Datum Dinsdag 12-01-2016
Aanvang 20:00

Nuttige oefenzege op Sparta Nijkerk (1-4)

Vanavond was het voor de VVOG aanhang de keuze uit een droge ledenvergadering of een natte oefenwedstrijd in Nijkerk. De keuze bleek de warme Strokel-kantine, want van de 9 toeschouwers op de tribune van sportpark "de Ebbenhorst" in Nijkerk kwamen er 6 uit Nijkerk en 2 uit Voorthuizen.

Zij zagen in de eerste helft een VVOG dat er zin in had. Op de middenlijn verdedigend en met veel druk vooruit spelend werd er een overwicht gecreëerd dat vooralsnog geen doelpunten opleverde. Het gevaar kwam regelmatig van rechts waar Jeffrey Arends af en toe zijn man voorbij kwam en tot een voorzet kwam die echter te weinig in de voeten van een medespeler zijn bestemming vond. De zwervende Jeremy de Graaf bleek ook vanavond weer voor zijn tegenstanders moeilijk te bespelen en was voortdurend dreigend. VVOG controleerde de wedstrijd, liet vaak aardige aanvalsopzetten zien maar werd niet echt gevaarlijk voor de goal. Toch lukte het 1 keer een mooie aanval de afronding te geven die hij verdiende. Jaime Bruinier zocht vlak voor rust Jeremy de Graaf in de diepte met een schitterende pass. Met een knappe balaanname en een fraaie kapbeweging tikte hij de bal argeloos achter de kansloze doelman van Sparta Nijkerk en tekende zo voor de verdiende 0-1 ruststand.

De tweede helft bracht 2 wijzigingen. Jan Jurrien Hop was vervangen door Richard Gooijer en Tim Brockhoff nam op het middenveld de plaats in van de goed spelende Douwe Dijkstra.

Sparta Nijkerk kwam feller uit de startblokken dan VVOG en creëerde zich ook wat kansen. Al in de 49ste minuut was het raak. Na een fraaie aanval over rechts werd de voorzet netjes achter de kansloze Frans Koornberg geschoven. De 1-1 zorgde voor meer schwung bij Sparta terwijl het bij VVOG allemaal wat onzorgvuldiger werd. De linies kwamen verder uit elkaar te spelen, de ruimtes werden groter/te groot en Sparta begon zich meer in de wedstrijd te voetballen. Het spel van VVOG oogde in die fase toch wat minder soepel en rommeliger. Daar veranderde de inbreng van drie verse krachten na 60 minuten in eerste instantie niets aan. De blessure van aanvalsleider Tervoert van Sparta Nijkerk die ervoor zorgde dat hij niet meer verder kon, leek wel de ommekeer in de tweede helft te zijn. Sparta verloor zijn tijdelijke dominantie en VVOG trok het initiatief weer naar zich toe. Met een fraaie steekpass bracht Jeremy de Graaf Wilko Braam in kansrijke positie. Iets te kansrijk naar het oordeel van de verdediger van Sparta Nijkerk. Hij schoffelde Braam onderuit. De terechte penalty werd feilloos benut door Richard Gooijer 1-2. VVOG drukte door. Met een prachtige lange bal van Martijn Duits naar de op volle snelheid liggende Pernelly Biya werd de achterhoede van Sparta Nijkerk opengereten. De voorzet werd door de inlopende Jeremy de Graaf achter de kansloze doelman getikt 1-3. Helaas was er geen publiek om op de banken te gaan staan, maar het was een plaatje van een aanval.

De goed ingevallen Kevin van der Vlag stond aan de basis van de 1-4. Hij bereikte met een fraaie rush de achterlijn en zijn voorzet werd door Pernelly Biya tegen de touwen gewerkt.

We kunnen na de winterstop wel spreken van vormbehoud! Scorend vermogen is er meer dan voldoende. Met nog iets meer zorgvuldigheid en concentratie tijdens fases in de wedstrijd lonkt die 2de periodetitel en een plek bij de eerste 4.

Zaterdag bij SDCP in Putten de volgende oefenpot in aanloop naar die zo belangrijke tweede periode.