Wedstrijdnummer 906
Scheidsrechter K. (Kevin) Puts

Hardwerkend VVOG koploper na 1-0 zege op (heel) Jong Twente

VVOG bewees vanmiddag dat hard werken wordt beloond. Hoewel Jong Twente de betere voetballers in huis had, was het toch VVOG dat met de eer ging strijken. Het voetballend vermogen uit Twente delfde het onderspit tegen de Harderwijkse onverzettelijkheid.

Het erg jonge Twente liet zijn kwetsbaarheid in de 11de minuut voor het eerst zien. Pernelly Biya wist zijn man uit te spelen en forceerde een corner. Met het centrale verdedigingsduo Muller en Hop voor de goal was het meteen paniek in de Twentse gelederen. Die fysieke overmacht (mannen tegen jongens) bleek in het vervolg van de wedstrijd steeds in het voordeel van de thuisclub te werken.

Maar wat hadden veel spelers moeite met de kwikzilverige talenten uit Tukkerland (overigens veel talenten bleken noch Twents noch Nederlands te spreken). Hun handelingssnelheid en vaardigheid was een aantal Harderwijkers zeker in de eerste helft wat te veel. Het middenveld had de grootste moeite aan te klampen. Gelukkig kon VVOG ook deze wedstrijd weer bogen op een ijzersterke verdediging waardoor het zicht op een overwinning nooit zou vertroebelen.

De eerste helft leverde beide partijen nauwelijks doelrijpe kansen op. VVOG was gevaarlijk bij corners en vrije trappen, maar voetbalde zich zelden combinerend door de laatste linie van Jong Twente. Spits Frank Hol kon nauwelijks worden bereikt vanuit het middenveld en ook van de flanken kwam onvoldoende aanvoer.

VVOG kwam pas in de 40ste minuut echt in het nauw toen een vloeiende aanval van Jong Twente de achterhoede uiteen reet. De doelpoging was evenwel iets te onzuiver. Een minuut later was het de weer puik keepende Frans Koornberg die zijn niet geringe talenten moest aanwenden na een pegel van de beste speler van Jong Twente Jonathan Frimann (zoon van de oud-Anderlechtspeler en Deens international Per Frimann; https://nl.wikipedia.org/wiki/Per_Frimann). Hoe goed die Jonathan is, kan Wesley de Klein u na vanmiddag wel vertellen.

Met geel voor Jeffrey Snijders, die geen gemakkelijke eerste helft beleefde, werd de rust gehaald.

De tweede helft was Frank Hol in de spits vervangen door Guido de Graaf. Met deze wissel werd VVOG wat sterker. De bal werd beter in de ploeg gehouden. Fysiek was er nu in de voorhoede iets meer power en door de lucht werden duels gewonnen. Dat leverde in de 50ste minuut een corner op die door Wilko Braam keihard maar net naast werd gekopt.

Het bleek de start van een betere tweede helft van de zijde van VVOG. Het was in de 52ste minuut ook meteen raak. Een prachtcombinatie tussen Wilko Braam en Pernelly Biya werd fraai afgerond door de laatste (1-0).

VVOG kreeg meer grip op de tegenstander en ging door met zijn - naar de omstandigheden zo aanvallend mogelijke - strijdwijze. De 1-0 voorsprong werd in de stijl van de nieuwe trainer Hans van Arum verdedigd door aan te vallen. Dat was wennen voor spelers en publiek maar het beoogde resultaat werd daarmee over de streep getrokken. Er werd keihard gewerkt. De verdediging stond als een huis en als er eens gevaar dreigde stond er de roze panter in het zwart. Hij zorgde enkele minuten voor tijd met een schitterende redding op een gevaarlijk afstandsschot voor de verdiende zege op basis van de betere tweede helft.

Onder het vanmiddag wel heel toepasselijke “Bloed, Zweet en Tranen” van André Hazes zochten de spelers de kleedkamers op.

Met 7 punten uit 3 wedstrijden is het lekker koplopen.

Koornberg
Snijders Hop Muller de Groot
Braam van Straten (63, Labari) de Klein
Biya Hol (46, de Graaf) Sturing (70, Kersten)

1-0, Pernelly Biya (52ste minuut)
Geel; Jeffrey Snijders, Roelof de Groot

Voorbeschouwing VVOG - Jong FC Twente

Zaterdag is Jong FC Twente onze gast op De Strokel. Jong FC Twente degradeerde vorig seizoen uit de Tweede Divisie naar de Derde Divisie. De Enschedeërs eindigden op de laatste plaats met 25 punten uit 34 wedstrijden.

De selectie van Jong FC Twente heeft een bijna een algehele wijziging ondergaan t.o.v. het vorige seizoen. Van de selectie van het vorige seizoen zien we alleen middenvelder Bob Vankan en verdediger Benaissa Benamar nog terug in de huidige selectie. De ploeg van trainer Dennis Demmers, is het nieuwe seizoen, gestart met een 2-1 overwinning, op het trainingscomplex in Hengelo, tegen Capelle.
Spits Jari Oosterwijk en de jongste aankoop de 19-jarige Deense jeugdinternational, Joel Felix (FC Kopenhagen), zorgden voor de treffers.
Het tweede duel van Jong FC Twente eindigde in een 2-0 nederlaag bij Quick Boys. Het in de breedte sterker geworden Quick Boys behaalde een meer dan verdiende overwinning op de jonge Twentenaren.
Trainer Dennis Demmers van Jong FC Twente, toonde zich positief over het vertoonde spel van zijn ploeg. Niet tevreden was hij over het balverlies op het middenveld, waardoor de tegenstander het scoren te gemakkelijk werd gemaakt. De laatste fase van de wedstrijd wel een sterker Jong FC Twente, maar slaagde er niet tot scoren te komen. Er had absoluut meer ingezeten vond trainer Dennis Demmers.

Na de mooie overwinning op Scheveningen scoorde VVOG i/j zaterdag een verdienstelijke 0-0 op De Bosk tegen Harkemase Boys. ASWH, VVOG, Harkemase Boys DOVO en Jong FC Volendam voeren na twee wedstrijden, in die volgorde, de ranglijst aan met allen 4 punten uit de twee gespeelde wedstijden.

Zaterdag dus een eerste wedstrijd, deze competitie, van VVOG, tegen een Jong BVO-team. Het vertrouwen bij VVOG is na de twee eerste wedstrijden gegroeid.
De (0) achterin handhaven is een uitstekend streven. We hopen ook deze tweede thuiswedstrijd weer te kunnen genieten van een sportieve en boeiende voetbalwedstrijd.
Heel veel plezier.
De leiding van de wedstrijd is in handen van scheidsrechter de heer K. (Kevin) Puts en de assistent-scheidsrechters de heren, S. (Stefan) Leferink en J.B. (Jamie) van Dijk.