Competitie
Datum Zaterdag 25-11-2017
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 60953

VVOG 6 koploper dankzij winst in kraker tegen Hierden 7

De koppositie in de Mannen Zaterdag reserve 6e klasse 11 is terug waar die thuishoort, namelijk bij VVOG 6. In een rechtstreeks duel met Hierden 7 om de koppositie trokken de Harderwijkers aan het langste eind. Na een 0-2 voorsprong bij rust door doelpunten van Martijn van Steenis en Lars Jansen, kwam Hierden kort na rust razendsnel op 2-2. In de slotfase trok VVOG de overwinning naar zich toe, via doelpunten van Jorik Schmidt en Lennard Voogd.

In aanloop na deze kraker kende VVOG 6 veel personele problemen. Door blessures van Christian Schmidt, Jens van Reenen, Jasper van Ginkel en Elco Voogd ontbraken al de nodige namen en ook Jan Heemskerk moest verstek laten gaan door verplichtingen op zijn werk. Met 11 man werd er doos afgereisd naar Hierden, maar gelukkig kon Elco eventueel bij nood invallen. Na een stortregen met zelfs hagel en een beetje onweer kon er om 14.30 uur afgetrapt worden. Gelukkig had VV Hierden dit duel op waarde geschat en gepositioneerd op het kunstgras, zodat er ondanks bizarre weersomstandigheden het publiek vermaakt kon gaan worden.

En of dat publiek vermaakt werd. Nadat beide ploegen aan het begin van de wedstrijd wat hadden afgetast ontpopte het duel in een soort schouwspel waarbij VV Hierden van achteruit probeerde op te bouwen en VVOG dat tactisch probeerde te verstoren. Dat lukte aardig want van Hierden kwam nauwelijks gevaarlijk voor het doel van de terugkeerde doelman Jasper Bosch, die een uitstapje naar het 4e heeft gebruikt om zijn conditie op peil te houden voor de strijd om het kampioenschap met het 6e. Na een minuut of tien kreeg VVOG ook kansen. Lennard kopte een bal richting de hoek maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman, wat resulteerde in een hoekschop. Zoals gebruikelijk verzamelen dan de gebruikelijke kopspecialisten zich in de zestien en mensen die niks te zoeken hebben (meestal naar eigen inzicht) blijven ver uit de zestien weg.

Dat zorgde er voor dat bijvoorbeeld linksback Martijn op een metertje of 35-40 van het vijandelijke doel van het uitzicht stond te genieten toen de corner werd afgeslagen en de bal recht op zijn voeten afrolde. Wat volgde was een voltreffer met buitenkant voet die strak in de kruising, buiten het bereik van de keeper vloog. Met deze wereldgoal zette de linksback de gasten op een knappe 0-1 voorsprong. De voorsprong zorgde voor nog meer zelfvertrouwen aan de kant van “De Groenen”. Niet lang na de 0-1 kwam VVOG ook op 0-2. Een aanval via de linkerkant waar Guido Munk zijn rentree maakte na een slepende blessure aan zijn grote teen, ging dwars door het centrum van Hierden. Guido bracht 1-op-1 met de keeper Lars in stelling die simpel kon binnenschuiven. 0-2 in een rechtstreeks duel met de koploper op bezoek bij de koploper het kon niet beter.

Of toch wel? Want op slag van rust stond VV Hierden even niet op te letten toen Lennard snel een inworp nam en Jorik de bal tussen twee tegenstanders mee kon nemen de zestien in. In een split-second besloot de middenvelder de bal over de uitkomende doelman te wippen, maar zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal vallen. Wietse van de Scheur probeerde met een uiterste krachtinspanning de bal nog binnen te werken maar kwam net te laat om de marge naar drie doelpunten te brengen. Kort na deze grote kans floot de scheidsrechter voor de rust. In de rust werd even snel geanalyseerd welke dingen lekker liepen en welke dingen er beter konden. Er werd ook een waarschuwing afgegeven, want Hierden zou zeker fel en sterk uit de kleedkamer komen en een gewaarschuwd mens telt voor twee zou je denken.

Zou je denken, maar kort na rust werd de voorsprong al gehalveerd. Bij een corner vocht Thijs van Reenen een duel uit met de geslepen spits van Hierden die over een gezonde dosis winnaarsmentaliteit beschikt. Met alle trucjes vanuit het profvoetbal wist de spits een penalty te ontlokken bij de scheidsrechter. Normaal zou je hierbij gelijk denken aan het begrip “thuisfluiter” maar gezien het feit dat de scheidsrechter verder uitstekend heeft gefloten, houden wij het er op dat hij dit moment even verkeerd heeft gezien. Jasper B. dook naar de verkeerde hoek en de strafschop werd benut, de wedstrijd was weer helemaal open en spannend.

Die spanning werd nog groter toen ongeveer tien minuten na de aansluitingstreffer ook de 2-2 op het scorebord werd gebracht door Hierden. Even een moment van onoplettendheid achterin bood een Hierdenaar gelegenheid om tussen een aantal spelers uit te halen. De bal werd ook nog licht getoucheerd door een been, waardoor Jasper B. helemaal niks meer kon ondernemen om het schot te stoppen, een fikse teleurstelling na een 0-2 voorsprong bij de rust. VVOG moest nu alle zeilen bij zetten om in elk geval niet te verliezen. Dat klinkt natuurlijk niet echt aanvallend, maar het was wel realistisch zeker omdat Hierden doorlopend kon wisselen en bij VVOG met 11 man sterk, de krachten langzaam wegvloeiden.

In de fase na de 2-2 was Hierden dan ook echt de bovenliggende partij en hoewel het niet echt hele grote kansen kreeg, kon het wel een paar keer de bal in het vangnet schieten. VVOG probeerde met wat positiewisselingen langzaam de grip op de wedstrijd terug te krijgen. Via een spaarzame counter snelde Lars ervandoor. Hij werd echter wat te ver naar de buitenkant gedreven en zag zijn schot over de goal vliegen. De aanwezige toeschouwers beten hem sarcastisch toe dat hij nog circa 15 minuten had om deze “fout” goed te maken. Dat gebeurde uiteindelijk ook. Een fantastische bal van achteruit was het startsein voor Lars om zijn benen in de welbekende turbo te zetten. Twee verdedigers van Hierden werden er uitgelopen en de uitkomende doelman was te laat om te voorkomen dat de rechtermiddenvelder de bal breed kon schuiven om binnen te werken voor een leeg doel. Dat binnen werken werd door Jorik gedaan die daarmee grote vreugde op het veld en langs de zijlijn veroorzaakte.

De nieuwe voorsprong zorgde ook voor nieuwe energie bij de spelers die tegen het punt van afhaken aanzaten. Er werden nog twee vrije trappen weggeven rond de zestien, maar beide ballen vlogen zonder gevaar in het vangnet. In de aller laatste minuut verdiende VVOG nog een corner. Jeffrey Lenting slingerde de bal strak voor de goal waar Lennard onhoudbaar de bal achter de doelman wist te koppen. De spits trok daarmee de wedstrijd en 3 punten definitief over de streep. Jeffrey bekroonde met deze assist zijn 100e optreden in het vriendenteam en nadat de scheidsrechter had afgefloten konden de handen worden geschut en de armen in de lucht worden gestoken, de koppositie werd heroverd.

In de nieuwe stand is het sterke SDC Putten 12 nu de naaste belager van VVOG 6 geworden, zij hebben eveneens 7 wedstrijden gespeeld en staan 1 punt achter. VV Hierden dat 8 wedstrijden heeft gespeeld, heeft nu 2 punten minder. Het doelsaldo van VVOG (+14) is in elk geval veel beter dan beide concurrent (+5). Komende zaterdag speelt VVOG 6 een thuiswedstrijd tegen Batavia 6. Taak aan VVOG om deze mooie overwinning een goed gevolg te geven!

Opstelling

Jasper Bosch, Ewout van der Breggen, Marcel de Weerd, Thijs van Reenen, Martijn van Steenis, Lars Jansen, Wietse van de Scheur, Jorik Schmidt, Guido Munk, Jeffrey Lenting en Lennard Voogd

Scoreverloop

0-1 Martijn van Steenis (Wereldgoal)
0-2 Lars Jansen (Guido Munk)
1-2 VV Hierden 7
2-2 VV Hierden 7
2-3 Jorik Schmidt (Lars Jansen)
2-4 Lennard Voogd (Jeffrey Lenting)

Locatie

Sportpark Mheenzicht
Dorpshuisweg 9-a
3849 BL Hierden

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.