Datum Zaterdag 16-09-2017
Wedstrijdnummer 958
Vertrek supportersbus: 12:00

Effectief VVOG wint bij Spijkenisse en verstevigt koppositie.

VVOG heeft de koppostie in de 3e divisie verstevigd. In Spijkenisse sloeg een effectief VVOG drie keer toe en door de overwinning blijven de Harderwijkers met 10 punten uit 4 duels koploper in de 3e divisie.

Op sportpark Jaap Riedijk begon VVOG uitstekend. In de 2e minuut kreeg de man in vorm Pernelly Biya de bal aangespeeld, hij omspeelde met een uitstekende actie zijn man en spits Frank Hol kon zijn voorzet simpel binnenschieten. Een droomstart voor de Harderwijkers.

In het vervolg van de eerste helft waren de meeste kansen voor Spijkenisse. Uit een corner van de thuisploeg redde Koornberg tweemaal weergaloos. Daarna kreeg Spijkenisse ook nog een uitgelezen kopkans, maar Koornberg tikte de bal nog net op de lat. Het was een wonder dat VVOG nog op voorsprong stond.

VVOG kwam er in de 38ste minuut eindelijk weer eens gevaarlijk uit. De keeper van Spijkenisse maakte hands buiten het strafschopgebied en VVOG kreeg op een prima plek een vrije trap. Biya ging achter de bal staan en schoot met een listig balletje over de grond de 0-2 binnen. VVOG was wederom enorm effectief in het benutten van de kansen.

Net na de rust moest Koornberg direct weer werk verrichten, een kopbal werd door de keeper net onder de lat weggetikt. In de 53ste minuut kreeg VVOG drie corners. De eerste twee waren zeer gevaarlijk en konden met het nodige kunst en vliegwerk worden weggewerkt door Spijkenisse. Bij de derde corner was het verzet gebroken, uit de kluts scoorde Frank Hol zijn tweede goal van de middag, 0-3.

VVOG kreeg via Braam, de Graaf en Muller nog drie grote kansen om te werken aan het doelsaldo maar de kansen werden gemist. De overwinning van de Groen Witten kwam niet meer in gevaar en VVOG was ook dik tevreden na de kansen van Spijkenisse en de effectiviteit aan eigen kant.

Door de winst op Spijkenisse en het gelijkspel van Jong Volendam tegen DOVO (1-1) staan de Groen Witten nu alleen aan kop. Wederom hield Koornberg met zijn verdediging ‘de nul’ en waren de Harderwijkers weer opzienbarend effectief in de afronding van de kansen. Volgende week speelt VVOG een thuiswedstrijd tegen Jong Volendam.

2. Frank Hol 0-1.
39. Pernelly Biya 0-2.
54. Frank Hol 0-3.

Voorbeschouwing Spijkenisse - VVOG

Zaterdag een weerzien met de vv Spijkenisse.
Eerdere ontmoetingen tussen beide clubs zijn heel wat seizoenen geleden.

Seizoen 1976-1977
27-09- 1976 Spijkenisse – VVOG 3-1 (doelpunt Jaap Umans).
29-01- 1977 VVOG – Spijkenisse 0-0
Seizoen 1987-1988
28-11- 1987 Spijkenisse – VVOG 1-3 (Heimen Jansen 2 maal en Cees de Groot 1 maal.)
14-05- 1988 VVOG – Spijkenisse 1-0 (Heimen Jansen).

Spijkenisse speelt zijn wedstrijden op Sportpark Jaap Rietdijk. Maaswijkweg 100, 3207 JZ Spijkenisse

Historie Spijkenisse

Seizoen
74/75 Debuterend in de eerste klasse won Spijkenisse dat seizoen de titel in de eerste klasse A.
Ook de nacompetitie, landskampioenschap zaterdagvoetbal, tussen Spijkenisse en DOVO
(kampioen eerste klasse B) werd door Spijkenisse gewonnen, uitslag 1-1 en 2-1.
De trilogie werd compleet voor Spijkenisse, met ook het winnen van de titel Algeheel Amateurkampioen van Nederland, door de winst op de Zondag kampioen Emmen.
Uitslagen 07-06- 1975 Emmen-Spijkenisse 2-4 en 14-06- 1975 Spijkenisse-Emmen 1-0.
91/92 Degradatie naar de tweede klasse.
93/94 Kampioen 2B, promotie naar eerste klasse.
96/97 Klasse periodekampioen 1C. P/D-wedstrijd Spijkenisse – Nunspeet 2-0
Spijkenisse promoveert naar de hoofdklasse.
97/98 Degradatie naar de eerste klasse.
00/01 Klasse periodekampioen 1B. P/D-wedstrijd Spijkenisse – Achilles Veen 5-2
02/03 Degradatie naar de eerste klasse.
13/14 Kampioen 1C, promotie naar de hoofdklasse.
16/17 Kampioen Hoofdklasse A. Spijkenisse eindigde in punten (28-56) gelijk met Ter Leede.
Doelsaldo 62-35 + 27 t.o.v. Ter Leede 55-38 +17. Spijkenisse kampioen en promoveert naar de Derde Divisie.

Het debuut van Spijkenisse in de Derde Divisie

De openingswedstrijd op het eigen sportpark Jaap Rietdijk tegen Jong FC Groningen eindigde, na een spectaculaire start van de thuisclub, in een 2-2 gelijkspel. Na 17 minuten gaf het scorebord al een 2-0 voorsprong aan voor Spijkenisse. Het geschrokken Jong FC Groningen trok voor de pauze de zaken weer gelijk. Na de pauze een sterker Jong FC Groningen met kansjes om de winnende treffer te scoren. De laatste minuten kreeg Spijkenisse ook nog mogelijkheden om de drie punten in huis te houden. Het bleef bij 2-2.

De uitbeurt bij Scheveningen eindigde ook in een puntendeling 1-1. Thuis tegen Jong FC Volendam, leek Spijkenisse tegen een flinke nederlaag aan te lopen. Met de rust al een verdiende 3-0 voorsprong voor de Volendammers. Na de pauze kantelde de wedstrijd. Een strijdvaardiger Spijkenisse scoorde in minuut 51 en 70 de 2-3 en leek de gelijkmaker in aantocht. Minuut 84 wist Jong FC Volendam de winst binnen te halen met een vierde treffer. Daar kon de score in de laatste minuut van de thuisclub, niets meer aan veranderen 3-4.

Na drie wedstrijden, twee nederlagen en een gelijkspel, vinden we Spijkenisse, voor wat het waard is, in de onderste regionen van de competitiestand. De ploeg van trainer Peter Wubben heeft in die drie wedstrijden wel zesmaal weten te scoren. Aanvallend voetbal is kennelijk het credo bij Peter Wubben.
Twee en driemaal scoren, op eigen veld, tegen respectievelijk Jong FC Groningen en Jong FC Volendam wijst in ieder geval naar een debutant in de Derde Divisie, die aanvallend voetbal wenst en durft te spelen en daarbij het scoren goed afgaat.

VVOG genietend van de koppositie in de Derde Divisie en dat de “0 “achterin nog steeds weet te handhaven, zal ongetwijfeld ook in Spijkenisse die “0 ” proberen zo te laten en daarbij, met aanvallend voetbal, hard werkend proberen de doelpunten - vóór- te verhogen en de koppositie weten te behouden.

We kijken uit naar het duel in Spijkenisse tussen de twee ploegen die elkaar na ruim 29 jaar weer gaan ontmoeten.