Dolfinarium

Contactgegevens

  • Strandboulevard Oost 1
  • 3841 AB Harderwijk
Over ons.

Een dagje Dolfinarium is een ervaring vol ontdekkingen. Een dag die je nooit meer vergeet. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Nergens anders in Nederland zie je zo veel bijzondere zeezoogdieren bij elkaar. Je ontmoet bruinvissen, dolfijnen, walrussen, zeehonden, zeeleeuwen, roggen en haaien. Zo’n fantastische ervaring staat of valt met een goede organisatie. Daarvan zijn wij ons erg bewust en dus zetten we alles in het werk om ervoor te zorgen dat jij het naar je zin hebt.

Welzijn
Het welzijn van onze dieren heeft onze hoogste prioriteit. Het Dolfinarium besteedt veel aandacht aan onderzoek en we zoeken voortdurend naar manieren om onze kennis over te dragen. Het Dolfinarium wordt regelmatig getoetst op de naleving van de wetgeving omtrent het houden van dieren. Het actief lid zijn van diverse vakorganisaties draagt bij aan internationale samenwerking om de criteria voor het houden van dieren, het organiseren van kennisvermeerdering en het delen van de kennis nog beter vorm te geven.

40 jaar ervaring
Met meer dan 40 jaar ervaring zijn wij het kenniscentrum in Nederland op het gebied van zee(zoog)dieren. Nergens anders worden zee(zoog)dieren getraind en verzorgd als in het Dolfinarium. Daarnaast zijn we erin geslaagd om mens en dier zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Onze gasten ontmoeten onze bijzondere dieren en andersom. Twee werelden komen samen en leren elkaar respecteren. We willen onze interesse en ons respect voor de speelsheid en schoonheid van onze mythische zee(zoog)dieren delen met onze gasten.

Onze missie
Het Dolfinarium is het park dat mensen dichter bij dolfijnen brengt. Wij laten de bezoekers de magie van dolfijnen ervaren in een unieke en natuurlijke omgeving met zorg voor natuur en milieu. Dit zorgt voor een blijvende herinnering voor het hele gezin.

En waar het Dolfinarium voor gaat:
Onze visie
“Als leider op het gebied van kennis en plezier met zeezoogdieren brengt het Dolfinarium emoties tot leven.”

We blijven ons ontwikkelen als een vooraanstaand gethematiseerd zee(zoog)dierenpark. We zijn uniek in:
• de omgang met zeezoogdieren,
• ons vriendelijke gastheerschap en
• het combineren van plezier en educatie.
Bij al onze activiteiten staat één boodschap centraal: ‘Get Close’. Get close met elkaar, je eigen dromen en aspiraties, je ambities, je herinneringen, onze bijzondere dieren, unieke relaties tussen mens en dier en ons unieke park.

Compagnie des Alpes
Het Dolfinarium is onderdeel van de Franse organisatie Compagnie des Alpes (CDA). Tot deze groep behoren parken als Parc Astèrix, Walibi Belgium, Bellewaerde Park en de Walibi-parken in Frankrijk. Binnen Nederland maakt ook Walibi Holland in Biddinghuizen onderdeel uit van de groep. Naast attractieparken exploiteert CDA ook 18 skigebieden in Frankrijk, Italië en Zwitserland. Compagnie des Alpes is dus een grote organisatie in de recreatieve sector. Voor meer informatie verwijzen we je naar www.compagniedesalpes.com.

Geschiedenis
Het Dolfinarium begon decennia geleden als gevolg van een uit de hand gelopen ‘verzameling’ zee(zoog)dieren. Ondernemer Frits den Herder startte in 1955 met zijn broer Coen (eigenaar van de lokale rederij en de speeltuin in Harderwijk) met de bouw van een dolfinarium: een bassin voor het houden van dolfijnen en andere zeezoogdieren. In 1965 openden ze in Harderwijk het eerste dolfinarium van Nederland voor het grote publiek. Vandaag de dag is het Dolfinarium nog steeds uniek in Nederland, vanwege het feit dat het de enige plaats is waar men dolfijnen kan ontmoeten. In Europa bijzonder door de kwaliteit, kwantiteit en diversiteit van het aanbod. Frits had met het oprichten van het Dolfinarium een duidelijk doel voor ogen: “Het Nederlandse volk respect en ontzag laten kweken voor deze meest bijzondere en mythische zeezoogdieren.”