Wedstrijdnummer 908
Veld 1
Scheidsrechter S. (Sander) de Brito Roque

VVOG verliest twee punten maar blijft ongeslagen

De weergoden waren wederom de thuiswedstrijd tegen ASWH niet goed gezind. Net als vorig jaar werd de wedstrijd onder slechte weeromstandigheden gespeeld. Ondanks de regen hadden veel mensen de weg naar de Strokel gevonden. Voorafgaand aan de wedstrijd werden zowel Frans Koornberg als Pernelly Biya gehuldigd door voorzitter Fred Moll voor 100 + wedstrijden voor VVOG. Een mooie mijlpaal voor de steunpilaren van het nog prille seizoen.

Na de aftrap zagen we een VVOG dat veel druk gaf naar voren en met de snelheid voorin een aantal kansen creëerde. Biya stuurde een voorzet naar Hol maar deze kwam een teenlengte te kort om voor de openingstreffer te zorgen. ASWH bleef goed voetballen en vooral op het middenveld hadden ze het beste van het spel. Vlak voor rust scoorde ASWH uit het niets de 0-1 (Yildirim) na slap verdedigen van VVOG. Met een strak diagonaal schot werd Koornberg zijn clean sheet ontnomen.

Na rust had VVOG het beste van het spel. Met passie en secuur passingspel werd ASWH onder druk gezet. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht creëerden geen kansen meer en dat was de verdiensten van een sterk spelend VVOG. De groenwitten toonden mentale weerbaarheid door 20 minuten voor tijd de 1-1 te maken. Guido de Graaf maakte een klassieke kop goal na een sterke voorzet van Sturing. VVOG ging op zoek naar de winnende treffer maar was helaas niet bij machte om de overwinning binnen te slepen.

Ondanks het gelijkspel blijft VVOG koploper gezamenlijk met de Blauwen uit Spakenburg. Aanstaande zaterdag speelt VVOG de uitwedstrijd bij ACV.

Voorbeschouwing VVOG - ASWH

Zaterdag is ASWH onze gast op DE STROKEL. ASWH promoveerde seizoen 2015-2016, evenals VVOG, via de nacompetitie naar de Derde Divisie.

Het eerste optreden van ASWH, seizoen 2016-2017, in de Derde Divisie was meer dan uitstekend.

De wedstrijden tussen VVOG en ASWH :
29-10- 2016 ASWH – VVOG 2-5 en 01-04- 2017 VVOG – ASWH 1-1
ASWH eindigde op een vierde plaats in de eindstand. Trainer Jack van den Berg zag zijn team in de Derde Divisie eigenlijk moeiteloos meedraaien, waarbij hij het gevoel had dat er zelfs misschien wel meer had ingezeten dan de vierde plaats. Hij is ook trots op zijn selectie en is ervan overtuigd met deze groep zelfs mee te kunnen draaien in de Tweede Divisie. “ASWH kan echt een topamateurclub worden” is zijn mening.

Seizoen 2017-2018

Na vier wedstrijden staat ASWH op een twaalfde plaats in de stand, 4 – 1 – 1 – 2 – 4 (7-6). Hierbij wel aangetekend dat ASWH nog een wedstrijd te goed heeft (Scheveningen- ASWH).
Gespeelde wedstrijden:
ASWH-Spakenburg 2-2, Spakenburg scoorde in de 90 e minuut de nauwelijks verdiende gelijkmaker.
Magreb’90 - ASWH 2-5, gemakkelijke driepunter voor ASWH,
ASWH-Jong FC Groningen 0-1, verdiende overwinning voor een beter en sterker Jong FC Groningen,
ASWH- Quick Boys 0-1, wedstrijd verdiende geen winnaar. Doelpunt Quick Boys met een luchtje. (Na een overtreding).
Het is duidelijk dat ASWH voor een driepunter naar Harderwijk komt.

VVOG behaalde zaterdag jl. een zwaar bevochten 1-0 overwinning op een beter voetballend Jong FC Volendam. Mooi voetballen en niet scoren levert geen punten op. Het gaat wel om winnen. Je moet scoren om te winnen. Met een goede veldbezetting, heel belangrijk, een juiste taak uitvoering, honderd procent inzet en ook niet onbelangrijk, met de steun van onze supporters, gaat VVOG ook deze middag voor de drie punten.

VVOG en ASWH kunnen deze middag voor een spannende en een heerlijke voetbalmiddag zorgen. De leiding van de wedstrijd is in handen van: Scheidsrechter de heer S (Sander) de Brito Roque en de assistent-scheidsrechters de heren, G.D. (Glen) Moraal en M (Mehmet) Dal.

Veel plezier en een fijne voetbalmiddag toegewenst !