Competitie
Datum Zaterdag 14-04-2018
Aanvang 10:45
Wedstrijdnummer 84879
Veld 4
Scheidsrechter L. (Leon) Groenhuijsen

VVOG JO13-1 verliest nipt van aanstaande kampioen in de 3e divisie Excelsior’31!!!

Harderwijk, 14 april 2018

Uw verslaggever Laurens Labots

In de eerste wedstrijd van het seizoen was het welkom in de 3e divisie. In deze wedstrijd uit tegen Excelsior waren we kansloos, een 4-0 nederlaag voor de groen-witten. Dus dit was een mooie graadmeter van hoe de jongens van VVOG zich ontwikkelt hebben tijdens het huidige seizoen. Toch wel de wedstrijd van het seizoen, met zelfs nog een kleine kans op eventueel een kampioenschap. Zou het dan toch?

 

Vanuit de eerste wedstrijd wisten we dat Excelsior een voetballende ploeg heeft en graag vooruit wil voetballen. Precies zoals VVOG het dit seizoen naar behoren weet te doen. De trainers heten toevallig ook allebei Laurens (Lourens trainer Excelsior), zou het daardoor komen? ;) Omdat ik het hele jaar contact met de trainer van Excelsior heb gehad, met het uitwisselen van informatie. Waren we de hele week aan het appen over de wedstrijd. Ik merkte dat Excelsior toch wel angst voor ons had, wat uit de wedstrijd ook wel zou blijken. We staan niet voor niets op de derde plaats bij ons debuut in de 3e divisie.

 

Met de bespreking in de buitenlucht omdat de kleedkamers dubbel bezet zijn, en de warming up op 1 helft van het hoofdveld, is de voorbereiding verre van ideaal. Waarbij opgemerkt werd door de trainer dat hij excelsior het kampioenschap gunt, maar vandaag de tegenstander helemaal niets gunt. Maar VVOG was er klaar voor.

 

Vanaf de aftrap gas geven en na 65 minuten hopelijk met de 3 punten de kleedkamer ingaan. De wedstrijd begon om 10.45 uur. VVOG starten zeer fel en gretig en fanatiek, hiermee wist Excelsior zich geen raad. Het eerste kwartier was duidelijk voor ons, met een paar kansjes en schoten, maakte we het de tegenstander lastig. Het 2e kwartier van de 1e helft werd Excelsior sterker en creëerde het ook een paar kansen en schoten. Deze werden door de verdediging en keeper Reza onschadelijk gemaakt. In vaktermen stond het als een huis. In de rust de gebruikelijke wisselingen want we zijn en blijven aan het opleiden en daar horen speelminuten bij. Na de bespreking van de trainer allemaal weer scherp het veld op. Enes gaf keurig aan dat hij teveel last had van zijn lies en dus niet kon invallen. Grote klasse omdat in deze wedstrijd aan te geven!!

 

Dat deed Excelsior ook zeker, het is gewoon de beste tegenstander en voetballende ploeg van de afdeling. Hopelijk wordt dat voor hun ook beloond met het kampioenschap. Ze bleven voetballen, waarbij VVOG het met een flinke goede dosis vechtlust, karakter en inzet moest doen om het tot een goed eind te brengen. Reza pakte nog een mooie 1 op 1. Van ons kwam er in de 2e helft weinig tot geen gevaar. Een schot van afstand of corner dat was het wat we konden brengen. Wat zeker geen schande is tegen deze tegenstander. Zouden we een punt over de streep kunnen trekken….??

Het einde van de wedstrijd naderde, van beide kanten sloeg de vermoeidheid door het schoolvoetbal wel toe. (Ook Excelsior had het jaarlijkse schoolvoetbal toernooi in de benen). Dan in blessuretijd een corner tegen. De trainer zegt altijd let op, scherp blijven tot de scheidsrechter affluit. Maar we waren even 20 seconden niet scherp en helaas voor ons, maakte Excelsior vanuit deze corner de winnende goal. Achteraf moet ik eerlijk toegeven dat het een mooie goal was, alleen was dat tijdens en net na de wedstrijd wat moeilijk.. Al ligt Rijssen wat dichterbij Duitsland, zo in de laatste minuut verliezen is heel zuur!!!

 

Maar wat hebben we keihard gewerkt en geknokt. Gevochten als leeuwen, maar helaas net niet beloond. Wat mij als trainer trots maakt, is de ontwikkeling van de spelers dit seizoen. Van kansloos in de heenwedstrijd, naar net geen punt in de thuiswedstrijd. Tuurlijk was de tegenstander over de gehele wedstrijd gezien (iets) de betere, maar het verschil was niet zo groot meer. Daar heb ik na de wedstrijd en bij deze nog is gezegd tegen de spelers. Super trots op jullie, want wat jullie presteren, en we gaan voor de 3e plek, is geschiedenis schrijven binnen VVOG. Nog 4 wedstrijden volhouden en we kunnen over 10 jaar praten, als jullie in het 1e spelen, na de wedstrijd, wat voor mooi seizoen we in 2017-2018 gehad hebben!!!

Opstelling

Opstelling:

1e helft
Reza
Ruben-Jasper ©-Bram-Mark
Binc-Engin-Kenzo
Marijn-Daan-Simeon
Wissels: Gino-Bengt-Enes-Tim en Rick
JO-13-2: Maurits

2e helft
Reza
Tim-Jasper ©-Bram-Mark
Engin (40 min Binc)-Kenzo (50 min Ruben)-Bengt
Rick-Daan-Gino
Wissels: Binc-Simeon-Enes-Ruben en Marijn

Scoreverloop

62 min. 0-1