Competitie
Datum Zaterdag 13-10-2018
Aanvang 08:30
Wedstrijdnummer 67977
Veld 4A
Scheidsrechter Speler JO17-3

Blijven we ongeslagen?

Vandaag staat de wedstrijd tegen Zeewolde jo11-2 op het programma. Zeewolde heeft hun eerste wedstrijd met 4-3 gewonnen van Urk en vorige week hebben ze met 9-1 verloren van Hierden dus ze zullen vandaag wel gebrand zijn om wat recht te zetten na vorige week.

Op deze na zomerse dag onder perfecte voetbal omstandigheden wordt er afgetrapt op de strokel. De wedstrijd begint rommelig. Beide teams zijn niet nauwkeurig in de passing wat leid tot veel balverlies. Ondanks dat we niet goed voetballen komen we na 5 minuten toch op een 1-0 voorsprong door een goed schot van Koen die tussen iedereen door gaat. In de 13e minuut komen we op een 2-0 voorsprong door Lisa die van ongeveer 15 meter uithaalt. De bal vliegt prachtig in de linker boven hoek. Na de 2-0 staan we nog een beetje na te genieten van de goal en nog geen minuut later scoort Zeewolde de 2-1 door een lange bal die verkeerd word ingeschat waardoor de aanvaller van Zeewolde in z'n eentje op de goal af gaat om de bal vervolgens keurig binnen te schieten. We zijneen beetje van slag en Zeewolde krijgt wat meer kansen. 2 minuten na de 2-1 komt Zeewolde zelfs op gelijke hoogte doordat we niet meelopen met de tegenstander. De aanvaller staat vogel vrij voor de goal en kan de bal zo intikken. Zeewolde blijft wat gevaarlijker dan wij maar uit het niets komen we op een 3-2 voorsprong. De bal raakt in de kluts voor de goal van Zeewolde en komt dan voor de voeten van Julian die de bal tegen de touwen aanschiet. De wedstrijd gaat na de goal weer wat gelijk op. We komen bijna op een 4-2 voorsprong maar het schot van Julian gaat helaas op de paal. De scheids fluit en we gaan de rust in met een 3-2 voorsprong maar het moet echt beter in de tweede helft als we willen winnen van Zeewolde.

Na de rust schieten we gelijk goed uit de start blokken doordat Lieke in de 31 minuut de 4-2 scoort na een lange bal van Cagri. We gaan al wat beter voetballen wat ook resulteert in kansen. Zo schiet Jesse van 20 meter op goal maar de keeper kan hem net uit de kruising halen. Een paar minuten later krijgt Lisa de kans om te scoren maar kan de keeper de bal tegen houden. Julian krijgt nog een rebound maar er zit weer iemand tussen het schot.. De bal valt dan voor de voeten van Levi die hem voor open goal kan intikken maar hij schuift hem langs de verkeerde kant van de paal. In het laatse kwartier spelen we bijna alleen maar op de helft van Zeewolde. We zetten goed druk en ze komen er bijna niet meer uit. Lieke onderschept de bal en geeft een goede pass op Ricardo die de bal langs de keeper schiet. Na de 5-2 volgt ook snel de 6-2. De keeper van Zeewolde maakt een foutje en Julian profiteert daar goed van en schiet de 6-2 binnen. In de laatse minuten schiet Lieke de 7-2 er in na een een goede pass van Ricardo.

De scheids fluit af en we blijven ongeslagen! een verdiende overwinningen op basis van de kansen. Aan de bal moet het wel beter de volgende keer, want dan staat de topper tegen Hierden o11-1 op het programma. Hierden is ook nog ongeslagen en heeft alles nog dik gewonnen dus dat word een leuke pot, maar we kunnen nog 2 weken genieten van de koppositie, want aanstaande zaterdag zijn we vrij.

Met sportieve groet,

Casper Krop

 

Opstelling

doel: Tycho
Verdediging: Reinoud Cagri
Middenveld: Lisa Jesse Koen
Aanval: Lieke Ricardo