gaan er zaterdag op De STROKEL ongetwijfeld een mooie en spannende wedstrijd van maken. Er staan zaterdag middag twee ploegen tegenover elkaar, die fel zullen gaan strijden om de punten. Een plaats in de top van de ranglijst staat op het spel en is ook de vraag of VVOG in staat is de (0) achterin nog steedse vast te houden.
Een revanche van de vorig seizoen geleden 1-3 nederlaag zou daarom welkom zijn. De spelers rekenen weer op de geweldige steun van onze supporters richting de drie punten. Iedereen een fijne sportmiddag toegewenst.
Scheidsrechter is vanmiddag de heer J.J.M. de Vries, die wordt bijgestaan door de assistent-scheidsrechters de heer A.M. IJpelaar en mevr. D.G.H. Snoeren.