Wouda nieuwe trainer VVOG

27 Maart 2023 / Algemeen

VVOG heeft een overeenkomst gesloten met Jurjan Wouda. De Zwollenaar zal vanaf het seizoen 23/24 de A-selectie van VVOG onder zijn hoede nemen. Wouda heeft een contract gesloten voor 1 seizoen met een optie voor een extra seizoen.

Jurjan Wouda is een bouwer. Zijn trainerscarrière kenmerkt zich over het algemeen door langdurige dienstverbanden. Bij VV Heerenveen was hij van 2009 tot 2015 actief, eerst als jeugdtrainer, daarna als assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding. Vervolgens stapte hij over naar Excelsior‘31 uit Rijssen waar hij doorgroeide van hoofd-jeugdtrainer naar assistent-trainer van de A-selectie en vanaf het seizoen 20/21 als hoofdtrainer van de A-selectie. Daarmee eindigde hij als 4e (20/21) en 7e (21/22) in de derde divisie zaterdag en bouwde hij met Excelsior'31 een reputatie op als een van de betere voetballende teams in de derde divisie zaterdag. Dit seizoen ging het helaas wat minder qua resultaten en hebben Wouda en Excelsior ‘31 in onderling overleg besloten dat het moment was gekomen om tussentijds afscheid van elkaar te nemen. De club uit Rijssen maakt net als De Groenen een moeilijk seizoen door en strijdt met clubs als VVOG, ASWH en Ter Leede tegen degradatie.

TC-lid Thomas Vossebelt verheugt zich op de komst van Wouda: “De gesprekken liepen heel voorspoedig en wij zijn van mening dat we met Jurjan een zeer kundige en energieke trainer in huis halen. Hij heeft een heldere voetbalvisie en weet dat goed trainbaar te maken en over te brengen op de groep. Wij hopen dat we met Jurjan een langdurige samenwerking aan kunnen gaan met het oog op het 100-jarige jubileum in 2027. Doel is en blijft om zo hoog mogelijk te spelen in het zaterdagvoetbal.”

Ook Wouda kijkt uit naar de samenwerking met VVOG: “Ik ken VVOG goed vanuit de onderlinge competitiewedstrijden, die we de afgelopen jaren tegen elkaar hebben gespeeld. De Strokel is een prachtig complex en VVOG behoort traditioneel tot de top van het zaterdagvoetbal. Ik hoop dat VVOG behouden blijft voor de derde divisie, mocht dit niet lukken, dan gaan we er samen alles aan doen om VVOG komend seizoen weer te laten promoveren naar de derde divisie.”

Bestuur en TC zijn blij met de komst van Wouda naar de Strokel en wensen hem veel succes bij onze mooie club!

(Foto: Excelsior '31) 

Lees bericht

VVOG MO20-1 KAMPIOEN!

01-06-2023

Dromen, durven, doen. Na een seizoen hard werken en als team doorgroeien, werden de meiden van de MO20-1 afgelopen zaterdag kampioen 2e klasse.

Lees bericht

G-team kampioen!

01-06-2023

G1 kampioen in Zwolle.

Lees bericht

Voorlopige indeling jeugd 2023/2024

01-06-2023

Benieuwd in welk team je bent ingedeeld? Kijk dan snel naar de voorlopige indeling van de jeugdteams voor het komende seizoen.

Nieuwsoverzicht Archief