Oefenwedstrijd
Datum Zaterdag 30-07-2016
Aanvang 14:30
Veld 1

VVOG verliest nuttige oefenpot van Sparta Nijkerk (0-1)

In de aanloop naar een lang seizoen was het vanmiddag tegen het flink vernieuwde Sparta Nijkerk van trainer Marco Roelofsen een wedstrijd waarvoor hij bedoeld was; oefenen, kwaliteit schouwen, foutjes maken (niet teveel), posities uittesten, trainingspatronen terugzien, ritme opdoen, etc. Die doelstelling werd bereikt in twee verschillende opstellingen.

Opstelling eerste helft;

Betzold

Snijders  Roelofsen  Muller  de Groot

Vossebelt  Braam  de Klein

Biya  de Graaf  Labari

VVOG startte voortvarend. Met Thomas Vossebelt als controlerende middenvelder geflankeerd door Wilko Braam en Wesley de Klein, beiden met aanvallende aspiraties, werd Sparta Nijkerk vastgezet op de eigen helft. Het resulteerde in de beginfase in een uitstekende aanval over links waarbij Jeremy de Graaf de vrijstaande Pernelly Biya vond. Zijn schot miste echter de juiste richting.

De eerste helft was van redelijk nivo. De verdediging van VVOG in een nieuwe samenstelling met 3 nieuwkomers speelde niet onverdienstelijk. Er werd nauwelijks iets weggeven. VVOG dacht in de 28ste minuut de score te openen maar Jeremy de Graaf werd erg laat voor buitenspel teruggefloten of misschien vlagde de assistent wel te vroeg..

Nadat Rick Boersma (in het Oranje Zwart, toch effe wennen) na een slippertje achterin de eerste mogelijkheid voor Sparta Nijkerk om zeep had geholpen, deed hij het in de 37ste minuut veel beter. Hij wist na een dekkingsfout achterin de score tegen zijn oude club te openen 0-1. Een uitstekende ingreep van de goed meevoetballende Melvin Betzold voorkwam kort daarna een tweede treffer van Sparta Nijkerk. Rust 0-1.

 

Opstelling tweede helft;

Betzold

Talu  Hop  Gooijer  de Klein

Boutachkourt  Kort  Vossebelt (67, Braam)

Arends  Merraki  Grovenstein 

Al na 3 minuten was het genieten. Samir Merraki gaf zijn visitekaartje af door zijn man schitterend (op zijn Suarez) te omspelen en bij de achterlijn de bal voor te trekken. Helaas was de positie bij de eerste paal even niet bezet en ging een goede kans verloren. VVOG was in deze fase wel de betere ploeg maar wist toch iets te weinig in de 16 meter voor onheil te zorgen. Het bleef een oefenpot waarin het een en ander bij beide partijen misging. Het was allemaal nog wat onwennig maar het potje voetbal dat geboden werd verveelde het in behoorlijke getale opgekomen publiek geen moment.

VVOG bleef op zoek naar de gelijkmaker die er niet kwam. 

Het bleef 0-1 voor Sparta Nijkerk. 

Aanstaande dinsdagavond bij de Zuiderzeecup tegen Huizen wordt er om 20.00 uur een vervolg gegeven aan de verdere fine-tuning van de Harderwijkse derde divisionist.

Scoreverloop

0-1, Boersma (37ste minuut)