Datum Zaterdag 04-02-2017
Wedstrijdnummer 353
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort

VVOG revancheert zich tegen Jong Almere City (1-0)

Het was vanmiddag meer spannend dan fraai op de Strokel. De eerste helft was voor VVOG, dat geen last had van een kouwe start zoals in Sneek vorige week. In de 4de minuut was het al bijna raak.

Een snelle combinatie door het hart van de Almeerse defensie tussen Samir Merraki, Jeremy de Graaf en Wilko Braam bracht de laatste alleen voor de goal maar de afwerking mankeerde. Ook in de 15de minuut scheelde het niet veel. Na aangeven van Jeremy de Graaf was het Oussama Labari die met een vlammend schot dicht bij de openingstreffer was. Het projectiel ketste echter onderweg af op een vijandelijke knie.

In de 24ste minuut was ie er dan eindelijk. Slecht uitverdedigen van de in de eerste helft wankele Almeerder defensie bracht Samir Merraki alleen voor de keeper. Zijn poging faalde nog maar de tweede poging van de vanmiddag weer sterk spelende Jeremy de Graaf was wel raak 1-0.

Ook in het vervolg van de eerste helft bleef VVOG zich de meeste kansen creëren. In de 26ste minuut had Pernelly Biya de kans op 2-0 na goed voorbereidend werk van de onvermoeibare Samir Merraki. Ruzie met de bal voorkwam een geruststellende 2-0.

In de 35ste minuut bracht een fraaie pass van de uitstekend spelende Roelof de Groot, die de geblesseerde Wesley de Klein verving, Jeremy de Graaf in scoringspositie. Maar het kan niet altijd feest zijn. Zijn doelpoging eindigde  in een corner.

Voor de toeschouwers bleef het een raadsel waarom VVOG in de eerste competitiehelft van deze tegenstander met 8-1 klop kreeg in Almere. Er was weinig samenhang in de acties van de Almeerders te bespeuren, van taakbewust voetballen was geen sprake en slechts de individuele kwaliteiten van enkele spelers werden zichtbaar.

De rust brak aan met een verdiende 1-0 voorsprong.

De tweede helft liet Jong Almere zien meer als team te willen spelen. Het maakte het VVOG een stuk lastiger om het heft in handen te houden. VVOG werd teruggedrongen. Ten koste van twee gele kaarten voor Richard Gooijer en Jeremy de Graaf werd Jong Almere City fysiek bestreden. En laten we Frans Koornberg niet vergeten. Als er gevaar dreigde bezwoer hij dat onmiddellijk met uitstekende reddingen.

Hoewel VVOG meer terug moest dan dat het lief was, kwamen er toch uitstekende mogelijkheden om de tegenstander de definitieve nekslag toe te brengen. Jeremy de Graaf was er een paar maal dichtbij. Samir Merraki bleef onberekenbaar en gevaarlijk als ie richting vijandelijk doel versnelde. Met de inbreng van Mustafa Kalkan bleef VVOG de Almeerse handen binden.

Maar de voetbalwet dreigde wel in het laatste kwartier. Als je hem zelf niet maakt, doet de tegenstander dat wel.

De achterhoede van VVOG - met het centrale duo Jan Jurrien Hop en Tim Muller niet alleen door de lucht maar ook over de grond onpasseerbaar -  en goed gesteund door Wilko Braam en Jeffrey Snijders in een steeds meer verdedigende rol bleek de nul te kunnen vasthouden. VVOG bleef tot het laatst zo compact mogelijk voetballen en vergat niet af en toe zijn gevaarlijke voorwaartsen in stelling te brengen.

De Harderwijkse munitie bleek op, maar ook bij Jong Almere City. Daar bleef het bij losse flodders. Er kwam geen verandering meer in de stand. De belangrijke overwinning was binnen en het linkerrijtje lijkt niet meer zonder VVOG te kunnen. Een knappe prestatie voor een eerstejaars in de derde divisie.

Binc Zwart werd vanmiddag onze man of the match. Hij vond het weggewaaide verslag van uw verslaggever terug onder de sta-tribune! Bedankt Binc!

Voorbeschouwing VVOG - Jong Almere City FC

Jong Almere City, één van de BVO’s in de Derde Divisie, is zaterdag onze gast op De Strokel.

De resultaten in deze derde Divisie vallen voor de jonge ploeg uit Almere wat tegen. Terwijl de ander twee BVO ploegen Jong FC Volendam en Jong FC Groningen in de subtop meedraaien bezet Jong Almere City FC na 20 wedstrijden en 16 punten (rode lantaarn) de laatste plaats in de competitiestand. (1 punt aftrek).

Jong Almere begon de competitie met vier nederlagen. Wedstrijd vijf bracht de eerste overwinning voor Jong Almere City FC. En wat voor een klapper. VVOG was het slachtoffer van de dadendrang van de jonkies en de uitermate slappe vertoning van de eigen ploeg. Met maar liefst 8-1 werd VVOG van de mat gespeeld.

Het lek boven bij Jong Almere City? Nee dus. Het grote probleem voor Jong Almere City FC zijn de wedstrijden op vreemde bodem. De nederlaag vorige week in het eigen stadion, tegen mede degradatie kandidaat Huizen, was voor de jonge ploeg een grote tegenvaller.

Overzicht:

Uit 9 – 1 – 1 – 7 – 4 (11-25)

Thuis 11 – 4 – 1 – 6 – 13 (24-21)

Laatste plaats Stand 20 – 5 – 2 – 13 – 16 (35-46) (1 punt in mindering)

De achterstand op plaats 14 in de stand (veilig) is inmiddels opgelopen tot 7 punten. Er is duidelijk werk aan de winkel voor Jong Almere City FC. Werk aan de winkel geldt niet alleen voor Jong Almere City FC, ook voor VVOG.

VVOG bakte er j.l. zaterdag niet veel van bij Ons Boso Sneek. Een nederlaag en dan ook nog met maar liefst 6-0, na de prachtige overwinning op FC Lisse, dat lijkt natuurlijk nergens op. Een slechte teamprestatie met de nadruk op “team”. Het was een bizar fouten festival bij VVOG en dat werd door de Friezen bekwaam afgestraft. De 6-0 nederlaag leek op een kopie van de wedstrijd, eerder het seizoen, tegen de tegenstander van deze middag Jong Almere City FC. In Almere keek VVOG na zeven minuten al tegen een 3-0 achterstand aan en bij ONS Boso Sneek vorige week scoorde de thuisclub tussen minuut tien en veertien ook drie keer.

Beide teams willen vanmiddag ongetwijfeld wat recht zetten.

Jong Almere City moet aan de bak om de dreigende degradatie te ontlopen en VVOG moet de plaats in de middenmoot proberen vast te houden. Met steun van onze supporters moet VVOG laten zien dat de wedstrijd van vorige week en de vertoning in Almere een verkeerd tussen doortje is geweest.

Veel plezier. Een mooie sportmiddag toegewenst.