Competitie
Datum Zaterdag 30-09-2017
Aanvang 12:30
Wedstrijdnummer 58462
Veld 6
Scheidsrechter O. (Olaf) Stuurman

VVOG 6 wervelt langs SV Lelystad 5

VVOG 6 heeft ook haar tweede competitiewedstrijd gewonnen. Na de midweekse 3-5 overwinning in Lelystad tegen Unicum, moesten ook de Lelystedelingen van SVL eraan geloven. Met klinkende cijfers, 8-2 gingen de mannen van VVOG wervelend langs de verbouwereerde opponent. In de eerste helft kon SVL nog wel meekomen. Het kwam na doelpunten van Wietse van der Scheur en Lennard Voogd terug op 2-1, kreeg zelfs kansen op de gelijkmaker maar vlak voor rust bracht Jeffrey Lenting de marge terug tot twee. Na de rust was het één richtingsverkeer en liep VVOG via wederom Wietse, Jeffrey, tweemaal Lennard en éénmaal Lars Jansen uit tot 8-2.

VVOG kwam weer razendsnel uit de startblokken. De weggeven ruimte achter de linksback betekende vrij hardlopen voor Lars die in de zestien Wietse bediende. De middenvelder, deels herstelt van griepklachten behield de rust voor de goal en tekende voor de voorsprong. VVOG liet zich wat zakken en wachtte op fouten van SVL. Die fouten waren misschien niet eens direct zichtbaar bij balbezit, het voetbal was best aardig maar op het moment dat SVL de bal verloor, had het geen antwoord op de omschakeling van de thuisploeg. Dat leidde ook tot de 2-0 voorsprong. Bijna identiek aan de 1-0 assisteerde Lars de in top vorm verkerende Lennard voor de 2-0.

Daarna kwam VVOG wat in de problemen, met name omdat het in balbezit te slordig was. Te lang wachten met doorspelen van de bal, te vaak de bal verliezen door het overzicht kwijt te raken. Hoewel SVL nog niet eens heel gevaarlijk was kwam het wel terug in de wedstrijd. Christian Schmidt schatte een verre inworp verkeerd in en doelman Rogier Tielenburg was ook te laat, waardoor een speler van SVL kon profiteren. Na de 2-1 kreeg SVL ook nog een levensgrote kans op de gelijkmaker. Na gevaarlijke spel van Jorik Schmidt in de zestien wees de scheidsrechter eerst na de stip. VVOG protesteerde terecht tegen de gegeven penalty en SVL kreeg een indirecte vrije trap toegewezen. Deze werd door Jorik rakelings over zijn eigen doel geschoten. Vlak voor rust schakelde VVOG nog één keer razendsnel om. Lars ging weer op rechts door, Lennard was in de zestien te vinden en vanaf het middenveld sloot Jeffrey bij. Laatstgenoemde ontving de bal op een presenteerblaadje en schoof de bal buiten het bereik van de keeper in de verre hoek.

In de rust moesten Christian en Jens van Reenen zich laten vervangen met pijntjes. Martijn van Steenis en Marcel de Weerd kwamen voor hen in het veld. Daar werd VVOG allesbehalve slechter van. Lars kopte kort na rust een bal door op Wietse die dwars door de verdediging liep en de bal hard en hoog in de korte hoek schoot. 4-1, wedstrijd toch wel gespeeld. Niet lang daarna onderstreepte Lars zijn rol als assistkoning nog eens door ook de 5e goal voor te bereiden. Hij legde de bal terug op Jeffrey die de uitkomende keeper met een lage schuiver door zijn benen verschalkte. Na de 5-1, viel de 5-2 uit de rebound na een gekeerde vrije trap. VVOG kwam op dat moment ook nog eens met tien man te staan na een gele kaart van Thijs van Reenen voor shirtje trekken.
 

Na de gele kaart van Thijs begin Jorik kort daarop een identieke overtreding en mocht ook tien minuten op de strafbank. Maar ook met 9 man kwam VVOG wonderbaarlijk genoeg niet in de problemen. Sterker nog, uit een hoekschop kon Jeffrey uitverdedigen en Lars de diepte insturen, de razendsnelle rechtermiddenvelder stond dit keer zelf aan het eind van een aanval en schoot beheerst de 6-2 op het scorebord. De 7-2 kwam na een goede actie van Jan Heemskerk tot stand die vanaf links de bal zo hoog voorgaf dat de keeper moeite had de bal te verwerken en het intikken voor Lennard een koud kunstje was.

De aanvaller kreeg in de laatste minuut op aangeven van Jeffrey nog de kans om zijn 2e hattrick in vier dagen tijd te voltooien. Hij wachtte even met afronden, maar uiteindelijk werd de 8-2 eindstand op het scorebord gezet. Na 2 competitieronden is de 1e plek op de ranglijst ingenomen en wellicht kan er dit seizoen iets moois ontstaan. In elk geval begint volgende week, hoe cliché het ook klinkt de wedstrijd gewoon weer bij 0-0 en zullen de mannen van VVOG 6 scherp moeten zijn om opnieuw resultaat te halen. Er wordt 7 oktober afgetrapt om 12.30 uur tegen DVS´33 11. In de beker werd er nog met 3-0 verloren van dit elftal.

Opstelling

Rogier Tielenburg, Ewout van der Breggen, Christian Schmidt, Jens van Reenen, Thijs van Reenen, Wietse van der Scheur, Jorik Schmidt, Lars Jansen, Jeffrey Lenting, Jan Heemskerk en Lennard Voogd

Wissels: Marcel de Weerd en Martijn van Steenis

Scoreverloop

1-0 Wietse (Lars)
2-0 Lennard (Lars)
2-1 SVL 5
3-1 Jeffrey (Lars)
4-1 Wietse (Lars)
5-1 Jeffrey (Lars)
5-2 SVL
6-2 Lars (Jeffrey)
7-2 Lennard (Jan)
8-2 Lennard (Jeffrey)