Veld 1
Scheidsrechter P.N. van der Burg

Veerkracht VVOG nekt DOVO (4-3)

De KNVB wil minder beslissingswedstrijden… Stom, stom, stom, ze moeten vanavond door DOVO en VVOG op zijn minst aan het twijfelen zijn gebracht!

Het werd een plaatje van een beslissingswedstrijd! Met alles erop en eraan. Spanning en sensatie, aanvallend voetbal, prachtige uitgespeelde goals, kritieke momenten voor beide goals, een scoreverloop dat niemand zag aankomen, een uit geslagen positie terugkomende ploeg en een team dat uit gewonnen positie de wedstrijd uit de vingers liet glippen. Het was niet altijd goed, maar wel voetbal voor het puntje van de stoel.

De 2000 toeschouwers kregen een uiterst attractief bloedstollend voetbalspektakel voorgeschoteld op de zomerse zaterdag-vooravond.

Een beter DOVO in de eerste helft dat terecht met een 0-2 voorsprong ging rusten. Een beter VVOG in de tweede helft dat terugkwam uit verloren positie en de belangrijke 4-3 zege naar zich toetrok.

DOVO liet vanaf de eerste minuut zijn intenties blijken. Oussama Labari ondervond aan den lijve de aanvallende bedoelingen van DOVO. Meeverdedigend moest hij de eerste gele kaart al na 2 minuten incasseren. In de 9de minuut moest Frans Koornberg al handelend optreden toen de vrijgelaten Joshua Patrick met een gevaarlijke voorzet zijn voorwaartsen trachtte te bereiken. VVOG liet het allemaal niet over zijn kant gaan. Jaime Bruinier zag zijn schot uit een mooie combinatie tussen Wilko Braam, Jeremy de Graaf en Pernelly Biya op de vuisten van de keeper van DOVO uiteenspatten.

Het was al snel duidelijk; hier wensten twee welwillende teams aanvallend voetbal te spelen.

DOVO wist zijn inmiddels veroverde overwicht in de 38ste minuut te verzilveren. De snelle Joshua Patrick kopte ongedekt de indraaiende voorzet van Jan Struijk achter Frans Koornberg (0-1). De 0-2 viel twee minuten later al. Een schitterend uitgespeelde counter, die de achterhoede van VVOG  volledig uiteenreet, werd door Joshua Patrick gemakkelijk afgerond. In twee minuten leek het pleit beslecht. VVOG had zich uit zijn tent laten lokken en zonder druk op de bal was het met name voor spelverdeler Roy Bakkenes een koud kunstje zijn snelle aanvallers te bereiken.

De 0-2 ruststand leek al beslissend.

Hoe anders kan het toch lopen. De tweede helft was vier minuten oud toen Jeremy de Graaf in het strafschopgebied werd aangetikt. De toegekende strafschop werd onberispelijk benut door Richard Gooijer (1-2) en VVOG had zich weer in de wedstrijd gevoetbald.

De wissels van de geblesseerde Jaime Bruinier en Tim Brockhoff voor Thomas Vossebelt en Stefan Jansen in de 50ste en 54ste minuut bleken zich al na 8 minuten uit te betalen. Stefan Jansen wist met een afstandsschot door een woud van benen de keeper van DOVO te verschalken. Met de 2-2 leek VVOG volledig terug in de wedstrijd. Maar u weet het al; hoe anders kan het toch lopen!

Twee minuten na de 2-2 wordt een vrije trap voor DOVO voor de goal van VVOG doorgekopt naar de volledig vrijstaande Bas Mooij die hem voor het intikken heeft. De 2-3 geeft DOVO weer letterlijk vleugels. In de 68ste minuut breekt Leon Toonen door en gaat op weg naar Frans Koornberg. Niet voor het eerst is Frans uiterst belangrijk. Toonen wordt gestopt ten koste van een hoekschop die niets opleverde. Ook Joshua Patrick wist de vrije weg richting Frans Koornberg te vinden na een slippertje in de verdediging van VVOG. Blijkbaar was het kunstgras iets te hoog. Hij strandde erin voor hij kon aanleggen.

Op wilskracht en omdat de krachten bij DOVO wat leken te zijn weg gevloeid zette VVOG toch weer aan en zowaar kon in de 76ste minuut Wilko Braam prachtig afronden na een vloeiende combinatie tussen Stefan Jansen en Lars Kerver. De 3-3 was een feit.

Hoe anders kan het lopen na een 0-2 ruststand!

Nou nog veel gekker! Het was goudhaantje Jeremy de Graaf die de wedstrijd op zijn kop zette door na goed doorzetten de 4-3 te scoren. VVOG beloonde zichzelf in zijn veel betere tweede helft. Daarmee verwierf het zich een goede uitgangspositie voor de tweede wedstrijd in Veenendaal. Wat kan een wedstrijd aantrekkelijk zijn als er twee levensgevaarlijke voorhoedes op het veld staan; het was een pure reclame voor aanvallend voetbal! Meer beslissingswedstrijden KNVB!

Opstelling

Koornberg
van der Sluis Hop Gooijer Kerver
Brockhoff (54, Jansen) Braam Bruinier (50, Vossebelt)

Voorbeschouwing VVOG-DOVO

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-DOVO.

NACOMPETITIE TOPKLASSE/HOOFKLASSE

VOORBESCHOUWING VVOG-DOVO 21 MEI 2016

VVOG en DOVO starten a.s. zaterdag met de eerste van twee beslissingswedstrijden in het kader van de nacompetitie om een plaats in de Derde Divisie.

Het tweede duel wordt a.s. zaterdag 28-05 op Sportpark Panhuis van DOVO in Veenendaal gespeeld.
Voor beide ploegen een heel belangrijk duel om weer aansluiting te krijgen bij de top van het zaterdagvoetbal.
Een hernieuwde kennismaking van VVOG en DOVO.De laatste competitie ontmoetingen vonden plaats in het seizoen 2005-2006.
24 september 2005:  DOVO – VVOG 2-2. Voor VVOG scoorde Pim Herrewijn 2 maal.
Voor DOVO scoorde Wieringa en Derk Schut.
11 februari 2006: VVOG – DOVO 1-0, doelpunt Marco Roelofsen, 7 minuten voor tijd.
Trainers VVOG Wieb Rodenhuis, DOVO Hennie Oostermeijer.

Er zullen in  beide kampen uiteraard de nodige prognoses worden besproken met daarbij de voetbalverhalen door de ouderen onder ons, hoe de wedstrijden voorheen, vaak spannende en mooie duels, zijn verlopen.Het heeft natuurlijk helemaal niets te maken met deze wedstrijden. Andere omstandigheden en compleet andere teams.

DOVO en VVOG raakten in de jaren 2006/2008  het contact met de topploegen van het zaterdagvoetbal min of meer kwijt en willen dat graag middels een geslaagde nacompetitie proberen te herstellen.

Stukje historie.
Seizoen 1996-1997 werd gestart met de hoofdklasse in het Zaterdagvoetbal.
DOVO en ook VVOG maakten deel uit van de nieuwe hoofdklasse in het Zaterdagvoetbal.
(VVOG het eerste jaar van de hoofdklasse, Kampioen van Nederland Zaterdagvoetbal.)
Seizoen 98-99 DOVO kampioen hoofdklasse B.
Seizoen 03-04 DOVO kampioen hoofdklasse B.
Seizoen 05-06 DOVO degradeert voor het eerst in de geschiedenis van de club.
DOVO, tot dan een topclub in het zaterdagvoetbal, begon met deze degradatie het contact met de topploegen te verliezen.
DOVO verloor in de nacompetitie de beslissingswedstrijd tegen de eerste klasser Berkum met 2-1. Na 90 minuten stond DOVO nog op een 1-0 op voorsprong.
In de blessuretijd van 22 minuten  (geen type fout) scoorde Berkum twee maal, in de 94e en 105e minuut  van de wedstrijd en daalde DOVO af naar de eerste klasse.

Ook VVOG kreeg in die periode met dezelfde problemen als DOVO te maken.
Seizoen 06-07 redde VVOG het verblijf in de hoofdklasse nog via de nacompetitie tegen DVS’33, 2-1 winst, maar seizoen 07-08 degradeerde VVOG naar de eerste klasse).

-

Seizoen 07-08 DOVO kampioen eerste klasse D, promotie naar de hoofdklasse.
Seizoen 09-10 DOVO degradeert na een dramatisch seizoen weer naar de eerste klasse.
Omdat seizoen 10-11 de topklasse van start ging (zonder DOVO en VVOG) werd de afstand tot de top van het zaterdagvoetbal twee klassen.
Seizoen 10-11 werd DOVO met 20 punten voorsprong kampioen van de eerste klasse A en promoveerde weer naar de hoofdklasse.
(VVOG promoveerde via de nacompetitie ook naar de hoofdklasse).

Seizoen 11-12 DOVO 9e plaats hoofdklasse A.
Seizoen 12-13 DOVO 2e plaats hoofdklasse A, vervangende 1e periode. Bennekom klasse periodekampioen. Voor DOVO geen promotie naar de topklasse.
Seizoen 13-14 DOVO 11e plaats hoofdklasse A, P/D competitie voor behoud hoofdklasse.
Poule 1:  DOVO, ARC en Sliedrecht. DOVO op doelsaldo winnaar.
DOVO blijft hoofdklasser.
Seizoen 14-15 DOVO 3e plaats, hoofdklasse A, derde periode, klasseperiode kampioen.
Halve finale DOVO – Hoek 0-0, Hoek – DOVO 3-1.
DOVO uitgeschakeld, geen promotie naar de topklasse.

Seizoen 2015 - 2016
VVOG winnaar 2e periode in de hoofdklasse C.
DOVO winnaar 2e periode in de hoofdklasse A.
De laatste competitie speeldag was spannend en nog al verrassend in de hoofdklasse A.
Door de 3-1 winst van DOVO bij ODIN’59, de 5-1 nederlaag van Huizen bij Ajax werd ODIN’59 ondanks de nederlaag, kampioen en won DOVO door die 3-1 overwinning bij  ODIN’59 de tweede periode.
Huizen werd winnaar van de derde periode en Achilles Veen nam de eerste periode van ODIN’59 over.
DOVO eindigde in de competitie op de derde plaats met de cijfers:
24 – 14 – 2 – 8 – 44 – 47-29.
12 – 10 – 1 – 1 – 31 – 27-6    (thuis-wedstrijden)
12 – 4   – 1 – 7 – 13 – 20-23   (uit- wedstrijden)
Topscorers : Leon Toonen 10, Joshua Patric en Roy Bakkenes 7.

28-05              FC RIJNVOGELS    - ACV

Als na het spelen van deze twee wedstrijden nog geen beslissing is verkregen op basis van wedstrijdpunten, dan is het doelsaldo van deze twee wedstrijden beslissend. Is dit ook gelijk, dan wordt de tweede wedstrijd als volgt verlengd:

1. Onmiddellijk na het verstrijken van de negentig minuten volgt in deze wedstrijd een verlenging van twee keer vijftien minuten.
  2. Is er na het spelen van twee keer vijftien minuten nog geen beslissing gevallen, dan bepaalt het nemen van strafschoppen, op de wijze zoals omschreven in de „Spelregels veldvoetbal?, de winnaar.