Datum Zaterdag 11-02-2017
Wedstrijdnummer 609
Vertrek supportersbus: 12:30

VVOG en Jong Volendam delen de punten

Volendam - Na de degelijke 1-0 overwinning op Jong Almere City stond er dit weekend een uitwedstrijd op het programma tegen opnieuw een “Jeugd” team. Op de Dijk ontving Jong Volendam de selectie van Engelkes. De Volendamse vrijwilligers waren er al vroeg bij om het besneeuwde veld sneeuwvrij te maken. VVOG aaste op revanche na de 1-3 nederlaag op de Strokel.

VVOG begon geweldig aan de wedstrijd. Na een snelle uitval in de 1ste minuut werd de Graaf neergehaald. De daaropvolgende vrije trap van Jeremy werd bij de tweede paal koel binnengetikt door Tim Muller, een droomstart. Lang konden de mannen van Engelkes niet genieten van de voorsprong want in de 7e minuut kwam Volendam op gelijke hoogte. Koornberg had de bal vast maar liet hem (mede door Zeijlmans) los en Zeijlmans kon gemakkelijk binnen tikken. De spelers en meegereisde supporters van VVOG waren furieus maar dat bracht de scheidsrechter niet op andere gedachtes.

VVOG verwerkte de klap gemakkelijk. Na een goeie aanval wilde Jeremy de keeper passeren maar deze was te laat en haalde de spits neer. De daaropvolgende penalty werd jammer genoeg door Gooijer gemist.

Beide ploegen hielden elkaar in everwicht en kregen allebei kleine kansjes. Labari schoot na een goeie voorzet over de bal heen maar leek later toch buitenspel te staan. Daarnaast kreeg Volendam na een foutje van Roelof de Groot een kans maar die werd ver over geschoten. Beide ploegen gingen met 1-1 aan de thee.

VVOG begon gelijk sterk in de tweede helft. Na mooie passes van Muller en Hop kregen Biya en Jeremy kansjes. Het spel golfde op en neer maar beide ploegen waren wel slordig in de passing. De goed spelende Merraki kopte daarna de bal ook maar net naast. Volendam kwam er zo nu en dan snel uit via de behendige spitsen.

In de 67ste minuut kreeg VVOG een grote kans op 1-2. Snijders kreeg de bal van een grote afstand op zijn schoen, maar de Volendamse keeper kon de volley net overtikken.

Het meegereisde VVOG Legioen liet zich in de 2e helft goed horen en de sfeer zat er goed in op de tribunes. Toch kon VVOG geen echte kansen afdwingen in het restant van de wedstrijd. Volendam was nog wel dicht bij de winst maar invaller van der Sluis kon de bal nog van de lijn afhalen. De wedstrijd eindigde in een verdiend gelijkspel.

Volgende week staat er een wedstrijd op het programma tegen Jong FC Groningen. We hopen u dan weer te zien op Sportpark de Strokel.

Voorbeschouwing Jong FC Volendam - VVOG

Zaterdag wordt door VVOG een bezoek gebracht aan één van belofte teams van een BVO, Jong FC Volendam.

Trainer Berry Smit van Jong FC Volendam beschikt over een twintigtal geselecteerde spelers die hij kan inzetten in deze competitie, alles in het teken van de opleiding en dat is een geheel andere insteek dan de amateur teams in deze competitie.

De ontmoeting op De Strokel (op 15 oktober 2016) eindigde in een 1-3 uitslag in het voordeel van de Jonge Volendammers. Na deze overwinning bij VVOG, bezette Jong FC Volendam na tien wedstrijden de zevende plaats in de Derde Divisie, subtop en was tevens de hoogst geplaatste BVO in de stand.

De eerste periode, twaalf wedstrijden, werd door de Volendammers afgesloten met een vijfde plaats (subtop, 12-6-2- 4- 20- (22-22) Bij aanvang van de winterstop bezette Jong FC Volendam de zesde plaats (subtop). 18-8-3-7-27-(27-29)

Wedstrijden van Jong FC Volendam na de winterstop:

14-01 FC Lisse - J.FC Volendam 0-3

21-01 Quick Boys - J.FC Volendam afg.

28-01 J.FC Volendam - ASWH 3-0

04-02 Harkemase Boys - J.FC Volendam 4-2

Score in de thuiswedstrijden 11- 6 -2-3-20- (16-11)

Score in de uitwedstrijden` 10- 4 -1-5-13- (19-22)

21 wedstrijden 6e plaats 21-10 -3-8-33- (35-33)

Door de zwaar bevochte overwinning, j.l. zaterdag op het belofte team van Jong Almere City FC handhaafde VVOG zich prachtig in “het linker rijtje” en poetste de teleurstelling weg van de nederlaag bij ONS Boso Sneek een week eerder.

In de stand ontlopen beide clubs elkaar nauwelijks.

VVOG achtste plaats 21- 9 -4-8-31-(33-37).

Het kan in Volendam een spannend “potje”worden.