Competitie
Datum Zaterdag 13-08-2016
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 496
Vertrek supportersbus: 12:45

Een prima start in de 3e divisie

De eerste wedstrijd in de 3 e divisie is voor VVOG uitgedraaid op een prima start van de competitie. Dankzij een degelijk VVOG konden de 3 punten mee terug naar Harderwijk.

Was voor iedereen toch wel even wennen, de verre reis naar Katwijk. De buschauffeur die plotseling rekening moest houden met file’s, de supporters die al rond 12.00 moesten vertrekken, de staf en selectie die met nieuwe tegenstanders te maken krijgen.

Vol goede moed vertrok een ieder richting de bollenstreek. Op naar FC Rijnvogels, een prachtige, redelijk jonge, vereniging met een mooi complex en net als VVOG debutant in de 3e divisie. Onze reputatie was ons al vooruit gereisd want alle Katwijkers spraken met ontzag over VVOG en onze roemruchte historie op topamateurniveau.

Dit ontzag was de eerste 20 minuten ook zichtbaar op het veld. VVOG had een duidelijk overwicht maar doelman Peter Messemaker wist te voorkomen dat Jeremy de Graaf de eerste doelpunten voor VVOG in de 3 e divisie zou maken. Na de prima opening van VVOG kwam Rijnvogels ook beter in haar spel en dit resulteerde in een doelpunt van Jaap van Duijn die echter in buitenspelpositie stond en het doelpunt werd dus afgekeurd. Een mooi uitbraak van Wesley de Klein met een schot voorlangs zorgde bijna voor een doelpunt voor VVOG. Ook bracht de zeer sterk spelende Frans Koornberg nog redding bij een tweetal kansen van Rijnvogels. Ruststand echter 0-0.

Na de rust kwam het duel op gang. Rijnvogels startte fanatiek en Romano van de Stoep had de score kunnen openen maar zijn scherpe inzet vloog rakelings naast. Een schitterende redding van Frans Koornberg bij een kopbal van Rijnvogels hield de thuisploeg van de openingstreffer af. VVOG kreeg weer de overhand en een mooie counter resulteerde in een schitterend doelpunt van Jeremy de Graaf. Vanaf de rechterflank ging hij het strafschopgebied in en lepelde de bal prachtig over doelman Messemaker heen 0-1. Dezelfde Messemaker hield VVOG in het vervolg af van de 0-2 met een aantal prima reddingen. VVOG gaf achterin niets weg met de uitstekend spelende Tim Muller als rots in de branding. De thuisploeg probeerde het nog wel maar kon geen vuist meer maken. De beslissing kwam van de voet van invaller Hein Kort. Na een snelle uitbraak van Jeffrey Arends, die de bal prima teruglegde, poeierde Hein de bal langs de verbouwereerde doelman van Rijnvogels 0-2. Rijnvogels zette nog aan voor een slotoffensief maar de verdediging en doelman Koornberg gaven geen krimp.

De punten konden mee naar Harderwijk.

Al met al een prima start voor de mannen van Ed Engelkes !

Scoreverloop

0-1 Jeremy de Graaf
0-2 Hein Kort

Voorbeschouwing Rijnvogels - VVOG

Met ingang van het seizoen 2016-2017 maakt VVOG met nog zeventien clubs deel uit van de Derde Divisie - zaterdag. Een seizoen waarin maar liefst 34 competitie wedstrijden moeten worden gespeeld. Seizoenen lang had VVOG te maken met de clubs uit de Oostelijke en Noordelijke regio’s. Daarin is met het voetballen in de Derde Divisie een flinke verandering gekomen. In de samenstelling van de Derde Divisie zien we naast Harkemase Boys, de kampioen van de hoofdklasse C afgelopen seizoen en ONS BoSo Sneek uit eerdere competities, twee clubs uit de Noordelijke regio, weer terug.

Naast onze buren DVS’33 zien we een aantal “oude” bekende tegenstanders terug uit vroegere seizoenen, zoals  IJsselmeervogels, Huizen, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, FC Lisse, Capelle en ASWH, met ook een aantal clubs, waar tegen VVOG nooit eerder in competitieverband heeft gespeeld, ODIN’59, SteDoCo, FC Rijnvogels en Scheveningen.

Om aan de benodigde aantallen elftallen te komen in de 2e en 3e divisie (18 clubs) deed KNVB een beroep op de clubs uit het betaald voetbal om hun beloften teams in te laten stromen in de beide divisies. Voor de Derde Divisie - zaterdag werden dat, Jong Almere City FC, Jong FC Volendam en Jong FC Groningen. Of die belofte teams een verrijking zijn voor het amateur voetbal is nog maar de vraag. De thuiswedstrijden van de beloften teams trekken weinig toeschouwers. Van meereizende supporters bij de belofte teams zal ook geen sprake zijn. De doelstelling bij de belofte teams is ook even anders als die bij de amateurclubs. Opleiden van de spelers voor een plaats in de eerste selectie staat voorop. Gezien de entourage, voetballen onder een grotere publieke belangstelling tegen de amateurteams, is wel leuk meegenomen voor de belofte teams. Voor de amateurteams staat het winnen van een prijs en handhaven met dikke letters geschreven als doelstelling van de competitie. Deelname van de belofte teams lijkt weinig aantrekkelijk te worden voor de amateur teams.

VVOG opent het seizoen 2016 – 2017 in de Derde Divisie met een uitwedstrijd in Katwijk tegen FC Rijnvogels. Een volkomen onbekende tegenstander voor VVOG. Nooit eerder kwamen de ploegen elkaar tegen op de grasmat.

Informatie over Rijnvogels

Sportpark De Kooltuin
1 e Mientlaan Katwijk aan de Rijn.

Rood shirt, witte broek, zwarte kousen.

Aanvangstijd wedstrijden 14.30 uur.

FC Rijnvogels is opgericht 29 mei 2004 na een fusie tussen de Katwijkse voetbalclubs KRV (Katwijk Rijn Vogels) en MVKV (Met Vereende Krachten Voorwaarts) Gekozen werd, gaan voetballen op Sportpark De Kooltuin van KRV, er werd een nieuw clubtenue en een nieuwe verenigingsnaam geïntroduceerd:

FC Rijnvogels (FC staat voor Fusie Club).

De nieuwe fusieclub mocht na het kampioenschap van KRV seizoen 2003-2004, 2 e klasse C zondag, uitkomen in de 1 e klasse A van het zaterdagvoetbal. FC Rijnvogels beschikt thans over vijf velden (3 kunstgrasvelden) In 2005 werd een prachtig nieuw clubhuis gebouwd. De vereniging telt circa 1150 leden, waar naast de mannen, ook de jeugd, dames en het G-voetbal de ruimte krijgen de voetbal sport te beoefenen. Er werd na de fusie nog ook op kleine schaal op zondag gevoetbald, maar sinds het seizoen 2008-2009 is het zondagvoetbal opgeheven.

 

Seizoen Afdeling Kampioen Positie FC Rijnvogels
Seizoen 2004-2005 1e Klasse A GVVV 9e plaats
Seizoen 2005-2006 1e Klasse A Huizen 3e plaats
Seizoen 2006-2007 1e Klasse B Barendrecht 7e plaats
Seizoen 2007-2008 1e Klasse B Scheveningen 3e plaats
Seizoen 2008-2009 1e Klasse A ODIN'59 4e plaats
Seizoen 2009-2010 1e Klasse A Voorschoten '97 7e plaats
Seizoen 2010-2011 1e Klasse B Sportlust'46 7e plaats
Seizoen 2011-2012 1e Klasse B Smitshoek 3e plaats
Seizoen 2012-2013 1e Klasse B Deltasport 2e plaats
Seizoen 2013-2014 1e Klasse B FC Rijnvogels 1e plaats
Seizoen 2014-2015 Hoofdklasse B Katwijk 8e plaats
Seizoen 2015-2016 Hoofdklasse B Quick Boys 4e plaats (periodetitel)

De promotie naar de Derde Divisie van FC Rijnvogels kent min of meer een overeenkomst met de promotie van VVOG. FC Rijnvogels eindigde even als VVOG op de vierde plaats in de competitie en nam de eerste periodetitel over van kampioen Quick Boys hoofdklasse B.

Verloop nacompetitie van FC Rijnvogels voor een plaats in de derde divisie: FC Rijnvogels en ACV werden elkaars tegenstander. De eerste wedstrijd bij ACV werd een te magere 1-0 overwinning voor een sterker ACV. In Katwijk was ACV was aanvankelijk weer de sterkere ploeg. ACV kwam ook op een verdiende 0-1 voorsprong en controleerde vrij gemakkelijk de wedstrijd. Rijnvogels dreigde uitgeschakeld te gaan worden.

ACV zorgde zelf voor een ommekeer in de wedstrijd, door een domme overtreding van de jeugdige Yoran Popovic van de Assenaren. Natrappen, rode kaart en dat bleek voor ACV de voorbode van de nederlaag. Tot aan de rust bleef ACV ondanks de “man minder” weliswaar nog de baas op het veld maar na de thee, toen de vermoeidheid bij ACV ging meespreken, greep FC Rijnvogel zijn kans en trok de wedstrijd naar zich toe. Gevolg, na 90 minuten stond er op het scorebord 3-1 in het voordeel van FC Rijnvogels. Promotie naar de Derde Divisie en een daverend feest op sportpark De Kooltuin.

Na twee seizoenen hoofdklasser, gepromoveerd naar de Derde Divisie! En dat is zondermeer een knappe prestatie.

De selectie van Rijnvogels wijzigde danig t.o.v. het afgelopen seizoen. Twee spelers stopten en 9 spelers vertrokken naar andere clubs.  De selectie werd uitgebreid, versterkt, met een tiental spelers, overgenomen van clubs uit de regio.

Evenals VVOG hoopt FC Rijnvogels op een mooie competitie in deze nieuwe omgeving, de Derde Divisie.  Beide clubs hopen zaterdagmiddag op een sterke competitie opening met een spanende en sportieve wedstrijd op Sportpark De Kooltuin. We zullen het zaterdag allemaal ervaren.

Iedereen een heel fijn voetbalseizoen 20016 – 20017 toegewenst!

Programma 13 augustus 2016

Capelle - ODIN '59 14:30
FC Lisse - Quick Boys 14:30
FC Rijnvogels - VVOG 14:30
Huizen - Harkemase Boys 14:30
Jong Almere City FC - Rijnsburgse Boys 14:30
Scheveningen - Jong FC Groningen 14:30
DVS '33 Ermelo - Jong FC Volendam 15:00
ONS Boso Sneek - ASWH 15:00
IJsselmeervogels - SteDoCo 15:00

Locatie

Sportpark De Kooltuin
1e Mientlaan 2223 LC Katwijk aan den Rijn

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.