Competitie
Datum Zaterdag 01-12-2018
Aanvang 08:30
Wedstrijdnummer 67980
Veld 4A
Scheidsrechter Afgeschermd

Mee blijven doen voor het kampioenschap of afhaken?

Vandaag staat de wedstrijd tegen Zwart - Wit '63 op het programma. De hele week is er al uitgekeken naar deze wedstrijd. Bij verlies wordt kampioen worden erg lastig en bij winst is het kampioenschap heel dicht bij. De stand voor deze wedstrijd is als volgt:

 1. Zwart Wit '63 Jo11-1  8 gespeeld  22 punten                                                                           2. VVOG Jo11-1             7 gespeeld  21 punten                                                                         3. Hulshorst Jo11-1        8 gespeeld 19 punten                                                                         4. VV Hierden jo11-1      7 gespeeld 15 punten

Deze 4 ploegen strijden nog mee om het kampioenschap. Hierden heeft deze speelronde verloren van 't harde jo11-1 en is dus afgehaakt voor het kampioenschap en Hulshorst heeft gewonnen van VSCO jo11-1, maar het aller belangrijkste is dat we vandaag zelf zouden winnen. 

Tijdens de voorbereiding op de wedstrijd gaven sommige al aan een beetje gespannen te zijn ,maar vooral dat iedereen er veel zin in had! Naast dat het een belangrijke wedstrijd  voor de stand is willen we natuurlijk ook gewoon van Zwart Wit winnen! 

De wedstrijd saat op het punt om te beginnen en nu moet het echt gaan gebeuren. Langs de kant sttaat veel publiek, beide teams waren er klaar voor en de omstandigheden waren goed. De scheids fluit voor het begin en Zwart Wit klapt er gelijk op. We worden achter uit gedrukt en Zwart Wit krijgt de eerste kansjes. Ze werden een paar keer gevaarlijk van uit een lange bal en van uit een corner maar achter in stond het goed. Zwart Wit weet gelukkig voor ons niet te scoren. In de 5e minuut komen we goed door via de linker kant en koen stuurt Julian in de diepte. Hij komt oog in oog te staan met de keeper, maar de keeper kan in eerste instanstie de bal keren. Gelukkig staat Jesse goed op te letten en kan de rebound zo inschuiven. Eigenlijk was dit onze eerste echte kans en dat was gelijk een goal. Een goede opsteker voor ons en dat kwam ook ten goede van ons spel. We komen wat meer aan de bal en we krijgen wat meer kansen. Het gaat een beetje gelijk op in de eerste helft en het spel speelt zich vooral af op het middenveld. Zwart Wit speelt veel de lange bal en wij winnen de duels maar komen er niet echt door heen. 5 minuten voor rust krijgt Zwart Wit een corner en van uit die corner kunnen wij counteren. Ricardo wordt de diepte in gestuurd en kan afronden. 2-0! Dat is ook de stand waarme we gaan rusten.

In de rust wordt er aangegeven dat we er nog niet zijn en dat we wel wat meer lef mogen tonen. Zowel in balbezit als met de duels. Helaas scoort Zwart Wit 6 minuten na rust de aansluitingstreffer. We staan aanvallend en Zwart Wit kan er uit komen met een mannetje meer. Ze spelen dit goed uit en Tycho word gepasseerd. Gelukkig scoren we nog geen 3 minuten later de 3-1! Lieke werkt de bal in de goal vanuit een  gevaarlijk corner. We gaan steeds beter voetballen in de tweede helft en scoren we de 4-1 door een prachtige aanval! Jesse steekt Koen weg via de zijkant die een puntgave voorzet geeft op het hoofd van Lieke die haar 2e goal inkopt! Zwart Wit geeft niet op een blijft door knokken en de wedstrijd blijft ongekend spannend. 5 minuten na de 4-1 scoort Zwart Wit de 4-2 en komt de spanning nog meer terug in de wedstrijd, maar nog binnen een minuut scoort Lieke alweer de 5-2 en door de deze goal leek Zwart Wit een beetje gebroken. Het geloof leek bij hun weg te ebben en het spel speelde zich nu vooral af op de helft van Zwart Wit. We creëerde veel kansen en in de 53e beloonde we het eindelijke met een goal. Julian geeft de bal perfect mee op ricardo die hem langs de keeper kan schuiven. 6-2 tegen voor tegen de nummer 1 wie had dat voor deze wedstrijd gedacht, maar het is nog niet afgelopen. In de laatste 5 minuten krijgen we kansen op kans. Ricardo scoort van afstand de 7-2 en Levi pikt ook nog een doelpuntje mee door een blunder van de keeper van Zwart Wit en zo eindigt de wedstrijd op 8-2! Een uitstekend resulstaat en vooral een geweldige team prestatie! We passeren Zwart Wit op de ranglijst en kunnen volgende week het kampioenschap binnen halen in de uitwedstrijd tegen Hulshorst.

Supporters weer bedankt voor de steun en op naar volgende week!

 

Casper Krop

Opstelling

Doel; Tycho
Verdediging: Reinoud Cagri
Middenveld: Lisa Jesse Levi
Aanval: Ricardo Julian

Wissel:
- Lieke
- Koen

Scoreverloop

5' 1-0 Jesse\
25' 2-0 Ricardo
36' 2-1 Zwart Wit
39' 3-1 Lieke
43' 4-1 Lieke
48' 4-2 Zwart Wit
49' 5-2 Lieke
53' 6-2 Julian
54' 7-2 Ricardo
57' 8-2 Levi