Competitie
Datum Zaterdag 07-10-2017
Aanvang 12:30
Wedstrijdnummer 61470
Veld 2
Scheidsrechter B.A. (Ben) Bruins

9 uit 3 voor VVOG 6

VVOG 6 heeft de goede reeks met overwinningen voorgezet, door ook van DVS´33 11 te winnen. Op Sportpark de Strokel werd er met 4-3 gewonnen, een nipte maar verdiende overwinning. De zege kwam tot stand na een 0-1 achterstand, die door doelpunten van Lennard Voogd en Jan Heemskerk werd omgebogen tot een 2-1 voorsprong bij rust. Na de rust kwam DVS´33 terug in de wedstrijd maar dankzij nog twee doelpunten van Lennard werd de marge uitgebreid na 4-2. DVS´33 scoorde twee minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer maar deze kwam te laat voor een serieus slotoffensief.

Beide teams hadden elkaar al in de groepsfase van de beker ontmoet, dat was de allereerst wedstrijd van het seizoen. DVS trok toen met een 3-0 overwinning aan het langste eind en dus was VVOG gewaarschuwd. Herinneringen aan deze wedstrijd werden voorafgaand in de kleedkamer nog even opgehaald. Met name de manier waarop er in die wedstrijd doelpunten werd weggeven kreeg de aandacht. Vandaag moest alles anders zijn want als je koploper bent, dan heb je de verplichting om jezelf te laten zien. VVOG begon echter veel te onrustig en afwachtend aan de wedstrijd. Organisatorisch stond het niet goed op het middenveld en in de voorhoede waardoor DVS het geliefde balbezit koesterde en kon opbouwen naar voren.

Dat leidde ook al snel tot de 0-1 toen de technisch begaafde spits van DVS, tussen de twee centrale verdedigers Chris Schmidt en Marcel de Weerd ruimte vond en doelman Elco Voogd verschalkte. De vroege achterstand was een domper voor VVOG dat een antwoord moest gaan zoeken op het spel van DVS. Aan de zijde van de thuisploeg duurde het zeker een minuut of twintig voor het langzaam de controle over de wedstrijd kreeg. De gasten kregen uit een vrije trap nog weel goede mogelijkheid voor een extra doelpunt maar de bal verdween in het vangnet.

Na een minuut of twintig kreeg VVOG het betere van het spel. DVS werd goed vastgezet op de eigen helft en kreeg maar weinig ballen naar de voorhoede. De middenvelders zochten veelvuldig de ruimte op de flanken waardoor de organisatie bij DVS begon te wankelen. Een corner van Lars Jansen bracht de stand weer in evenwicht. Lennard ging weer door waar hij de afgelopen wedstrijd mee was geëindigd, namelijk doelpunten maken. De bal viel voor zijn voeten langs alles en iedereen en werd hard binnengeschoten. Na de gelijkmaker hield VVOG het gas erop, er kwamen meerdere kansen voor o.a. Wietse van de Scheur en Jan Heemskerk.

 

Jan maakte uiteindelijk voor de rust nog de 2-1. Wietse had in de zestien tegenstanders om hem heen maar kon ondanks de drukte wel een schot produceren. De doelman van DVS kon deze inzet tegenhouden maar moest wel een rebound toestaan. De bal rolde precies voor de voeten van de linkermiddenvelders die verwoestend uithaalde en VVOG op voorspong zette.

In de rust werd Jorik Schmidt gewisseld voor Mees van Zeijst. De extra energie op het middenveld kon goed worden gebruikt maar ondanks het veldoverwicht kwam DVS zomaar terug in de wedstrijd. Een slecht uitgevoerde buitenspelval achterin gaf een Ermeloer vrije doorgang. De snelle gelijkmaker bracht VVOG niet in verwarring. De bal werd goed rond gespeeld, Lars werd veelvuldig de diepte ingestuurd en dat zorgde voor veel problemen achterin bij de gasten. Zo´n diepe bal op Lars leidde ook de 3-2 in. Lars ging langs de rechterzijde richting de achterlijn en legde de bal terug op de diepgaande Jeffrey Lenting. De middenvelder nam de bal mee achter het standbeen en zette daarmee een verdediger en de keeper op het verkeerde been. Vervolgens legde hij de bal breed op de compleet vrijstaande Lennard die als een echte goaltjesdief de bal simpel kon binnen schieten.

Daarna volgde een fase met talloze kansen en mogelijkheden en al heel snel de 4-2. Wederom ging Lars op rechts door, dit keer kwam Lennard na de eerste paal die de harde lage voorzet in de verre hoek deponeerde. De keeper was kansloos en het betekende de 3e hattrick op rij voor de spits in deze competitie. De beste kansen waren daarna voor de thuisploeg. Met name Jordy Brand en Lars hadden met de nodige scherpte nog wat extra´s kunnen betekenen voor het doelsaldo. De grootste kans was echter nog voor Mees die na een combinatie in de zestien met Wietse zijn schot op de lat uit elkaar zag spatten.

Vlak voor tijd viel er aan de andere kant nog wel een doelpunt. Jeffrey veroverde de bal op het middenveld wilde de bal terugspelen naar de achterhoede maar werd aan zijn schouder onderuit getrokken. De dienstdoende scheidsrechter zag er geen overtreding in en het hele veld lag open voor de tegenstander die dwars door het centrum gingen en van dit buitenkansje gebruik maakten. In het restant zag Jeffrey nog kans om een afgeslagen corner richting de verre hoek te schieten maar de bal miste net te weinig richting om nog binnen te vallen en niet lang daarna werd er afgefloten.

Dit betekende alweer de derde competitie overwinning op rij en daarmee is VVOG 6 voortvarend begonnen aan het nieuwe seizoen. Volgende week gaat de koploper op bezoek bij DVS, maar dan tegen het 13e elftal van de aartsrivaal en dan, zoals u weet beginnen wij gewoon weer bij 0-0.

Opstelling

Elco Voogd, Ewout van der Breggen, Christian Schmidt, Marcel de Weerd, Thijs van Reenen, Wietse Van de Scheur, Jorik Schmidt, Lars Jansen, Jeffrey Lenting, Jan Heemskerk en Lennard Voogd

Wissels: Jordy Brand en Mees van Zeijts

Scoreverloop

0-1 DVS´33 11
1-1 Lennard (Lars)
2-1 Jan (Wietse
2-2 DVS´33 11
3-2 Lennard (Jeffrey)
4-2 Lennard (Lars)
4-3 DVS´33 11