Competitie
Datum Zaterdag 29-09-2018
Aanvang 08:30
Wedstrijdnummer 67976
Veld 4A
Scheidsrechter Afgeschermd

VVOG JO11-1 - URK JO11-2

Zaterdag 29 september:  VVOG Jo11-1 - URK Jo11-2 aftrap 8:30

 

Vandaag staat onze 1e thuis wedstrijd van de competitie op het programma. Vorige week zijn we de competitie gestart met een goede 6-2 overwinning uit bij nunspeet o11-1. Vandaag spelen we tegen Urk jo11-1. Urk heeft vorige week met 3-4 verloren van Zeewolde dus die willen vandaag vast wat recht zetten. Urk is altijd een lastige tegenstander die altijd vol in de strijd gaat en hard werkt dus we kunnen onze borst nat maken.

 

Nadat we allemaal op de foto zijn geweest voor de site en we de warming up hebben gedaan zijn we klaar voor de wedstrijd. Aan de kant staan weer veel ouders die ons vandaag in de vroege ochtend komen aanmoedigen naar de overwinning. Iedereen lijkt scherp en we beginnen met een goed gevoel aan de wedstrijd.

Het fluitsignaal van de jonge scheidsrechter klinkt en we zijn van start. We beginnen goed aan de wedstrijd, spelen de bal goed over en krijgen redelijk wat kansen alleen we zijn nog niet echt scherp voor de goal. We spelen veelal op de helft van de tegenstander alleen als we dan slordig worden door een te slappe pass of te veel lopen met de bal komt Urk er met een counter paar keer gevaarlijk uit. De counters worden goed verdedigd door Cagri en Reinoud die er vaak goed tussen zitten. Na een minuut of 7 spelen krijgt Jesse de bal op het middenveld en loopt richting de goal van de tegenstander. Hij ziet de keeper iets voor de goal staan en besluit van een meter of 20 uit te halen en de bal vliegt er geweldig in! 1-0! Nadat we op 1-0 voorsprong zijn gekomen gaan we wat slordiger voetballen en gaan we wat meer mee in het spel van Urk. Urk wordt in deze fase van de wedstrijd ook gevaarlijker. Urk krijgt een aantal kansen en krijgt een corner. De corner word weg gewerkt en wij komen er snel uit met Lieke, Jesse en Ricardo. De laaste genoemde maakt de aanval goed af en we komen op een 2-0 voorsprong! We zijn nog steeds de betere partij alleen we moeten wat nauwkeuriger zijn aan de bal en scherp blijven op de counters van Urk. Dit word ook aangegeven in de time out van de eerste helft. Lisa komt er in voor Julian op rechtshalf en koen komt er in voor Reinoud in de verdediging.We blijven wel goed van achter uit opbouwen alleen zodra we op de helft van de tegenstander komen worden we slordig en daardoor geven we Urk vaak de kans om er uit te komen wat veel gevaarlijke momenten veroorzaakt. Gelukkig staat Cagri geweldig te verdedigen vandaag waardoor het 2-0 blijft. De jonge scheids die nog niet alle nieuwe regeltjes kende en weifelend floot veroorzaakte een hele onduidelijke situatie. We beginnen aan een aanval over links en Lieke gaat bij de achterlijn langs haar tegenstander. Sommige spelers denken dat de bal uit is waardoor ze zich omdraaien en weer op hun positie willen gaan staan,maar Lieke geeft de bal nog wel voor en de keeper die volgens mij ook dacht dat de bal uit was kan half reageren een laat de bal los waardoor Ricardo de bal kan intikken. telt hij nou wel of niet? De scheids blijft onduidelijk en de keeper neemt de bal uit. Nog 2-0 dus dachten wij langs de kant, maar de scheids heeft de goal blijkbaar wel opgeschreven. Hier komen wij achter nadat een speler geblesseerd raakt en Mees voor verzorging het veld in moet en ziet dat het wel 3-0 staat! Het is bijna rust maar Urk komt er nog een keer uit. De speler van Urk loopt weg uit de rug van onze verdediging en komt in een 1 tegen 1 met Tycho die de bal helaas niet meer kan keren en gaan we de rust in met een 3-1 stand.

In de rust geven we nogmaals aan dat we niet moeten meegaan in het spel van Urk en dat we veel geconcentreerder moeten zijn aan de bal met name op de helft van de tegenstander.

Reinoud komt er in voor Levi en Julian komt er in voor Jesse. Ricardo gaat op het middenveld spelen en Julian komt in de aanval.

De tweede helft is matig van beide partijen. We zijn slordig aan de bal en tot heel veel kansen komen wij niet meer. Urk daarin tegen krijgt nog wel een aantal goede kansen, maar steeds is Cagri weer een sta in de weg voor de aanvallers van Urk. Tycho kan ook nog een paar keer goed redden. Gelukkig weet Urk niet te scoren en ga we na de time out het laatste kwartier in en gaan we proberen om deze overwinning binnen te slepen. Jesse komt er in voor Lieke en Levi komt er in voor Ricardo. Na eindelijk weer een goede aanval krijgt Jesse de kans om te scoren maar de keeper van Urk weet goed te redden, maar Koen stond goed op te letten en hij kan de rebound intikken voor de 4-1! De 3 punten lijken binnen... Met nog ongeveer 10 minuten op de klok moeten we wel scherp blijven maar als we willen opbouwen ontbreekt het hier aan. We spelen de bal recht in de voeten van de tegenstander en die weet de 4-2 in te schieten. Nogmaals is de scheids niet duidelijk en onstaat er een hele rare situatie want Urk trapt af nadat ze zelf hebben gescoord?! Heel apart maar de wedstrijd zet zich gewoon voort. Er zijn nog een paar gevaarlijke momenten voor Urk maar we weten de 3 verdiende punten over de streep te trekken en hebben dus 6 punten na 2 wedstrijden! Nog wel voldoende punten om te verbeteren maar we hebben al goede stappen gemaakt in vergelijking met de bekerwedstrijden.

 

Casper Krop

Opstelling

Doel: Tycho van Pijkeren
Verdediging: Reinoud Cagri
Middenveld: Julian Jesse Levi
Aanvel: Lieke Ricardo

Wissel: Lisa & Koen

Scoreverloop

1-0 Jesse Kurpershoek
2-0 Ricardo van Briemen
3-0 Ricardo van Briemen
3-1 URK
4-1 Koen Visser
4-2 URK