Geef je op voor de KNVB opleiding Pupillentrainer

12 September 2019 / Jeugdcommissie / Jeugd

De trainer-coach heeft een ontzettend belangrijke rol binnen het voetbal. Hij of zij is niet alleen het rolmodel voor jouw spelers, maar heeft ook een voorbeeldfunctie richting de vereniging, ouders, arbitrage en de tegenstander. Daarnaast draagt de trainer-coach zorg voor het begeleiden van spelers, het verzorgen van de trainingen en het coachen van de wedstrijden.

Bij de Kick off van het seizoen '19/'20 vorige week maandag en dinsdag hebben we het al gehad over de mogelijkheid die VVOG wil bieden aan enthousiaste leden om een trainingscursus te volgen van de KNVB. Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de trainer-coach kinderen met plezier beter leert voetballen.

Een greep uit de onderwerpen die tijdens opleiding aan bod komen:

  • De rollen en taken van een trainer-coach;
  • Het geven van trainingen aan Onder 8 t/m Onder 13 spelers;
  • Het coachen van wedstrijden van Onder 8 t/m Onder 13 spelers;
  • Het begeleiden van Onder 8 t/m Onder 13 spelers;
  • De leeftijdsspecifieke kenmerken van Onder 8 t/m Onder 13 spelers;
  • De vier kwaliteiten van een trainer-coach;
  • De vier gouden trainingsprincipes;
  • De wedstrijdvormen 6 tegen 6 en 8 tegen 8 en 11 tegen 11.

De KNVB Academie gaat ervan uit dat je leert door te doen; voetballen leer je door te voetballen en training geven leer je door training te geven. De persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal. Daarnaast worden deelnemers ondersteund door de docent, de digitale leeromgeving, andere deelnemers en diverse materialen.

Tijdens de opleiding krijg je verschillende opdrachten die jou helpen bij het ontwikkelen van jouw vaardigheden als trainer-coach. De opleiding bestaat verder uit twee delen: een opleidingsdeel en een ervaringsdeel.

Het opleidingsdeel bestaat uit zes bijeenkomsten verspreid over een periode van 12 tot 14 weken. Een bijeenkomst vindt plaats in de avond en duurt 3 uur. Tijdens deze bijeenkomsten zijn de deelnemers bezig met het geven van trainingen en het coachen van wedstrijden. Deze praktijk wordt afgewisseld met uitleg, veel interactie en inhoudelijke verdieping over deze onderwerpen. Het ervaringsdeel bestaat uit het trainen en coachen van jouw eigen pupillenteam. Tijdens dit ervaringsgedeelte worden opdrachten uitgevoerd en kunnen de tips die de deelnemers hebben gekregen tijdens de bijeenkomsten in de praktijk worden gebracht.

Geef jij al trainen, maar merk je dat je hier nog wel nieuwe input voor kunt gebruiken? Meld je dan nu gelijk aan via de mail bij de Jeugdcommissie:

jeugdcommissie@vvog.nl

 

Lees bericht

De introductie van de nieuwe sponsor pakketten 2019 – 2020

22-09-2019

Een team sponsoren kan nu nog sneller en eenvoudiger

Lees bericht

Info over de supportersbus

19-09-2019

Supportersvereniging ZAVO organiseert ook dit jaar weer busreizen

Lees bericht

Webshop kleding actie

19-09-2019

Speciale aanbieding voor leden!

Nieuwsoverzicht Archief