Geef je op voor de KNVB opleiding Pupillentrainer

23 September 2019 / Jeugdcommissie / Jeugd

De trainer-coach heeft een ontzettend belangrijke rol binnen het voetbal. Hij of zij is niet alleen het rolmodel voor jouw spelers, maar heeft ook een voorbeeldfunctie richting de vereniging, ouders, arbitrage en de tegenstander. Daarnaast draagt de trainer-coach zorg voor het begeleiden van spelers, het verzorgen van de trainingen en het coachen van de wedstrijden.

Bij de Kick off van het seizoen '19/'20 vorige week maandag en dinsdag hebben we het al gehad over de mogelijkheid die VVOG wil bieden aan enthousiaste leden om een trainingscursus te volgen van de KNVB. Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de trainer-coach kinderen met plezier beter leert voetballen.

Een greep uit de onderwerpen die tijdens opleiding aan bod komen:

  • De rollen en taken van een trainer-coach;
  • Het geven van trainingen aan Onder 8 t/m Onder 13 spelers;
  • Het coachen van wedstrijden van Onder 8 t/m Onder 13 spelers;
  • Het begeleiden van Onder 8 t/m Onder 13 spelers;
  • De leeftijdsspecifieke kenmerken van Onder 8 t/m Onder 13 spelers;
  • De vier kwaliteiten van een trainer-coach;
  • De vier gouden trainingsprincipes;
  • De wedstrijdvormen 6 tegen 6 en 8 tegen 8 en 11 tegen 11.

De KNVB Academie gaat ervan uit dat je leert door te doen; voetballen leer je door te voetballen en training geven leer je door training te geven. De persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal. Daarnaast worden deelnemers ondersteund door de docent, de digitale leeromgeving, andere deelnemers en diverse materialen.

Tijdens de opleiding krijg je verschillende opdrachten die jou helpen bij het ontwikkelen van jouw vaardigheden als trainer-coach. De opleiding bestaat verder uit twee delen: een opleidingsdeel en een ervaringsdeel.

Het opleidingsdeel bestaat uit zes bijeenkomsten verspreid over een periode van 12 tot 14 weken. Een bijeenkomst vindt plaats in de avond en duurt 3 uur. Tijdens deze bijeenkomsten zijn de deelnemers bezig met het geven van trainingen en het coachen van wedstrijden. Deze praktijk wordt afgewisseld met uitleg, veel interactie en inhoudelijke verdieping over deze onderwerpen. Het ervaringsdeel bestaat uit het trainen en coachen van jouw eigen pupillenteam. Tijdens dit ervaringsgedeelte worden opdrachten uitgevoerd en kunnen de tips die de deelnemers hebben gekregen tijdens de bijeenkomsten in de praktijk worden gebracht.

Geef jij al trainen, maar merk je dat je hier nog wel nieuwe input voor kunt gebruiken? Meld je dan nu gelijk aan via de mail bij de Jeugdcommissie:

jeugdcommissie@vvog.nl

 

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Lees bericht

Hulp bij Walibi Cup

22-04-2024

We zijn voor de Walibi Cup dringend opzoek naar hulp voor achter de bar en in de keuken op zondag 5 mei.

Lees bericht

ALV vergadering

22-04-2024

Graag nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering die gehouden wordt op dinsdag 23 april 2024 in ons clubhuis, aanvang 20.00 uur.

Nieuwsoverzicht Archief