Datum Dinsdag 02-08-2016
Aanvang 19:30
Wedstrijdbeschrijving Zuiderzeecup

Goede eerste helft voldoende voor zege (2-1)

In de eerste wedstrijd van de Zuiderzeecup oefenden de twee kersverse 3de divisionisten VVOG en Huizen tegen elkaar. De eerste helft was vanuit VVOG zicht prima. De ruststand van 2-1 was een magere afspiegeling van de kansenverhouding in de eerste helft. De tweede helft tapte Huizen uit een ander vaatje en waren beide ploegen gelijkwaardig. Met dank aan Denny van Loen, die een in de tweede helft toegekende strafschop na een overtreding van Tim Muller in het strafschopgebied kiezelhard op de binnenkant van de paal knalde, bleef de ruststand de eindstand.

VVOG begon in de volgende opstelling;

Koornberg

Gooijer  Talu  Muller  de Groot

Snijders  Braam  de Klein

Merraki  de Graaf   Biya

Al na 5 minuten combineerde VVOG zich naar zijn eerste kans. Pernelly Biya zocht het doel echter iets te hoog. Het was de opmaat voor een prima eerste helft waarin het creëren van kansen voor VVOG geen probleem bleek. De afronding bleek echter geen gelijke tred te houden. Toch was het in de 11de minuut al wel een keer raak. Een prachtige combinatie opgezet door Samir Merraki eindigde in de voeten van de naar binnen gesneden Pernelly Biya. Hij wist de bal niet voldoende onder controle te krijgen om zelf af te ronden. Samir Merraki dacht toen maar een handje te helpen. Hij rondde de door hemzelf opgezette aanval bekwaam af. De eerste helft bleef een beweeglijk VVOG, dat elkaar steeds beter begon te vinden, de boventoon voeren. De bal ging goed rond met wel hier en daar nog een slippertje maar die mogen nog zullen we maar zeggen in het oefentraject. Afstraffing bleef uit tot de 32ste minuut. Een slippertje balverlies op het middenveld werd uitstekend afgerond door Guido de Graaf die de voorzet op maat van Denny van Loen achter de kansloze Frans Koornberg tikte. Wel tegen de veldverhouding in, omdat in de fase daaraan voorafgaand VVOG zich zeker drie goede uitgespeelde kansen creëerde maar een tweede treffer bleef uit. In de 37ste minuut was het smullen. Een schitterende, haarscherpe steekbal van Pernelly Biya op de weer kwikzilverige Jeremy de Graaf werd door de topscorer van vorig seizoen even prachtig afgerond. De 2-1 ruststand gaf daarmee de verhouding iets beter weer.

Bij VVOG was in de tweede helft de goed spelende linksback Roelof de Groot, die het al combinerend prima met zijn nieuwe maten in de driehoek op links (Pernelly Biya en Wesley de Klein) kon vinden, vervangen door de snelle Jeffrey Arends. Ook hij speelde een goede wedstrijd op de linksbackpositie. Een positie die vacant is door het afscheid van Lars Kerver. De te spelen oefenwedstrijden dienen dus uitsluitsel geven over de toekomstige bezetting van de linksbackpositie bij VVOG. Spannend.

Wilko Braam werd in de rust vervangen door Thomas Vossebelt. Daardoor kwam de ijverige, niet onverdienstelijk spelende Jeffrey Snijders op 10 te spelen. Het wisselen hield aan. Pernelly Biya moest in de 51ste minuut onvrijwillig het veld ruimen door een hamstringblessure. Hij werd vervangen door Oussama Labari. In de 62ste minuut werd de fysiek sterke en snelle Ricardo Talu als rechter centrale verdediger vervangen door Jan Jurrien Hop en kwam Nouafal Boutachkourt de prima spelende Wesley de Klein aflossen.

Dat er in de tweede helft niet meer gescoord werd lag aan het missen van een geweldige kans (een penalty) door Huizen en aan het missen van enkele kleinere kansen door beide voorhoedes.

VVOG speelt de finale van de Zuiderzeecup aanstaande zaterdag om 15.30 uur tegen Ajax, dat met 1-0 te sterk bleek voor Urk. Urk en Huizen spelen om 13.30 uur de troostfinale om de derde en vierde prijs.

1-0, Samir Merraki (11de minuut)
1-1, Guido de Graaf (32ste minuut)
2-1, Jeremy de Graaf (37ste minuut)