Oefenwedstrijd
Datum Dinsdag 11-07-2017
Aanvang 19:30

VVOG houdt knap stand tegen PEC Zwolle

Dinsdag 11 juli stond bij veel VVOG’ers al lang in de agenda. Het prachtige affiche VVOG-PEC Zwolle. De wedstrijd was de afsluiting van het 90 jaar jubileum van de Groen Witten en betekende daarnaast ook de terugkeer van Bram van Polen op de Strokel. Onder het toeziend oog van zo’n 1700 man werd het voor de Harderwijkers een onvergetelijke en succesvolle avond.

PEC begon sterk aan de wedstrijd op sportpark de Strokel. Onder aanvoering van ex-VVOG’er Bram van Polen werden de Harderwijkers flink onder druk gezet. De Zwollenaren konden ondanks het veldoverwicht de kansen niet benutten. Buitenspelers Mokthar en van Putten waren een plaag voor de VVOG verdediging maar door sterk keeperswerk van Frans Koornberg werd er niet gescoord.

Na een moeilijke beginfase kwam VVOG beter in de wedstrijd. Mede door de steun van de vele supporters werden er meer duels gewonnen en kregen de Groen Witten steeds meer grip op de wedstrijd. Het team van de nieuwe coach Hans van Arum kon echter niet doordrukken en hierdoor waren de kansen ook schaars. PEC kreeg op slag van rust nog de grootste kans van de wedstrijd, Piotr Parzyszek wist zijn voet alleen niet tegen de bal te zetten.

Na de rust kwamen VVOG en PEC Zwolle met veel wisselingen uit de kleedkamer, en dat deed de Harderwijkers zichtbaar goed. Nieuwkomers Frank Hol en Yorick Hogetoorn kregen kleine kansjes en de razendsnelle Jeffrey Arends schoot de Groen Witten met een bekeken balletje zelfs bijna op voorsprong.

Na 60 minuten stond de brilstand nogsteeds op het scorebord en kwam het besef dat

VVOG met een resultaat de wedstrijd kon afsluiten. Na het goede begin van de tweede helft moesten de Harderwijkers het spel wel weer aan Zwolle laten. De Blauwvingers kregen een aantal aardige kansen. Een afstandschot van Mustafa Saymak vloog bijna de kruising in maar stand-in keeper Wesley Bies redde formidabel.

Na het eindsignaal was er veel positieviteit en plezier langs en op het veld. VVOG had een subtopper in de eredivisie op 0-0 had gehouden. Een knappe prestatie van het team van nieuwkomer Hans van Arum. Zeker is dat de Groen Witten met dit gelijkspel veel vertrouwen tanken voor de rest van het seizoen.